h1 h2 06 DJ-10D-Sum-25 (10) Bali (16) Java (13) Java (84) Komodo en Rinca (17)

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Rondreizen Papua individueel

Rondreizen Papua

Wil je een rondreis maken door de Papua en hier graag een offerte van Dari-Java van ontvangen, dan willen we je graag verzoeken om dit via het offerteformulier te doen. Geef hierbij aan wat je specifieke wensen en ideeën zijn. Dan kunnen wij hiervoor een reisplan samenstellen speciaal gericht op jouw reiswensen. We zullen na het ontvangen van het offerte formulier contact met je opnemen om de details te bespreken.

Info Papua;

Het woord “Papua” komt van een Maleise uitdrukking die “kroeshaar” betekend; een beschrijving van een physieke trek van de inheemse bevolking van het eiland. Papua heeft een hoog potentieel als toeristenbestemming en kan tegelijkertijd zee-, culturele-, historische-, en ecologische toeristenattracties aanbieden. Om een voorbeeld te nomen van een historisch toerisme; in de stad Sentani staat het Generaal Douglas McArthur Monument, een herinnering uit de Tweede Wereldoorlog. Het monument is gebouwd om de bevolking te herinneren aan de tijd dat de Geallieerde troepen en Jayapura hun militaire basis in de Zuid-Pacific vestigden in de strijd tegen de Japanse troepen die in Biak hun basis hadden. Gedurende de Tweede Wereldoorlog fungeerde Jayapura als het centrum van intelligence activiteiten van de Geallieerden.
Het Baliem Vallei Festival wordt ieder jaar gehouden om de Indonesische Onafhankelijkheidsdag op 17 augustus te herdenken. Gedurende deze gebeurtenis demonstreren de dorpsbewoners gevechten tussen de dorpen, waarbij speren en peilen door de tegenstanders naar elkaar geworpen en geschoten worden.
Evenals Sulawesi en Bali, heeft Papua een bijzonder mooi zeetoeristenattractie, de Radja Ampat eilanden, die een zeer interessante duikplaats bieden. In feite zijn de wateren van Radje Ampat benoemd tot een van de 10 beste plaatsen ter wereld om te duiken! In termen van zeeplanten- en dierlijke species beschouwd men het zelf als de absolute nummer 1 duikplek ter wereld.
Een centrale oost-westelijk gelegen bergketen domineert de geografie van Papua. Verschillende andere, kleinere bergketens komen voor zowel ten noorden als ten westen van de centrale keten. Behalve op de hoge elevaties, hebben de meeste gebieden een warm en vochtig klimaat gedurende het hele jaar, met enige seizoenvariaties samenvallend met het noordoostelijke moesson seizoen. Het derde voornaamste habitat verschijnsel zijn de uitgestrekte laaglanden in het zuiden en het noorden. Zich uitstrekkende over honderden kilometers, omvatten deze laaglanden regenbossen, uitgestrekte moerassen, savanna grasvelden, en sommige van de grootste mangrovewouden ter wereld. De zuidelijke laaglanden zijn de locatie van het Lorentz Nationaal Park, tevens een UNESCO World Heritage Site.