h1 h2 06 DJ-10D-Sum-25 (10) Bali (16) Java (13) Java (84) Komodo en Rinca (17)

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Orang Utans, Varanen, Bali en Gili's - 18 dagen

Tourcode: DJ-18D-SBKG
Meer informatie

Inleiding

18 dagen natuur, dieren en cultuur. Met olifanten, Orang Utans en de Komodovaranen en relaxen op Gili Trawangan.

Dag 
 1 Aankomst Medan, start auto, chauffeur en gids - transfer naar hotel 
 2 Medan - Tangkahan
 3 Tangkahan - olifanten wassen en tubing
 4 Tangkahan - Bukit Lawang met Jeep
 5 Bukit Lawang - Jungle trekking Orang Utans
 6 Bukit Lawang - Samosir
 7 Samosir - excursies
 8 Samosir - Medan - binnenlandse vlucht naar Denpasar - transfer naar Sanur
 9 Sanur - incl. zonsopgang excursie Tanah Lot Tempel
10 Sanur - binnenlandse vlucht naar Labuan Bajo - transfer naar hotel
11 Labuan Bajo - start boottocht Rinca/Komodo
12 Boottocht Rinca/Komodo
13 Rinca/Komodo - terug naar Labuan Bajo - einde boottocht
14 Labuan Bajo - binnenlandse vlucht naar Denpasar Bali - speedbootovertocht naar Gili Trawangan
15 Gili Trawangan - relaxen
16 Gili Trawangan
17 Gili Trawangan
18 Gili Trawangan - transfer naar luchthaven Lombok

Opmerking; rondreis kan worden aangepast aan uw wensen.

Deze rondreis is inclusief:
Minibus en privéchauffeur op Sumatra, gids op Sumatra, entreekosten Sumatra, retourtransfers op Bali luchthaven-hotel, maaltijden en overnachtingen privéchauffeur en gids, alle overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels op basis van logies & ontbijt, transfers op Flores, priveboot Komodo 3 dagen/2 nachten, 3 dagen gids op Flores, speedboottransfer naar Gili Trawangan, transfer naar luchthaven Lombok, bijdrage Calamiteitenfonds en een gegarandeerd fantastische reiservaring!

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, internationale en binnenlandse vliegtickets (ook bij Dari-Java te reserveren), reis -en annuleringverzekering, visum, middag en avondmaaltijden, entreegelden excursies en bezienswaardigheden Flores Bali en Gili’s, lokale luchthaven –en vertrekbelastingen, vaccinaties, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels:

Sumatra:
Medan: Deli River
Tangkahan: Mega Inn
Bukit Lawang: Bukit Lawang Cottages
Samosir: Tabo Cottages

Bali:
Sanur: Sativa Cottages/Puri Kelapa

Flores;
Labuan Bajo: Golo HillTop
Komodo/Rinca; prive deckboot

Lombok/Gili's;
Gili Trawangan; The Beach House


Type boot:

               
Je maakt gebruik van een eenvoudige lokale boot zonder eigen cabine en is niet voorzien van airco.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Aankomst Medan - inchecken hotel.
Na aankomst op de luchthaven van Medan maak je kennis met je chauffeur en gids. Je wordt nu naar je hotel gebracht en je bent de rest van de middag vrij. Je kunt nu even zelf de stad ingaan of de omgeving bekijken.

Dag 2. Medan citytour - Tangkahan.
Na het ontbijt heb je een stadstour door Medan. Je bezoekt o.a de grote Moskee, lokale markten en het Sultans Paleis. In de middag rijden we door naar Tangkahan en rijden we via Binjai en Batang Serangan. Bij aankomst Tangkahan inchecken in het hotel.

Dag 3. Tangkahan - olifanten wassen + tubing.
Na het ontbijt lopen we naar het startpunt alwaar je het olifanten reservaat bezoekt. Het is zeer interessant om dit project te bezoeken waar olifanten ingezet worden voor woudbeheer. Hier kun je evt. meehelpen de olifanten te verzorgen en wassen, hierna glijd je met een autoband de rivier af dwars door de jungle. 

DJ-6D-Sum-24 4
Info Tangkahan:
Tangkahan is gelegen in een lager gedeelte van Gunung Leuser Nationaal Park, midden in één van de laatst overgebleven stukken laaglandregenwoud. Het Gunung Leuser park, een enorm natuurgebied, wordt gevormd door bergketens en primair regenwoud. Je vindt hier nog grote aantallen gigantische bomen en zeldzame flora en fauna zoals de orang-oetan en de rafflesia reuzenbloem. Andere bedreigde diersoorten als tijgers, olifanten en neushoorns struinen rond in het ondoordringbare tropische regenwoud. Illegale houtkap is echter nog steeds een groot probleem. Omdat de dorpelingen van Tangkahan hebben ingezien dat dit tot hun uiteindelijke ondergang zou leiden, hebben ze drie jaar geleden besloten om op een andere manier het woud en haar bronnen te gaan aanwenden. Met hulp van buitenaf hebben ze een community-based project opgezet en via ecotoerisme een alternatieve inkomstenbron gezocht. Het is interessant te zien hoe de Karo Batak de overgang maken van illegale kappers naar eco-bewuste boeren en zichzelf nu opwerpen als beschermers van het regenwoud.

Dag 4. Tangkahan - Bukit Lawang (Orang Oetans) met jeep of motor.
Na het ontbijt verlaten we Tangkahan en gaan we naar Bukit Lawang. We doen dit per Jeep of per motor. Onderweg stoppen we bij verschillende plantages en meerdere interessante plaatsen. Onderweg zijn er vele mooie uitzichten om even bij te stoppen en kun je genieten van de lokale activiteiten van de lokale bevolking. 

Sumatra DJ 17

Dag 5. Bukit Lawang - trekking Jungle Orang Utans.
Na het ontbijt een wandeling door de jungle om de Orang-oetans te zien. De trekking duurt ca. 2 á 3 uur. Als je wilt kun je in overleg met de gids een langere trekkingtocht maken.

Dag 6. Bukit Lawang - Samosir.
Na het ontbijt rijden we naar het eilandje in het eiland Sumatra, Samosir. Onderweg stoppen we o.a bij de Sipiso-piso waterval, de Rumah Bolan (long house), het oude paleis van de Batak Simalungun Koningen. Bij Simarjarunjung heb je een mooi uitzicht over Lake Toba. In Parapat gaan we per veerboot naar het eiland Samosir, midden in Lake Toba. 

sumatra11

Dag 7. Samosir (excursies).
Na ontbijt excursies rond Lake Toba en bezoek aan verschillende Batak Taba dorpjes:
Tomok: oude graftombe van de Sidabutar koningen.
Ambarita: de stenen stoelen en executieplaats van de Sjalagan koningen.
Simanindo: Batak Toba traditionele dansen (tor-tor) en bezoek museum.
's Middags terug naar het hotel.

Info: Danau Toba, het grootste meer van Zuidoost-Azië, ligt in het hart van het TobaBatak land. Dit kratermeer is het resultaat van een enorme eruptie, ruim 300.000 jaar geleden. Het gigantische meer ligt op 906 meter hoogte en bestrijkt een oppervlakte van 1707 km². Midden in het vulkaanmeer ligt het eiland Samosir met een oppervlakte van 627 km², door een brug verbonden met het plaatsje Pangururan. Samosir is het centrum van de Toba Batak. De traditionele huizen zijn gebouwd op palen met aan de punt van het dak buffelhorens bevestigd. De Toba Batak zijn vermaard om hun traditionele weefsels (ulos) en hun voorliefde voor muziek, zang en dans.

Dag 8. Samosir - Medan - binnenlandse vlucht naar Denpasar - transfer naar Sanur
Vandaag is alweer de laatste dag van het programma en gaan we terug naar Medan. De autorit naar de luchthaven duurt ongeveer 4 uur inclusief de stops. We brengen je naar de luchthaven van Medan voor je vlucht naar Denpasar Bali. Bij aankomst te Denpasar wacht een chauffeur om je naar het hotel in Sanur te brengen.

Dag 9. Sanur - incl. zonsopgang excursie Tanah Lot Tempel
Vandaag heb je een vrije dag in Sanur, om ca. 1500 uur haalt je chauffeur je op voor een zonsondergang excursie bij de tempel Tanah Lot. Hierna wordt je weer teruggebracht naar je hotel.

Dag 10. Denpasar - Labuan Bajo.
Vandaag vlieg je van Bali naar Labuan Bajo, een klein, vriendelijk kustplaatsje op Flores. Na aankomst word je opgehaald en naar een leuk hotelletje gebracht met uitzicht op de haven. De rest van de dag is vrij om te zwemmen, snorkelen of om op je gemak de omgeving te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de prachtige spiegelgrotten. Labuan Bajo staat tevens bekend om zijn schitterende zonsondergangen, die mag je zeker niet missen!

Dag 11. Labuan Bajo - Rinca/Komodo.
In de ochtend stap je aan boord van onze boot die de komende dagen je thuis zal zijn. In alle rust kun je genieten van een unieke boottocht door een van de mooiste gebieden van Indonesië. Je maakt een stop om te snorkelen bij pulau Bidadari, een werkelijk fraai koraalrif. Je overnacht op de boot bij Rinca. Ondertussen bereid onze kok een heerlijke maaltijd voor je. Het is geweldig om op het dek onder de hemel te slapen, een duizend-sterren hotel!


Dag 12. Rinca.
Je maakt een mooie ochtendwandeling en geniet van de prachtige vergezichten en het ruige landschap van Rinca. Op dit onherbergzame eilandje leeft de drie meter lange Komodo varaan, een prehistorisch monster waarvan de westerse wereld het bestaan tot 1911 niet kende! Dit eiland wordt nauwelijks bezocht door toeristen en de varaan leeft hier in een meer natuurlijke omgeving dan op Komodo. Vervolgens vaar je naar een prachtige onbewoond eilandje om te snorkelen. De boot legt voor zonsondergang aan bij Pulau Kalong. Op dit eiland hangen duizenden vliegende honden in de boom die uitvliegen tegen schemer, een zeer indrukwekkend tafereel.

Dag 13. Komodo.
In de ochtend maak je een wandeling over het eiland Komodo. Ook hier zul je de Komodo varaan aantreffen. Volwassen komodovaranen zijn tussen de 170 en 180 cm lang en wegen ongeveer 35 tot 55 kg . Ze eten alles wat ze kunnen vangen of doden. Naast herten en wilde geiten staan zelfs waterbuffels met een gewicht 10 tot 15 maal hun eigen gewicht op het menu. Hun voorkeur genieten zwangere gehoefde dieren die ze door hun geur herkennen. Maar ook mensen zijn niet veilig. In 1984 verdween de bejaarde Zwitserse Baron Rudolf Von Reding op het eiland Komodo. Alleen zijn fotocamera werd teruggevonden en waarschijnlijk is hij ten prooi gevallen aan hongerige varanen. Behalve Komodo varanen komen er ook andere bijzondere dieren en vogels op het eiland voor zoals de Australische monniksvogel, de groengeel gekuifde kaketoe, herten, bantengs en zwijnen. Na de wandeling keer je terug naar Labuan Bajo.

Dag 14, Bali.
's Ochtends heb je een vroege vlucht Bali, bij aankomst een speedbootovertocht naar Gili Trawangan.

Dag 15. Gili Trawangan - relaxen/vrije dagenDag 16. Gili Trawangan

Dag 17. Gili Trawangan

Dag 18. Gili Trawangan - transfer naar luchthaven Lombok
Transfer naar luchthaven Lombok voor je internationale vlucht terug naar huis!

Tarieven 2021

Reissom per persoon:
Bij 2 personen: €1365,-
Bij 4 personen: €1050,-

Tariefindicatie Internationale en binnenlandse vluchten met Garuda; ca. €1195,- (laagseizoen).

Wilt u reizen met meer dan 4 personen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode: DJ-18D-SBKG).

Deze rondreis is inclusief:
Minibus en privéchauffeur op Sumatra, gids op Sumatra, entreekosten Sumatra, retourtransfers op Bali luchthaven-hotel, maaltijden en overnachtingen privéchauffeur en gids, alle overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels op basis van logies & ontbijt, transfers op Flores, priveboot Komodo 3 dagen/2 nachten, 3 dagen gids op Flores, speedboottransfer naar Gili Trawangan, transfer naar luchthaven Lombok, bijdrage Calamiteitenfonds en een gegarandeerd fantastische reiservaring!

Exclusief:
Internationale en binnenlandse vliegtickets (ook bij Dari-Java te reserveren), luchthavenbelastingen, reis -en annuleringverzekering, visum, middag en avondmaaltijden, entreegelden excursies en bezienswaardigheden Flores Bali en Gili’s, lokale luchthaven –en vertrekbelastingen, vaccinaties, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

Bijzonderheden:
• Dari-Java reserveert ook graag uw internationale vluchten, wij reserveren o.a; Garuda Indonesia, Singapore Airlines, Emirates, Cathay Pacific en KLM of een maatschappij naar uw keuze.
• Deze reis betreft een privérondreis, u reist met uw eigen familie of vrienden met eigen privéchauffeur en auto, er gaan geen andere personen mee.
• Nederlandstalig meerprijs
• U bepaalt zelf de vertrekdatum.
• Afhankelijk van het aantal personen maakt u gebruik van een grotere minibus.
• Bovenstaande reissom is gebaseerd op het laagseizoen (meerprijs hoogseizoen juli-aug, dec, ca. 10%)
• Tijdens de feestdagen in Indonesië (kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen. 
• De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer. 
• De reissom kan fluctueren (door bijv. koersschommelingen); als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

Medan: Deli River

pool_6.jpgdeluxe_room_4.jpgdeluxe_room_41.jpgdeluxe_room.jpgGarden-view-Deli-River.jpgOmlandia-in-the-morning-backside.jpghotel-Deli-River-in-morningsun-_1.jpgCandlelight-dinner-in-Omlandia.jpgmorning-view.jpg


Bukit Lawang: Bukit Lawang Cottages
Bukit Lawang 2.JPGBukit Lawang 5.JPGBukit Lawang 4.JPGBukit Lawang 3.JPGBukit Lawang 1.JPG


Tangkahan: Mega Inn
Mega-Inn 6.jpgMega-Inn 2.jpgMega-Inn 5.jpgMega-Inn.jpgMega-Inn 4.jpgMega-Inn 3.jpg


Samosir: Tabo Cottages
Tabo Cottages 2.jpgTabo Cottages 5.jpgTabo Cottages 4.jpgTabo Cottages 3.jpgTabo Cottages 7.jpgTabo Cottages 6.jpgTabo Cottages 1.jpgTabo Cottages 8.jpg


Sanur: Sativa Cottages of Puri Kelapa
Puri Kelapa Cottages 1.jpgPuri Kelapa Cottages 6.jpgPuri Kelapa Cottages 3.jpgPuri Kelapa Cottages 4.jpgPuri Kelapa Cottages 5.jpgPuri Kelapa Cottages 2.jpg

 

 

 

Er zijn geen beoordelingen van dit product.
Schrijf een recensie
SlechtExcellent
Facebook commentaar
Verwante producten