h1 h2 06 DJ-10D-Sum-25 (10) Bali (16) Java (13) Java (84) Komodo en Rinca (17)

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

van BANDUNG naar YOGYAKARTA - 7 dagen

Tourcode: DJ-7D-JAV-BaYo04
Meer informatie

Inleiding 

Een mooie en interessante 7-daagse tour waarbij we het beste laten zien op de route van Bandung naar Yogyakarta. Volop cultuur en avontuur.

Dag
1 Bandung (start auto en chauffeur)
2 Bandung - Pangandaran
3 Pangandaran
4 Pangandaran - Wonosobo
5 Wonosobo - Yogyakarta
6 Yogyakarta
7 Yogyakarta (einde auto en chauffeur)

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen met ontbijt, auto met airco, chauffeur, brandstofkosten, alle vervoer naar excursies, administratie -en reserveringskosten

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, entreekosten excursies en bezienswaardigheden, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels:
Bandung: Savoy Homman of lokale familie
Pangandaran: Nyiur Resort Hotel
Wonosobo: Kresna Hotel
Yogyakarta: Duta Garden

Bijzonderheden:
Rondreis is aan te passen naar uw eigen wensen, mail ons voor de mogelijkheden; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Vertrek –en terugkeerdatum kan door uzelf bepaald worden. 

Meerprijs rondreis met Nederlandstalige gids € 215,-.
Vanaf Yogyakarta is het mogelijk om naar een volgende bestemming te vliegen, bijv. Bali of een weekje verlenging om onze taalcursus te volgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Reis van dag tot dag

Dag 1. Bandung.

Op de eerste dag wordt je opgehaald vanaf de luchthaven door je chauffeur en gids. Als je al in Bandung bent wordt je opgehaald in het hotel waar je verblijft. Bandung ligt in een zeer fraaie omgeving te midden van het grootste vulkanische massief van Indonesië. De stad heeft een relatief koel klimaat. De eerste bezienswaardigheid die we vandaag gaan bezoeken is ‘Jeans street’ oftewel Jalan Cihampelas. Het is een zeer opzichtige en meest beroemdste winkelstraat van Indonesië. Hier kun je kleding kopen, met name spijkerbroeken voor echt sensationele lage prijzen. Als je geïnteresseerd bent in het kijken (en misschien kopen) van goud en zilver gaan we naar Jalan Braga. Het is best interessant om hier even doorheen te lopen en een glimp op te vangen van de art/deco architectuur. In deze buurt vindt je ook Nederlandse cafés. Voor een mooi uitzicht over Bandung en een fraaie zonsondergang gaan we naar het Dago Tea House. Dago is een erg dure wijk met enige elegante Sudanese restaurantjes. Het is erg plezierig om hier wat rond te lopen, in de schaduw door de vele bomen. Vlak achter the Tea House is een waterval (Curug Dago), dit is een paar minuten lopen. 's Avonds gaan we naar de berg Lembang. Dit is een echte aanrader en erg gezellig. Hier kun je maïs eten en een Indonesisch biertje drinken in een van de vele kleine eettentjes langs de kant van de weg. Ook kun je genieten van het nachtuitzicht over Bandung. Laat in de avond gaan we dan naar het nostalgische Savoy Homann Hotel voor de overnachting. Het hotel werd al in de jaren twintig gebouwd, de gouden tijd van de art/deco architectuur. Het is een van Azië’s grootste hotels. De eetzaal is een spectaculaire replica van een eetzaal aan boord van een trans-Atlantische oceaanstomer uit de jaren dertig.Dag 2. Bandung - Pangandaran (via Malabar theeplantage).
Na een heerlijk ontbijt gaan we vandaag richting Pangandaran, eerst bezoeken we nog de indrukwekkende Malabar theeplantage. Deze ligt ten zuiden van Bandung. Het is een door de regering bestuurde plantage aan de voet van de Gunung Malabar. Met zijn weidse uitzichten over de dalen beneden, mooie gebouwen, schitterende wegen, is deze uitgestrekte plantage een oneindige verrukking voor het oog. Echt schitterend. In 1896 werd er begonnen met de bouw van deze plantage en werd snel beroemd om haar schoonheid, efficiency en top kwaliteit thee. We kijken rond in de fabriek en het is mogelijk hier de thee te proeven. 's Avonds komen we in Pangandaran aan. Overnachting in Nyiur Resort Hotel, Pangandaran.

Dag 3. Pangandaran.
Na ontbijt gaan we het Pangandaran natuurreservaat bezoeken, oftewel Cagar Alam. Het is 530 hectare groot en je komt hier verschillende soorten apen, herten, vogels en bantengs tegen. Deze dieren kun je van dichtbij observeren. Wil je nog verder wandelen door het oerwoud, dan kun je een ervaren gids huren. Je zou je hier bijna in een Robinson Crusoé film wanen, soms ben je hier echt van god en iedereen verlaten. Je kunt binnen dit park van alles vinden: grotten, teakbossen, banyanbomen, weilanden, zeekusten en Japanse bunkers. Verder kun je hier nog stekelvarkens, pauwen en neushoornvogels zien. Na de lunch gaan we de Green Canyon bezoeken, waar je in bootjes van uitgeholde boomstammen een twee a drie uur durende tocht maakt door een adembenemend mooi rivierlandschap. In de droge tijd is het doorzichtige water heldergroen. Deze Green Canyon loopt door een imposant rotsmassief. Dit unieke gebied wordt nog mooier door de vele watervallen, kleine natuurlijke meertjes en grotten. Aan het einde van de boottocht, voordat je weer retour gaat, kun je lekker zwemmen zolang je wilt in een magisch ingesloten vijver. 's Avonds ben je dan vrij, je hebt tijd voor een strandwandeling, een filmpje kijken in de bioscoop of gewoon even op een terrasje wat drinken en kennis maken met de plaatselijke bevolking. Overnachting in Nyiur Resort Hotel.Dag 4. Pangandaran - Wonosobo.
Vandaag zal je vroeg uit de veren moeten, want om 06.00 uur brengt je chauffeur je naar Kalipucang, om vandaar met de veerboot naar Cilacap te gaan. Het is een boottocht van ruim 4 a 5 uur. Onderweg kun je op de boot wat Indonesische snacks en drinken kopen. De chauffeur zal niet meegaan want er kunnen geen auto’s mee. Hij haalt je 's middags dan weer op bij het Cilacap havengebied. Onderweg kom je allemaal kleine dorpjes tegen waar je even afmeert om de plaatselijke bevolking af te zetten of op te halen. Cilacap’s natuurlijke haven, wordt beschermd door het lange strafeiland Nusa Kampangan. Jarenlang hebben hier honderden mensen gevangen gezeten die deel hadden genomen aan de mislukte coup in 1965. Het is tot 1992 verboden gebied gebleven, sindsdien zijn er weer excursies naartoe georganiseerd. Om een uur of twee ontmoet je de chauffeur weer, en op de weg naar Wonosobo rijden we langs het Baturaden mountain resort. Dit is een van Java’s meest attractieve bergplaatsen. Als je vandaag nog wat tijd over hebt, kun je hier wandelingen maken naar watervallen en door de jungle lopen. Hier is ook de 3428 meter hoge vulkaan Slamet. De weg hier naartoe kronkelt door groentetuinen, steile rivieroevers en dichte jungle. Baturaden is een vakantieverblijf in de bergen op de hellingen van vulkaan Slamet, met een prachtig kampeerterrein en mooie panorama’s. Het klimaat is hier koel. 's Avonds kom je dan in je hotel in Wonosobo aan. Het is een drukke stad, en de grootste stad van het district. We stoppen eigenlijk alleen in Wonosobo om morgen naar het Dieng plateau te gaan. In dit gebied valt ongeveer de helft van het jaar regen; de gemiddelde temperatuur is 20 – 25 ºC. Vanavond kun je even rondlopen in de stad om wat te eten. Overnachting in het Kresna Hotel.

Dag 5. Wonosobo - Yogyakarta.
Vandaag is het weer de moeite waard om vroeg uit je bed te gaan, want je gaat het Dieng plateau bezoeken. Dit betoverende hoogland, dat al sinds heel vroege tijden heilig is, biedt lieflijke berglandschappen, een koel klimaat, fascinerende vulkanische kloven en oude Hindoeïstische tempels. De naam Dieng komt van Di Hyang, dat woonplaats van de goden betekent. Dieng was vroeger een enorme vulkaan; door een grote uitbarsting veranderde het landschap na duizenden jaren in het tegenwoordige drassige plateau. Ben je uitgekeken en heb je alles gezien dan vertrekken we vanavond nog naar Yogyakarta, een van werelds grootste dorpen en Java’s culturele hoofdstad. Overnachting in het Duta Garden Hotel.

Dag 6. Yogyakarta.
Vandaag wordt je alweer vroeg gewekt door je chauffeur. Vandaag begint je dag met een uitstapje die zijn weerga niet kent; het bezoeken van de Borobudur. Dit kolossale, kosmische bouwwerk is een van de indrukwekkendste scheppingen van de mens. De tempel is een van de grootste monumenten van het Boeddhisme en is gebouwd van meer dan 2 miljoen blokken steen. Je uitstapje naar de Borobudur ben je al vroeg begonnen dus tegen een uur of twee ben je weer in het centrum van Yogya. We brengen je dan naar de Taman Sari. Dit waterkasteel werd in 1758 gebouwd door de sultan. Taman Sari had vroeger verlichte onderwatergangen, koele ondergrondse moskeeën en galerijen om te dansen. Na de vogeltjesmarkt bezoek je het paleiscomplex Kraton. De Kraton ligt verscholen achter een hoge muur. In de glorietijd van het sultanaat woonden hier bijna 20.000 mensen. In het hoofdgebouw, op de binnenplaats met prachtige bomen, die bewaakt wordt door wachters, krijg je een indruk van de macht en elegantie die het sultanspaleis vroeger uitstraalde. Na het bezoek aan de Taman Sari, Kraton en de vogeltjesmarkt brengen we je naar de Jalan Malioboro. Deze straat is de belangrijkste verkeersader van de stad en een bezienswaardigheid op zichzelf. Overdag staan overal langs deze brede straat marktkramen, waar batiks, leer, zilver en alle mogelijke souvenirs te koop worden aangeboden. Na een indrukwekkende dag laat in de avond weer terug naar het Duta Garden Hotel.


Dag 7. Yogyakarta.
Na het ontbijt brengen we je naar de luchthaven of treinstation voor je volgende bestemming.

Tarieven 2020

Reissom per persoon:

Bij 1 persoon: €1150,-
Bij 2 personen: € 575,- 
Bij 3 personen: € 475,-
Bij 4 personen: € 395,-
Bij 5 personen: € 395,-
Bij 6 personen: € 345,-

Heeft u nog vragen over deze reis, wilt u deze reis aanpassen of wilt u reizen met meer dan 6 personen, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode DJ-7D-JAV-BaYo04).

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen met ontbijt, auto met airco, chauffeur, brandstofkosten, alle vervoer naar excursies, administratie -en reserveringskosten.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, entreekosten excursies en bezienswaardigheden, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Bijzonderheden:
Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen.
Tijdens de feestdagen in Indonesië (kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer.
De reissom kan fluctueren (door bijv. koersschommelingen); als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.
Meerprijs rondreis met Nederlandstalige gids € 215,-.

Bandung: Savoy Homman

SAVOY 3.jpgSAVOY 6.jpgSAVOY 7.jpgSAVOY 5.jpgSAVOY 2.jpgSAVOY 1.png


Bandung: Adams Guesthouse (tante Yeti)
Adams GH 2.jpgAdams GH 3.jpgAdams GH 4.jpgAdams GH 1.jpgAdams GH 6.jpgAdams GH 5.jpg


Pangandaran: Nyiur Resort Hotel
hotel-nyiurresort1.jpghotel-nyiurresort9.jpghotel-nyiurresort7.jpghotel-nyiurresort6.jpghotel-nyiurresort2.jpghotel-nyiurresort3.jpg


Wonosobo: Kresna Hotel
kresna10.jpgkresna60.jpgkresna50.jpgkresna41.jpgkresna9.jpgkresna1-11.jpg


Yogyakarta: Duta Garden
DutaGarden 2.jpgDutaGarden 4.jpgDutaGarden 5.jpgDutaGarden 1.jpgDutaGarden 3.jpgDutaGarden 6.jpg

Er zijn geen beoordelingen van dit product.
Schrijf een recensie
SlechtExcellent
Facebook commentaar
Verwante producten