h1 h2 06 DJ-10D-Sum-25 (10) Bali (16) Java (13) Java (84) Komodo en Rinca (17)

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

TRANS SULAWESI - 21 DAGEN

Tourcode: DJ-21D-SUL-22
Meer informatie

Inleiding

21-daagse spectaculaire en adembenemende individuele privérondreis van Zuid naar Noord Sulawesi. De reis gaat door afwisselende landschappen, unieke culturen, dorpjes, bergen en valleien. Sulawesi (vroeger Celebes geheten) heeft een grotendeels ongerepte natuur, welke uniek is in Indonesië en waar nog weinig toeristen komen. U zult zich verbazen over de oude tradities die hier nog leven.

Dag
1 Vertrek Amsterdam**
2 Aankomst Makassar (start auto, chauffeur en gids - transfer naar het hotel)
3 Makassar
4 Makassar - Tanjung Bira
5 Tanjung Bira - Sengkang
6 Sengkang - Toraja
7 Toraja
8 Toraja
9 Toraja - Pendolo of Toraja via Rappang - Palopo
10 Pendolo of Palopo - Tentena (Poso Meer)
11 Tentena (Poso Meer)
12 Tentena (Poso Meer) - Moutong
13 Moutong - Gorontalo
14 Gorontalo - Manado
15 Manado (Tangkoko)
16 Manado - Bunaken Eiland (einde auto, chauffeur en gids - transfer)
17 Bunaken eiland
18 Bunaken eiland
19 Bunaken eiland
20 Bunaken eiland
21 Bunaken eiland
22 Bunaken eiland - Manado - Amsterdam (transfer naar luchthaven)
23 Aankomst Amsterdam**

**exclusief de internationale vluchten vanuit Amsterdam of Brussel, Dari-Java reserveert deze ook graag voor u.

Hotels:
• Makassar: Pantai Gapura
• Tanjung Bira: Anda Bungalow Hotel
• Sengkang: Pondok Eka
• Toraja: Marante Toraja
• Pendolo: Mulia Lake Hotel
• Moutong: Theresia Hotel
• Gorontalo: Quality Hotel
• Manado: Minahasa
• Bunaken eiland: Happy Gecko Resort

Bijzonderheden:
-rondreis is aan te passen naar uw eigen wensen, mail ons voor de mogelijkheden; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
-vertrek –en terugkeerdatum kan door uzelf bepaald worden.
-evt. een extra dag in Gorontalo en/of Manado in te lassen
-exclusief de internationale vluchten vanuit Amsterdam of Brussel, Dari-Java reserveert deze ook graag voor u.

 

Reis van dag tot dag

Dag 1: Vertrek Amsterdam (ook Brussel mogelijk).

Vlucht van Amsterdam of Brussel naar Makassar (Ujung Pandang).

Dag 2. Makassar.
Aankomst in Makassar, transfer naar het hotel voor overnachting, het hotel ligt in het centrum van de stad aan zee.

Dag 3. Ujang Pandang.
Na het ontbijt een korte stadstour door het voormalige Ujung Pandang, we bezoeken Paotere, de oude haven van Makassar waar de mooie trotse Bugineze Phinisi nog met de hand worden geladen, het oude Hollandse Fort Rotterdam en een Chinese tempel.


Dag 4. Makassar - Tanjung Bira.
Vandaag beginnen we aan onze tocht door Sulawesi, vertrek naar Bira, de Buginezen staan bekend als de beste botenbouwers en scheepsvaarders van Indonesië. In Tanah Beru kunnen we zien hoe deze mooie houten Trotse bugineze schepen worden gebouwd. Ook bezoeken we een waterval op weg naar Bira.

Dag 5. Tanjung Bira - Sengkang.
Na het ontbijt vertrek naar Sengkang, een klein plaatsje gelegen in het centrum van het voormalig Bugineze Koninkrijk aan het Tempe meer. De tocht gaat via Watampone waar we het museum van Andi Mapasissi bezoeken om zijn collectie betreffende de voormalige Bugineze koningen te bewonderen. In de middag aankomst in Sengkang. Tijdens de zonsondergang maken me een tocht op het Tempe meer om te zien hoe de vissers op de drijvende dorpen op het meer wonen.


Dag 6. Sengkang - Toraja.

In de ochtend vertrek naar Toraja. Eerst bezoeken we nog de locale huisnijverheid van Sengkang en omgeving het weven van de beroemde Bugineze zijde – via Pare Pare waar we de lunch gebruiken, komen we in Enrekang waar we stoppen op de puncak Lakawan tegenover de “erotische” berg om van het uitzicht te genieten, in de middag aankomst in Toraja voor overnachting in een typisch Toraja Hotel.

Dag 7. Toraja - ontdekkingstocht.
Na het ontbijt de gehele dag op ontdekking door het Toraja land, we bezoeken onder andere vandaag Lemo waar de rijen Tau Tau poppen op de balkons voor de graven staan, Suaya en omgeving om achter het geheim van de babyboom te komen, Londa waar de doden nog steeds met groots ceremonieel worden bijgezet en Kete Kesu, niet alleen bekend vanwege zijnde een van Toraja oudste dorpen maar ook vanwege zijn prachtig houtsnijwerk.

Dag 8. Toraja - ontdekkingstocht.
Na het ontbijt wederom de gehele dag op ontdekking door het Toraja land we bezoeken vandaag Batutumonga vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over Rantepao en vallei. Een ideale omgeving voor het maken van een flinke wandeling Een wandeling langs de sawa’s en door het dagelijkse Toraja Leven. In de middag bezoeken we ook nog Sa’dan, bekend als het weefgebied van Toraja.

Dag 9. Toraja - Pendelo.
Na het ontbijt vertrek naar Pendolo, een klein plaatsje gelegen net over de grens van Centraal Sulawesi. De weg van Toraja naar Palopo levert prachtige vergezichten op. Via het Masamba district met zijn Palmolive plantages komen we laat in de middag aan in Pendolo.

Dag 10. Pendolo - Poso meer.
Na het ontbijt steken we het Poso meer over, een tocht van ongeveer twee uren dwars over het meer. Het Poso meer staat bekend als een van de schoonste meren van de wereld het is omringd met zandstranden en tropisch regenwoud.

Dag 11. Posomeer - ontdekkingstocht.
Volledige dag op ontdekking rondom het Poso meer, we bezoeken in de ochtend een andere waterval de Wera Saluopa, een waterval van maar liefst 12 stappen , de auto brengt ons tot het Balinese Transmigratie dorpje, Tanusa, vanwaar we een wandeling maken naar de waterval die in een Tropisch regenwoud ligt. Een wandeling die ons langs de vanille, kruidnagel, koffie en cacao voert.

Dag 12. Posomeer - Moutong.
Vandaag vertrek naar Moutong, een klein vissersplaatsje. Een lange maar interessante rit Vandaag steken we de evenaar over.

Dag 13. Mouting - Gorontalo.
Door met de tocht naar Gorontalo, wederom een hele dag in de auto maar genieten van de uitzichten. Gorontalo is een verrassend stadje waar we nog veel Koloniale gebouwen vinden. Openbaar vervoer is hier paard en wagen.

Dag 14. Gorontalo - Manado.
Na het ontbijt vertrek naar Manado, eindpunt van onze reis, de hoofdstad van Noord Sulawesi. Een mooie tocht met veel uitzichten op witte stranden met kokosnootbomen. Lunch onderweg, in de namiddag aankomst in Manado voor overnachting in hotel.

Dag 15. Manado - ontdekkingstocht.
Na het ontbijt de gehele dag op excursie naar Tangkoko, een prachtig natuur reservaat gelegen op een paar uren rijden vanaf Manado – we kunnen hier nog de tarsius zien, de kleinste aap van de wereld en de hornbills, de neushoorn vogels. Naast de fauna is het een weelde van Flora in dit park. Onder leiding van een ranger gaan we het tropisch regenwoud in. In de namiddag terug naar Manado voor overnachting. Of; De gehele dag op ontdekking door Manado en omgeving, we bezoeken de Minahasa streek met zijn Tondano meer en de Japanse grotten die diende als schuilplaats tijdens de 2e wereld oorlog. Ook brengen we een bezoek aan Woleo, waar we kunnen zien hoe de traditionele houten Minahasa Huizen worden gemaakt.


Dag 16. Bunaken eiland.
Na het ontbijt vertrek naar het eiland Bunaken, bekend als een van de grootste beschermde marine natuurparken van de wereld. Met een gemotoriseerde boot ongeveer 30 minuten varen vanaf Manado – prachtig om te snorkelen of te relaxen op het witte strand.

Dag 17. Bunaken eiland.
Happy Gecko Resort.

Dag 18. Bunaken eiland.
Happy Gecko Resort.

Dag 19. Bunaken eiland.
Happy Gecko Resort.

Dag 20. Bunaken eiland.
Happy Gecko Resort.

Dag 21. Bunaken eiland.
Happy Gecko Resort.

Dag 22. Manado - luchthaven.
Transfer terug naar Manado airport – voor het halen van de vlucht naar uw volgende bestemming.

Dag 23: Aankomst Amsterdam/Brussel.
Einde rondreis.

Tarieven 2020

Reissom per persoon:

Bij 1 persoon:   €3195,- pp
Bij 2 personen: €1725,- pp 
Bij 3 personen: €1550,- pp
Bij 4 personen: €1195,- pp
Bij 5 personen: €1195,- pp
Bij 6 personen: €1045,- pp
Bij 7 personen: € 925,- pp
Bij 8 personen: € 950,- pp

Heeft u nog vragen over deze reis, wilt u deze reis aanpassen of wilt u reizen met meer dan 8 personen, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij s.v.p. de tour code voor deze rondreis (DJ-21D-SUL-22).

Deze rondreis is inclusief:
Alle overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies & ontbijt, minibus met airco, 14 dagen ervaren chauffeur, 14 dagen Nederlands of Engelstalige gids, parkeer -en tolkosten, brandstofkosten, vervoer naar excursies, administratie -en reserveringskosten, transfer naar hotel Makassar, retourtransfers naar Bunaken, transfer naar luchthaven Manado en een gegarandeerd fantastische reiservaring!.

Exclusief:
Internationale vluchten, bijdrage Calamiteitenfonds, duik en/of snorkelexcursies, duik en/of snorkeluitrusting, entreekosten excursies en bezienswaardigheden beschreven in programma, maaltijden, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Bijzonderheden:
• Dari-Java reserveert ook graag uw internationale vluchten, wij reserveren o.a; Malaysia of Singapore Airlines, Emirates, Garuda Indonesia, Cathay Pacific en KLM of een maatschappij naar uw keuze.
• Rondreis is aan te passen naar uw eigen wensen, mail ons voor de mogelijkheden; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• Deze reis betreft een privé rondreis, u reist met uw eigen familie of vrienden met eigen privéchauffeur en auto, er gaan geen andere personen mee.
• U maakt gebruik van een Engelstalige chauffeur, Nederlandstalig op aanvraag
• U bepaalt zelf de vertrekdatum.
• Afhankelijk van het aantal personen maakt u gebruik van een grotere minibus met 6, 8 of 12 stoelen.
• Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen.
• Tijdens de feestdagen in Indonesië (kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen.
• De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer.
• De reissom kan fluctueren (door bijv. koersschommelingen); als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

Makassar: Pantai Gapura

01. Pantai Gapura 1.JPG01. Pantai Gapura 6.JPG01. Pantai Gapura 3.JPG01. Pantai Gapura 4.JPG01. Pantai Gapura 5.JPG01. Pantai Gapura 2.JPG


Tanjung Bira: Anda Bungalow Hotel
02. Anda Bungalow 5.JPG02. Anda Bungalow 1.JPG02. Anda Bungalow 6.JPG02. Anda Bungalow 8.JPG02. Anda Bungalow 9.JPG02. Anda Bungalow 7.JPG


Sengkang: Pondok Eka
03. Pondok Eka 1.JPG03. Pondok Eka 6.JPG03. Pondok Eka 3.JPG03. Pondok Eka 4.JPG03. Pondok Eka 5.JPG03. Pondok Eka 2.JPG


Toraja: Marante Toraja
04. Marante Toraja 1.JPG04. Marante Toraja 6.JPG04. Marante Toraja 3.JPG04. Marante Toraja 4.JPG04. Marante Toraja 5.JPG04. Marante Toraja 2.JPG


Pendolo: Mulia Lake Hotel
05. Mulia Lake 4.jpg05. Mulia Lake 3.jpg05. Mulia Lake 2.jpg05. Mulia Lake 1.jpg


Gorontalo: Quality Hotel
07. Quality Hotel 1.jpg07. Quality Hotel 4.jpg07. Quality Hotel 3.jpg07. Quality Hotel 2.jpg


Manado: Minahasa
08. Minahasa 1.jpg08. Minahasa 6.jpg08. Minahasa 3.jpg08. Minahasa 4.jpg08. Minahasa 5.jpg08. Minahasa 2.jpg


Bunaken eiland: Happy Gecko Resort
09. Happy Gecko 1.jpghappy-gecko-resort-cicak 1.jpghappy-gecko-resort-cicak.jpgimage.jpg

Er zijn geen beoordelingen van dit product.
Schrijf een recensie
SlechtExcellent
Facebook commentaar
Verwante producten