CLUBREIS AVONTUURLIJK SUMATRA, JAVA EN BALI - 28 DAGEN

Tourcode
DJ-28D-SJB-CR02
0.00

Delen

28 daagse Clubrondreis Sumatra Java en Bali met het beste van Sumatra, Java en Bali.

Dag
1 Vertrek Amsterdam
2 Aankomst Medan (transfer naar hotel)
3 Medan - Bohorok
4 Bohorok - Orang Oetang park
5 Bohorok - Brastagi
6 Brastagi - Samosir
7 Samosir excursies
8 Samosir - Sipirok
9 Sipirok - Bukittingi
10 Bukittinggi - Minangkabau tour
11 Padang - Jakarta - Bogor (binnenlandse vlucht + transfers)
12 Bogor - Bandung
13 Bandung
14 Bandung - Pangandaran
15 Pangandaran
16 Pangandaran - Wonosobo
17 Wonosobo - Yogyakarta
18 Yogyakarta
19 Yogyakarta
20 Yogyakarta - Kediri
21 Kediri - Bromo
22 Bromo - Kalibaru
23 Kalibaru
24 Kalibaru - Bali Lovina
25 Bali Lovina - Ubud (einde auto en chauffeur)
26 Bali Ubud
27 Bali Ubud - Kuta (transfer direct)
28 Bali Kuta
29 Vertrek Denpasar, Bali naar Amsterdam (transfer naar lichthaven)
30 Aankomst Amsterdam

Vertrekdata 2024: maart, mei, juli, augustus, september en november.
(vertrekdata is evt. in overleg met de medereizigers te wijzigen).

Info Clubreis:
Een clubreis bestaat uit minimaal 6 en maximaal 15 personen. Het is dus mogelijk dat je alleen met een clubreis meegaat of met je partner. Je reist dan met andere personen mee die zich ook hebben ingeschreven voor de rondreis. Het is ook mogelijk dat je met je eigen vriendenclub of familie op reis gaat (familieroots, vriendenclub, sportclub etc..).

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen met ontbijt, ruime bus met airco, chauffeur en Engels –of Nederlandstalige gids, binnenlandse vlucht Padang-Jakarta, entreekosten volgens programma, maaltijden, brandstofkosten, vervoer naar excursies, transfer direct Lovina-Kuta, administratie -en reserveringskosten.

Entree en excursies inclusief het programma:
Programma Sumatra, Fatahilah plein, Botanische tuinen Bogor, Puncak Pas theevelden, Tangkuban Perahu vulkaan Bandung, Walini theefabriek, Sari Ater warmwaterbronnen, Borobudur en Prambanan + gids, Bromo vulkaanexcursie met Jeep, Big plantation tour Kalibaru, dolfijnentochtje Lovina.

Exclusief:
Vliegtickets internationaal, luchthavenbelastingen Schiphol, verzekeringen, visum, luchthavenbelasting bij vertrek Denpasar, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels:
Sumatra:

Medan: Deli River of Best Western Asean
Bukit Lawang: Eco Lodge Bukit Lawang Cottages
Brastagi: Grand Mutiara Hotel
Samosir: Tabo Cottages
Sipirok: Torsibohi Hotel
Bukittingi: Hotel Pusako

Java:
Bogor: Happy Valley of HB guesthouse
Bandung: Savoy Homann of lokale familie
Pangandaran: Nyiur Resort 2 of The Arnawa
Wonosobo: Gallery Hotel Kresna
Yogyakarta: Duta Garden
Kediri: Grand Surya
Bromo: Lava View
Kalibaru: Kalibaru Cottages of Rumah Senang

Bali:
Lovina: Pantai Mas
Ubud: Saren Indah Hotel
Kuta: Wina Villa Holidays

Dag 01. Vertrek Schiphol, Amsterdam.

Dag 02. Luchthaven - Hotel.

Aankomst op Polonia luchthaven, transport naar hotel, 's middags vrij te besteden.

Dag 03. Medan - Bohorok.
Na het ontbijt stadstour met bezichtiging Moskee, het Sultan Paleis en een krokodillenfarm. Daarna rit naar Bohorok, onderweg zie je de palmolie en rubberplantages. Inchecken in het hotel in Bohorok.

Dag 04. Bohorok - Bezoek Orang oetang park.
Na het ontbijt een wandeling door de jungle om de Orang-oetans te zien. Per traditionele kano steek je de rivier over om de zien hoe de Orang-oetans gevoed worden. Na deze voedertijd ga je terug naar je hotel. Als je wilt kun je opgeven voor een 2 uur durende jungle wandel tocht.

Dag 05. Bohorok - Brastagi.
Na ontbijt ga je naar Brastagi, hier stop je bij de Sembahe rivier, je neemt een kijkje bij de Sukulikap waterval en je bezoekt het traditionele dorp Batak Karo bij Peceren. Je bezoekt de lokale fruitmarkt en ‘s middags ga je terug naar je hotel.

Dag 06. Brastagi - Samosir.
Na ontbijt ga je naar Parapat en onderweg bekijk je de Sipiso-piso waterval. Je gaat naar Rumah Bolan, het oude paleis van de Batak Simalungun koningen. Met de boot naar het eiland Samosir, inchecken in het hotel.

Dag 07. Samosir Excursies.
Na ontbijt excursies rond Lake Toba en bezoek aan verschillende Batak Taba dorpjes:
-Tomok: oude graftombe van de Sidabutar koningen
-Ambarita: de stenen stoelen en executieplaats van de Sjalagan koningen
-Simanindo: Batak Toba traditionele dansen (tor-tor) en bezoek museum, 's middags terug naar het hotel.

Info: Danau Toba, het grootste meer van Zuidoost-Azië, ligt in het hart van het TobaBatak land. Dit kratermeer is het resultaat van een enorme eruptie, ruim 300.000 jaar geleden. Het gigantische meer ligt op 906 meter hoogte en bestrijkt een oppervlakte van 1707 km². Midden in het vulkaanmeer ligt het eiland Samosir met een oppervlakte van 627 km², door een brug verbonden met het plaatsje Pangururan. Samosir is het centrum van de Toba Batak. De traditionele huizen zijn gebouwd op palen met aan de punt van het dak buffelhorens bevestigd. De Toba Batak zijn vermaard om hun traditionele weefsels (ulos) en hun voorliefde voor muziek, zang en dans. Een aantal plaatsen op Samosir verdient bijzondere aandacht. Eén van de bekendste is Tomok. Hier rust de animistische vorst Sibadutar in een stenen sarcofaag. Bekend is ook het winkelstraatje, richting haven, waar tegen redelijke prijzen (uiteraard afdingen) ulosdoeken, Batakkalenders en muziekinstrumenten te koop zijn. Minder toeristisch is het rustieke Ambarita. Aan de rand van het dorpje, voor een rijtje Batakhuizen, staat een kring van stenen stoelen, die de rechtszaal vormen van het vorstengeslacht Siallaga. Aan de uiterste noordpunt ligt Simanindo, het voormalige vorstenverblijf van Raja Sidauruk.

Dag 08. Samosir - Sipirok.
Na ontbijt terug naar Parapat, bezoeken van koffieplantage, traditionele markt bij Balige Sigur-sigur, naar Sipoholon Hot springs, natuurwandeling langs de oevers van de Sarulla river en dwars door rijstvelden. Inchecken in het hotel.

Dag 09. Sipirok - Bukittinggi.
Je verlaat Sipirok en je komt langs tropische regenwouden van Rimba Panti. Even stoppen om te zien hoe de apen de kokosnoten pakken van de bomen. Bezoek aan de peper, vanille, cardamon en cinnamon tuin, je passeert de equator lijn bij Bonjol. 's Middags aankomst in Bukittingi, bezoek aan charmante steden Minagkabau. Inchecken in het hotel.

Dag 10. Bukittinggi - Minangkabau tour.
Vandaag rij je naar Batu Sangkar via Tabek Patah, stoppen bij Rao-Rao om het traditionele dorp van Minangkabau te zien. Langs koffiefabriekjes, aankomst te Batu Sangkar, bezoeken Paleis van Minangkabau koninkrijk bij Pagaruyung. Bezoek dorp Pandai Sikat. Bekijken van het traditionele handweven en hout snijden.

Dag 11. Bukittinggi – Padang/luchthaven - Bogor.
Na ontbijt vervoer naar Padang, bekijken van Anay Valley en watervallen. Wegbrengen naar luchthaven van Padang, Sumatra. Je hebt nu een binnenlandse vlucht naar Jakarta. Vanuit Jakarta rijden we door naar Bogor. Na inchecken en een bezoek aan de prachtige Botanische tuinen heb je de rest van de avond vrij.

Dag 12. Bogor - Bandung.
Vandaag vertrekken we na het ontbijt via de Puncak pas naar Bandung. De Puncak pas is een schitterende rit door bergen en dalen, links en rechts zie je verscheidende theeplantages. In dit gebied kun je mooie wandelingen maken over de theeplantages. Het is een inspirerende bergstreek en een geliefd binnenlands toeristengebied op West-Java. In het weekend kan het hier erg druk zijn, waarbij het verkeer zich bumper aan bumper uitstrekt van Bandung tot aan Jakarta. De 1200 meter hoge Puncak pas, is mistig en schilderachtig als hij niet bedekt is met wolken, regen of verkeer.

Dag 13. Bandung.
In Bandung bezoeken we vandaag; Tangkuban Perahu vulkaan, theefabriek Walini en de Sari Ater warmwater bronnen.

Dag 14. Bandung - Pangandaran.
Na een heerlijk ontbijt gaan we vandaag richting Pangandaran.

Dag 15. Pangandaran.
Vrije dag.

Dag 16. Pangandaran - Wonosobo.
Optioneel vandaag; om 06.00 uur brengt je chauffeur je naar Kalipucang, om vandaar met de veerboot naar Cilacap te gaan. Het is een boottocht van ruim 4 a 5 uur. De chauffeur zal niet meegaan want er kunnen geen auto’s mee. Hij haalt je s’middags dan weer op bij het Cilacap havengebied.

Dag 17. Wonosobo - Yogyakarta.
Vandaag is het weer de moeite waard om vroeg uit je bed te gaan, want je gaat het Dieng plateau bezoeken. Dit betoverende hoogland, dat al sinds heel vroege tijden heilig is, biedt lieflijke berglandschappen, een koel klimaat, fascinerende vulkanische kloven en oude Hindoeïstische tempels. De naam Dieng komt van Di Hyang, dat woonplaats van de goden betekent. Dieng was vroeger een enorme vulkaan; door een grote uitbarsting veranderde het landschap na duizenden jaren in het tegenwoordige drassige plateau. Ben je uitgekeken en heb je alles gezien dan vertrekken we vanavond nog naar Yogyakarta, een van werelds grootste dorpen en Java’s culturele hoofdstad.

Dag 18. Yogyakarta.
Vandaag wordt je alweer vroeg gewekt door je chauffeur. Vandaag begint je dag met een uitstapje die zijn weerga niet kent; het bezoeken van de Borobudur. Dit kolossale, kosmische bouwwerk is een van de indrukwekkendste scheppingen van de mens. De tempel is een van de grootste monumenten van het Boeddhisme en is gebouwd van meer dan 2 miljoen blokken steen. Je uitstapje naar de Borobudur ben je al vroeg begonnen dus tegen een uur of twee ben je weer in het centrum van Yogya. We brengen je dan naar de Taman Sari. Dit waterkasteel werd in 1758 gebouwd door de sultan. Taman Sari had vroeger verlichte onderwatergangen, koele ondergrondse moskeeën en galerijen om te dansen. Na de vogeltjesmarkt bezoek je het paleiscomplex Kraton. De Kraton ligt verscholen achter een hoge muur. In de glorietijd van het sultanaat woonden hier bijna 20.000 mensen. In het hoofdgebouw, op de binnenplaats met prachtige bomen, die bewaakt wordt door wachters, krijg je een indruk van de macht en elegantie die het sultanspaleis vroeger uitstraalde. Na het bezoek aan de Taman Sari, Kraton en de vogeltjesmarkt brengen we je naar de Jalan Malioboro. Deze straat is de belangrijkste verkeersader van de stad en een bezienswaardigheid op zichzelf. Overdag staan overal langs deze brede straat marktkramen, waar batiks, leer, zilver en alle mogelijke souvenirs te koop worden aangeboden. Na een indrukwekkende dag laat in de avond weer terug naar het guesthouse.

Dag 19. Yogyakarta.
Vrije dag.

Dag 20. Yogyakarta - Kediri.
Na ontbijt gaan we vandaag richting Kediri en doen we via Solo, de culturele hoeksteen van Java. Het wordt beschouwd als de meest Javaanse stad van Java. Je ontdekkingsreis door Solo begin je met een bezoek aan het Mangkunegaran Paleis. s’ Middags rij je door naar de Candi Sukuh tempel. De terras piramiden bij Sukuh en het nabije Ceto zijn al vergeleken met de ruines van het oude Mexico en Egypte. Sukuh is vaak genoemd als Java’s enige erotische tempel en is uiterst karakteristiek. De ligging van deze tempel op 910 meter hoogte is destijds erg goed gekozen. Ze geven een uitzicht over de hele Midden Javaanse vlakte, wat een grootse locatie is. Als je eenmaal op de bovenste terrassen staat, vind je er een overweldigend panorama; bergen, meren en sawa terrassen. 's Middags rij je door naar de Candi Sukuh tempel. De terras piramiden bij Sukuh en het nabije Ceto zijn al vergeleken met de ruines van het oude Mexico en Egypte. Sukuh is vaak genoemd als Java’s enige erotische tempel en is uiterst karakteristiek. De ligging van deze tempel op 910 meter hoogte is destijds erg goed gekozen. Ze geven een uitzicht over de hele MiddenJavaanse vlakte, wat een grootse locatie is. Als je eenmaal op de bovenste terrassen staat, vind je er een overweldigend panorama; bergen, meren en sawah terrassen. Wat nog aantrekkelijker is dat je hier geen toeristenbureau’s vindt. En de grote toerbussen kunnen de heuvel niet op. Om deze steile verharde weg naar de top te nemen, moet je nog een uurtje behoorlijk zweten en zwoegen. In Solo gaan we natuurlijk weer op zoek naar kraampjes en eettentjes waar ze de lokale gerechten serveren. Een oud gebruik in Solo is het snoepen op alle uren van de dag; cassavekoeken, kleefrijst (jada), mie bakso en hete thee. Een van de leukste plaatsen is het populaire Warung Baru in het centrum van de stad. Goede muziek en heerlijk eten. Echt een specialiteit van Solo is de nasi lewit, rijst geserveerd met kip en groenten in kokosroomsaus. Een ander lekker recept is nasi gudeg, rijst met broodvrucht, kokoscrème, en kip of gegiste eieren of lekkere tofu. Of probeer maar eens het gerecht gampol, gemaakt van rijstebloem, kokosmelk en specerijen.

Dag 21. Kediri - Bromo.
Vandaag heb je een lange autorit voor de boeg, dus we doen het rustig aan. Je kunt wat langer doorslapen, en in alle rust van je ontbijt genieten. Je vertrekt met de auto van Kediri naar Bromo. Het is een lange rit van ca. 4 uur. Onderweg kun je natuurlijk wat eten in de vele eettentjes langs de kant van de weg.

Dag 22. Bromo - Kalibaru.
Vanmorgen vroeg uit de veren want om een uur of vier wordt je al gewekt! Je gaat namelijk op pad naar de Mount Bromo, waar je de spectaculaire zonsopkomst kunt zien. Daarna klim je de berg op om langs de kraters te lopen. Een tocht door dit gebergte kan een betoverende ervaring zijn. De Bromo is een actieve 2392 meter hoge vulkaan, en ligt 112 km van Surabaya. De temperatuur bovenop Bromo is ongeveer 5ºC maar kan tot nul dalen, dus trek vooral warme kleding aan. Als je eenmaal bovenop Bromo staat, heb je een magnifiek uitzicht op de actieve Gunung Semeru, Java’s hoogste berg. Achter de Bromo ligt de niet meer actieve vulkaan Gunung Batok, deze heeft richels van boven tot onder. Je zult in het begin denken dat dit Bromo was, maar dat is dus niet het geval. Na bezoek aan de Bromo gaan we richting Kalibaru.

Dag 23. Kalibaru.
Plantage tour oa; rubber, cacao en koffie.

Dag 24. Kalibaru - Lovina.
Vandaag rijden we van Java naar Bali. We steken over met de veerboot van Ketapang Java naar Gilimanuk Bali.

Dag 25. Lovina - Ubud.
Om 6 uur gaan we dolfijnen spotten die op tonijn azen. Je stapt in een lokale vissersboot en je ziet de dolfijnen naast je bootje springen. 's Middags rijden we door naar Ubud.

Dag 26. Ubud.
Vrije dag om zelf te besteden.

Dag 27. Ubud - Kuta.
Je hebt de hele dag de tijd om Ubud beter te bekijken, in de namiddag brengt je chauffeur je naar het hotel in Kuta.

Dag 28. Kuta.
Vrije dag om zelf te besteden aan het strand.

Dag 29. Denpasar - Amsterdam.
Je chauffeur brengt je naar de luchthaven van Denpasar voor je vlucht naar Amsterdam.

Dag 30. Schiphol, einde rondreis.
Aankomst Schiphol, Amsterdam. Einde rondreis.

Tarieven 2024/2025

Reissom per persoon:

Bij 6 personen: €1725,-
Bij 7 personen: €1750,- 
Bij 8 personen: €1625,-
Bij 9 personen: €1645,-
Bij 10 personen: €1575,-
Bij 11 personen: €1585,-
Bij 12 personen: €1650,-
Bij 13 personen: €1650,-
Bij 14 personen: €1585,-
Bij 15 personen: €1585,-

Sumatra;
Bij 2 personen 1x 2-persoonskamer, bij 3 personen 1x kamer + extra bed, etc..
Java-Bali;
Bij 2 personen 1x 2-persoonskamer, bij 3 personen 2x kamers, bij 5 personen 3x kamers per overnachting etc.. 
Rondreis is evt. voordeliger te maken met extra bed in de kamer bij oneven aantal reizigers.

Vertrekdata 2024: maart, mei, juli, augustus, september en november. 
(vertrekdata is evt. in overleg met de medereizigers te wijzigen).

Wilt u meer info over deze reis? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode: DJ-28D-SJB-CR02) en de gewenste vertrekdatum.

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen met ontbijt, ruime bus met airco, chauffeur en Nederlandstalige gids, alle entreekosten volgens programma, maaltijden, brandstofkosten, vervoer naar excursies, transfer direct Lovina-Kuta, administratie -en reserveringskosten.

Entree en excursies inclusief het programma:
Programma Sumatra, Fatahilah plein, Botanische tuinen Bogor, Puncak Pas theevelden, Tangkuban Perahu vulkaan Bandung, Walini theefabriek, Sari Ater warmwaterbronnen, Borobudur en Prambanan + gids, Bromo vulkaanexcursie met Jeep, Big plantation tour Kalibaru, dolfijnentochtje Lovina.

Exclusief:
Vliegtickets internationaal, luchthavenbelastingen Schiphol, verzekeringen, visum, luchthavenbelasting bij vertrek Denpasar, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Bijzonderheden:

  • Exclusief retourtickets Amsterdam-Medan en Denpasar-Amsterdam. Tariefindicatie tickets met Garuda Indonesia; laagseizoen; €895,- pp, hoogseizoen €1075,- pp.
  • Reissom gebaseerd op de economy klasse. Mocht deze klasse vol geboekt zijn, dan is het mogelijk tegen een toeslag een hogere klasse in te boeken.
  • Afhankelijk van het aantal personen maakt u gebruik van een ruime of grotere minibus.
  • Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen.
  • Toeslag 1-persoonskamer €750,- pp.
  • Tijdens de feestdagen in Indonesië (Ramadan, Kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen.
  • De reissom kan fluctueren (door bijv. koersschommelingen); als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.
  • Verlenging strandvakantie Bali mogelijk.
Sumatra: Medan: Best Western Asean / Deli River
Sumatra: Bukit Lawang: Bukit Lawang Cottages
Sumatra: Brastagi: Grand Mutiara
Sumatra: Samosir: Tabo Cottages
Sumatra: Sipirok: Tor Sibohi
Sumatra: Bukittinggi: Pusako
Hotels Java: Bogor: Happy Valley
Java: Bandung: Savoy Homann
Java: Bandung: Adams Guesthouse (tante Yeti)
Java: Pangandaran: Nyiur Resort
Java: Wonosobo: Kresna
Java: Yogyakarta: Duta Garden
Java: Kediri: Grand Surya
Java: Bromo: Lava View
Java: Kalibaru: Kalibaru Cottages
Hotels Bali: Lovina: Pantai Mas
Bali: Ubud: Saren Indah
Bali: Kuta: Wina Villa Holiday
Java: Kalibaru: Rumah Senang