h1 h2 06 DJ-10D-Sum-25 (10) Bali (16) Java (13) Java (84) Komodo en Rinca (17)

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

MOLUKKEN EN BALI - 22 DAGEN

Tourcode: DJ-22D-MoBa-01
Meer informatie

Inleiding

Grandioos mooie en interessante 22-daagse tour met cultuur, overweldigende natuur en geschiedenis op de Molukken.

Dag 
1 Aankomst Jakarta (transfer naar het hotel) 
2 Binnenlandse vlucht Jakarta - Ternate
3 Ternate tour 
4 Ternate Maitara (snorkeling)
5 Ternate - Tidore eiland tour (alle bezienswaardigheden, Sultan Palace, Marjet, Topo Village)
6 Ternate - Ambon (binnenlandse vlucht) - transfer naar hotel - incl gids
7 Ambon - City Tour en Waiselaka 
8 Hila - Kaitetu - Wakasihu - Allang
9 Ambon - Saparua Tour - fastboat
10 Saparua Island Tour
11 Molana Island Tour - barbecue
12 Saparua - Masohi - Saway 
13 Salaway River Tour 
14 Masihulan Tour 
15 Saway - Masohi - Ambon 
16 Soya - Hukurila Tour 
17 Ambon Pattimura Airport - Denpasar (binnenlandse vlucht) - transfer naar hotel
18 Sanur - vrije dagen
19 Sanur
20 Sanur
21 Sanur
22 Vertrek Denpasar, Bali naar Amsterdam (transfer naar luchthaven)

Opmerking; op zondag varen er geen boten tussen Ambon en Saparua.

Hotels:
Molukken:
Ternatete: Villa Marasai / Bella Hotel
Ambon: Mutiara Hotel / Amaris Hotel

Bali:
Lovina: Pantai Mas –of- Sanur: Sativa Sanur Cottages

Bijzonderheden:
-rondreis is aan te passen naar uw eigen wensen, mail ons voor de mogelijkheden; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
-vertrek –en terugkeerdatum kan door uzelf bepaald worden. 
-Boot Ambon – Saparua vaart niet op zondag.
-exclusief de internationale vluchten vanuit Amsterdam of Brussel, Go-Asia reserveert deze ook graag voor u.

 

Reis van dag tot dag

Dag 1. Aankomst Jakarta (transfer naar het hotel).

Bij aankomst op de luchthaven van Jakarta heeft u een transfer naar het FM7 luchthaven hotel.

Dag 2. Binnenlandse vlucht Jakarta – Ternate.
Even na middernacht een vlucht met Garuda van Jakarta naar Ternate (Molukken). Bij aankomst te Ternate een transfer naar uw hotel.

Dag 3. Ternate tour.
s’Morgens na het ontbijt eerst een ontdekkingstour langs oude Forten welke teruggaan naar de 15e en 16e eeuw. De Forten die je gaat zien zijn bijv. Kastella Fort, Kalamata Fort, Toloko Fort en Oranje Fort. Ook bezoek je hier een wonder van de natuur, het Tolire meer, een groot meer dat geen verbinding heeft met de zee en zijn eigen ecosysteem heeft. Ternate is een klein rond eiland gedomineerd door de Gamalama vulkaan. Het eiland heeft een lange geschiedenis als het “specerijen” eiland. Hier vind je nog steeds de “Cengkehafo” boom, welke ook wel genoemd wordt als de moeder van alle kruidnagelbomen in de wereld. Deze boom is meer dan 350 jaar oud. Ternate is ook getuige van een lange geschiedenis hoe de wereld dit eiland wilde veroveren. Incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 4. Ternate Maitara (snorkelen).
Je wordt smorgens naar de haven gebracht en met de boot ga je naar het eiland Tidore. Dit is ongeveer 30 minuten varen via de Bastion haven. We gaan hierna naar het bergdorp Gura Bunga, gelegen op 800 meter hoogte op de hellingen van de torenhoge Kie Matubu vulkaan (1730 meter). Gura Bunga is het centrum van de oude “adat” tradities van Tidore eiland. Lokale legendes beweren dat toen de sultan van Bagdad zijn 4 zonen stuurde om over de kruidnageleilanden te regeren, een van zijn zoons die Tidore vormde in het niets verdween zodra zijn taak was voltooid. ’s Middags terug naar Ternate. Incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 5. Ternate - Tidore eiland tour (alle bezienswaardigheden, Sultan Palace, Marjet, Topo Village).
Na ontbijt transfer naar Bastiong haven voor de overtocht naar Maitara eiland. Hier kun je genieten van de mooie koraal omgeving. Incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 6. Ternate - Ambon (binnenlandse vlucht) - transfer naar hotel - incl gids.
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht van Ternate naar Ambon. Bij aankomst te Ambon heb je een transfer naar het hotel.

Dag 7. Ambon - City Tour en Waiselaka.
Na het ontbijt bezoeken de; Pattimura en het Martha Christiana Tiahahu monument. World Peace Gong, het Siwalima museum en de Pintu Kota Archway. De lunch wordt geserveerd in Collin Sea View restaurant. Onderweg naar het Waai dorp zie je hoe de lokale bevolking de paling voedt met kippeneieren. Op de weg terug stoppen stoppen we bij het Tulehu Sago bos om even een pootje te baden in het warme bronwater. Terug naar hotel voor overnachting. Incl. lunch.

Dag 8. Hila - Kaitetu - Wakasihu - Allang.
Vandaag gaan we met de auto naar het Noordelijke deel van het eiland van Ambon om de volgende bezienswaardigheden te bekijken;
-de oude huizen van de Butonese bevolking in het Watan dorp
-de lokale markt van Hitu en landschappen van de Westkant van Ceram
-Amsterdam Fort, de oude Nederlandse Emmanuel kerk en moskee Wapawe
We rijden door het Tropische bos naar Wakasihu dorp. Lunch onderweg. Bezoek Allang dorp met de symbolen op de huizen. We bekijken het proces van weven in Laha dorp. Incl. lunch.

Dag 9. Ambon - Saparua Tour (L) – fastboat.
Je wordt met de auto naar de haven van Tulehu gebracht, hier ga je met een speedboot in 1 uur naar de Haria haven op het eiland van Saparua. We nemen de auto naar Matulessy en hier kun je het Pattimura veldtenue zien uit 1817. We stoppen bij Waisisil waar Pattimura en zijn volgelingen tegen de Hollanders vochten in 1817. Hierna naar het hotel in Saparua om in te checken. We bezoeken het Duurstede Fort in de binnenste baai van Saparua en kijken in het lokale dorp naar een pottenbakkerij. Terug naar de stad voor lunch. Rest van de dag vrij. Opmerking; op zondagen varen er geen boten van en Ambon en Saparua. Incl. lunch.

Dag 10. Saparua Island Tour.
Vandaag gaan we met de auto naar Hatawano schiereiland en stoppen bij oa; 
-het Tuhaha Sago bos om te zien hoe de lokale mensen hier bruine suiker maken
-naar Ihamahu dorp, de lokale bevolking verzameld en droogt sago onder de zon
-naar Itawaka dorp om een mooie panorama foto te maken van het uitzicht
-naar Goa Putri Tuju (zeven prinsessen grot) bij Kulor dorp
-naar Kulor met de witte strandzanden om even te zwemmen in de zeetuin
Je krijgt vandaag lunch op het strand. Later op de dag terug naar je hotel. Incl. lunch.

Dag 11. Molana Island Tour – barbecue.
Na ontbijt in het restaurant met de auto naar Haria strand en hier nemen we de speedboot en varen we in 30 minuten naar Molana eiland. Hier stoppen we bij het witte zandstrand Umel. Een hele dag voor ontspanning, relaxen en zonnen. Je bbq lunch wordt geserveerd op het witte zandstrand. In de namiddag terug naar Haria strand voor de thee en lokale cake. Hierna terug naar je hotel. Incl. lunch.

Dag 12. Saparua - Masohi - Saway.
Met de auto terug naar de Haria haven en dan naar de Tulehu haven, vervolgens steken we met een snelle boot over naar Amahay haven in het Zuidelijke deel van Ceram. Verder naar Masohi voor lunch. Met de auto rijden we door de heuvels naar een Saway dorpje aan de Noord kust van Ceram eiland. Checkin in het guesthouse. Thee na inchecken, diner en overnachting. Incl. lunch en diner.

Dag 13. Salaway River Tour.
Na ontbijt varen we met een longboat langs enkele mooie eilandjes met mangrove bossen. Tijdens de vaartocht hoort u inheemse vogels. Later ben je ook getuige hoe sago poeder wordt gemaakt op de traditionele manier van Salaway. Je hebt tijd genoeg voor foto’s te maken tijdens deze tocht door het regenwoud. Terug over de rivier naar het eiland Salewa om te relaxen onder de schaduw van een boom. Na de lunch wandelen we over het strand, hierna snorkelen bij Batu Supun. Terug naar guesthouse. Incl. lunch en diner.

Dag 14. Masihulan Tour.
s’ Morgens wandelen we in een uur door de tropische jungle naar Masihulan dorp en bezoeken hier het vogelrevalidatiecentrum. Hier zijn verschillende vogels te zien; kaketoes, parkieten, Mambruk, Seram casuari etc.. Op de terugweg stoppen we bij een lokaal huis en proeven hier jonge kokosnoot gemengd met bruine suiker en sago koeken. Terug naar het hotel voor lunch. In de namiddag varen we per boot naar Raja eiland om naar de vliegende vossen te kijken die hier uit de bomen springen. Incl. lunch en diner.

Dag 15. Saway - Masohi - Ambon.
Na ontbijt op de veranda nemen we de auto naar Masohi, onderweg stopppen we op de heuvel om een garnalen kwekerij te bezoeken. Bij de tweede stop bij Waipio dorp heb je een lunch. Hier proef je vruchten als sinaasappels,mango en andere vruchten van het seizoen. We gaan verder naar Amahay haven en met de snelle boot terug naar Ambon. Rest van de dag vrij te besteden. Incl. lunch.

Dag 16. Soya - Hukurila Tour.
Met de auto naar Soja dorp en bezoeken hier oa;
-de oude kerk
-Hukurila bos, we gaan op zoek naar de Arenga boom en een korte uitleg over de vruchten
-we bekijken hoe de lokale mensen Arak maken
-hoe de vrouwen uit het dorp kleverige rijst en maniok cake maken, gemengd met kokos en bruine suiker. De lunch wordt gereserveerd in het Gabba Gabba restaurant. Hierna naar Natsepa strand om de lokale salade Rujak te proeven. Terug naar de stad en stoppen bij Galala dorp en bezoeken hier de lokale vismarkt (gerookte tonijn). Terug naar hotel. Incl. lunch.

Dag 17. Ambon Pattimura Airport - Denpasar (binnenlandse vlucht) - transfer naar hotel Lovina of Sanur.
Sanur is een populaire maar nog wel traditionele stad op het mooie Bali in Indonesië. De stad is gelegen in het oosten van het eiland en een mooie bestemming voor uw vakantie op Bali. De stad is redelijk dichtbij het vliegveld van Den Pasar gelegen en ligt ook dicht bij Kuta, echter heeft Sanur het traditionele gevoel van het mooie Bali weten te behouden. Het plaatsje ligt zeer dicht bij de mooie witte stranden en de omgeving is schitterend mooi met prachtige groene bossen en natuur.

Het Lovinastrand en het gebied eromheen heeft een heleboel te bieden. Het strand is goed en de heuvelstreek in het binnenland behoort tot de mooiste op Bali. Je gaat naar Lovina als je wilt ontsnappen aan de drukte van Kuta. In Lovina kun je genieten van een prachtige zonsondergang. Je kunt hier duiken, er zijn goede wandelpaden, tempels en warme zwavelbaden in de heuvels. Eten kun je in de warungs aan het strand, maar er zijn ook voldoende restaurantjes aanwezig.

Dag 18. Sanur of Lovina - vrije dagen.

Dag 19. Sanur of Lovina.

Dag 20. Sanur of Lovina.

Dag 21. Sanur of Lovina.

Dag 22. Vertrek Denpasar, Bali naar Amsterdam (transfer naar luchthaven).

 

 

 

Tarieven 2020
Reissom per persoon: 

Prijsindicatie landprogramma bij 4 personen: ca. €1665,- pp 
Internationale en binnenlandse vluchten met Garuda in laagseizoen; ca. €1295,- pp.

Voor overige aantallen reizigers; reissom op aanvraag. 

Kamerverdeling; 2 personen 1 kamer, 3 personen 2 kamers, 5 personen 3 kamers per overnachting etc..
Evt. ook 3-persoonskamers mogelijk.
Heeft u nog vragen over deze reis, wilt u deze reis aanpassen of wilt u reizen met meer dan 10 personen, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij s.v.p. de tour code voor deze rondreis (DJ-22D-MoBa-01).

Deze rondreis is inclusief:
Algemeen; alle overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies & ontbijt, minibus met airco, ervaren Engelstalige gids, brandstofkosten, vervoer naar excursies, administratie -en reserveringskosten, transfers per boot of auto, entreekosten bezienswaardigheden volgens programma, maaltijden Ternate tour, maaltijden dag 2 t/m 11 Molukken tour, bijdrage SGR, en een gegarandeerd fantastische reiservaring!. 

Exclusief: 
Internationale en binnenlandse vluchten, bijdrage Calamiteitenfonds, overige entreekosten excursies en bezienswaardigheden niet beschreven in programma, maaltijden, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Bijzonderheden:
• Dari-Java reserveert ook graag uw internationale vluchten, wij reserveren o.a; Garuda Indonesia, Malaysia of Singapore Airlines, Emirates, Cathay Pacific en KLM of een maatschappij naar uw keuze.
• Deze reis betreft een privé rondreis, u reist met uw eigen familie of vrienden met eigen privéchauffeur en auto, er gaan geen andere personen mee.
• U maakt gebruik van een Engelstalige gids 
• U bepaalt zelf de vertrekdatum.
• Afhankelijk van het aantal personen maakt u gebruik van een grotere minibus met 6, 8 of 12 stoelen.
• Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen.
• Tijdens de feestdagen in Indonesië (Idul Fitri, kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen.
• De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer.
• De reissom kan fluctueren (door bijv. koersschommelingen); als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

 

 

Hotels:
Molukken:
Ternatete: Villa Marasai / Bella Hotel
Ambon: Mutiara Hotel / Amaris Hotel

 

 

Er zijn geen beoordelingen van dit product.
Schrijf een recensie
SlechtExcellent
Facebook commentaar
Verwante producten