h1 h2 06 DJ-10D-Sum-25 (10) Bali (16) Java (13) Java (84) Komodo en Rinca (17)

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Exotisch natuur, cultuur en avontuur Sumatra - 14 dagen

Tourcode: DJ-14D-SUM-14
Meer informatie

Inleiding 

Dag 
1 Medan - Bukit Lawang
2 Trekking - Bukit Lawang
3 Bukit Lawang - Brastagi 
4 Brastagi - trekkingtocht of beklimmen Sibayak vulkaan
5 Brastagi - Samosir
6 Trekking of motortocht Samosir
7 Samosir - vrije dag
8 Samosir - Sipirok
9 Sipirok - Bukittingi
10 Trekkingtocht naar Sianok vulkaan - Bukittingi
11 Bukittingi - Minangkabau tour
12 Bukittingi - trekkingtocht Puncak Lawang naar Maninjau
13 Maninjau - vrije dag
14 Maninjau - Padang

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, chauffeur en Engelstalige gids, brandstofkosten, alle excursies, entreekosten, ontbijt, vergunning Sinabung vulkaan.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels:
Bukit Lawang: Bukit Lawang Cottage
Samosir: Silintong Hotel / Tabo Cottages
Sipirok: Torsibohi Hotel
Bukittingi: Hotel Pusako
Maninjau: Hotel Pasir Panjang Permai

Bijzonderheden:
Rondreis is aan te passen naar uw eigen wensen, mail ons voor de mogelijkheden; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Vertrek –en terugkeerdatum kan door uzelf bepaald worden. 

Reis van dag tot dag

Dag 1. Medan - Bukit Lawang.

Na aankomst op de luchthaven Polonia staat uw gids en chauffeur op u te wachten voor een transfer naar uw hotel. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel maakt u een stadstour naar het paleis van de Sultan, de grote moskee Raya en het oude centrum van Medan (Kesawan Area). Hierna rijden we door naar Bukit Lawang en onderweg stoppen we bij rubber –en palmolie plantages. Bij aankomst Bukit Lawang inchecken in het hotel.

Dag 2. Trekking - Bukit Lawang.
Na het ontbijt maakt u een tocht naar het oerwoud voor een jungletrek naar de voederplaats van de Orang Utans. Dat gebeurt onder andere door een rivier over te steken per traditionele kano. Hierna vervolgt u een drie uur durende trekking in het Leuser National Park om de Orang Utans te zien in hun eigen omgeving. Er zijn diverse apen, zoals de langstaart makaak, zwarte gibbon, hagedissen en andere dieren. Na terugkomst in het hotel, de rest van de dag vrij.Dag 3. Bukit Lawang - Brastagi.
Vandaag rijdt u naar Brastagi met een stop bij de Sembahe rivier. U bezoekt de onbekende Sukulikap waterval. We rijden langs Sibolangi en bij aankomst te Bukittinggi bekijken we het Lhumbini Park met zijn duplicaat van de Swhedagon Pagoda. Verder naar een fruitmarkt en Gundaling Hill.

Dag 4. Brastagi - trekkingtocht of beklimmen Sibayak vulkaan.
Vroeg in de ochtend beklimt u de Sibayak vulkaan om vanaf de top te kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Na het verkennen van de Sibayak vulkaan gaat u terug naar het hotel waar u de rest van de dag ter vrije beschikking heeft. Voor de “niet klimmers” is er de mogelijkheid een wandeling te maken door dorpen en landerijen waar u het dagelijks leven van de Batak Karo meemaakt tijdens het verbouwen van groenten, rijst of het plukken van fruit tijdens de oogsttijd.Dag 5. Brastagi - Samosir.
Na het ontbijt rijdt u naar Parapat voor de oversteek naar het eiland Samosir, gelegen in het Tobameer. Onderweg bezoekt u de Sipisopiso waterval, Rumah Bolon oftewel Long House, dit is het oude paleis van de Batak koningen van Simalungun. Voor een prachtig uitzicht over het Tobameer gaat u naar Simarjarunjung. Per veerpont steekt u de wateren van het Tobameer over naar uw hotel op Samosir.

Dag 6. Trekking of motortocht Samosir.
Vandaag verkent u het gebied van de Tobabatak bevolking per brommer. De rit gaat naar de top van de Samosir heuvel waar u geniet van een prachtig uitzicht over het Sidahoni meer, waar verschillende Batak dorpen, scholen, weverijen en ander activiteiten bezocht worden.

Dag 7. Samosir - vrije dag.
Vandaag is vrij te besteden om heerlijk te relaxen, zwemmen, zonnebaden of een wandelingen te maken door het dorp.Dag 8. Samosir - Sipirok.
Na het ontbijt gaat u terug naar Parapat om vandaar uit naar Sipirok te rijden. Onderweg wordt o.a. gestopt bij een ananas-, kruidnagel- en koffieplantage. In Balige Sigur-gur bezoekt u de lokale markt en in Sipoholon de heetwaterbronnen. Voordat u aankomst in Sipirok maakt u een wandeling langs de oever van de Sarulla rivier en de prachtige terrasvormige rijstvelden.

Dag 9. Sipirok - Bukittingi.
Bij het verlaten van Sipirok passeert u het regenwoud van Rimba Panti waar een stop wordt gemaakt om de apen te aanschouwen bij het plukken van kokosnoten en een bezoek aan de tuinen waar peper, vanille, mint en kaneel verbouwd worden. In Bonjol passeert u de evenaar. In de na middag aankomst in Bukittinggi, de stad van Minangkabau.

Dag 10. Trekkingtocht naar Sianok vulkaan - Bukittingi.
Na ontbijt rijden we naar de Sianok Canyon en beginnen we met de trekkingtocht in de Cayon met het verkennen van de rivier, jungle en rijstvelden. U vervolgt de trekking naar Koto Gadang. Een dorp dat bekend staat om zijn zilverwerk. Aangekomen in Koto Gadang wordt u door de chauffeur terug gebracht naar Bukittinggi.

Dag 11. Bukittingi - Minangkabau tour.
Vandaag rijden we via Tabek Patah naar Batu Sangkar, onderweg stoppen we bij Rao-Rao om een traditioneel Minangkabau dorp te bezoeken. Hier kun je het koffiemalen zien. We rijden naar Pagaruyung om de Palace of Minangkabau Kingdom te bezoeken. Via Padang Panjang rijdt u terug naar Bukittinggi om in Pandai Sikat, huisvlijt van weverij en houtsnijwerk te bezichtigen.

Dag 12. Bukittingi - trekkingtocht Puncak Lawang naar Maninjau.
Na het ontbijt rijdt u naar Puncak Lawang. Onderweg stoppen we bij Koto Gadang om de zilverwerken te zien. Puncak Lawang is tevens de plaats waar uw trektocht naar Maninjau begint. U loopt door de oerwouden van Lawang neerwaarts naar het Maninjau-meer. U zult genieten van een heerlijke kopje koffie bij een origineel koffiehuis in de jungle.Dag 13. Maninjau - vrije dag.
Vandaag heeft u de gelegenheid om te zwemmen in het Maninjau-meer, te wandelen of te fietsen in de omgeving van het meer voor uw laatste overnachting van deze reis.

Dag 14. Maninjau - Padang.
Na het ontbijt, vertrek via Pariaman naar Padang. U stopt bij de stranden van Artha, gelegen aan de Indische Oceaan. Daarna volgt uw transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

 Tarieven 2020

Reissom per persoon:

Bij 2 personen: €1125,-
Bij 3 personen: € 995,-
Bij 4 personen: € 845,-
Bij 5 personen: € 765,-
Bij 6 personen: € 745,-
Bij 7 personen: € 705,-

Heeft u nog vragen over deze reis of wilt u reizen met meer dan 9 personen, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode: DJ-14D-SUM-14).


Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, chauffeur en Engelstalige gids, brandstofkosten, alle excursies, entreekosten, ontbijt, vergunning Sinabung vulkaan.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Bijzonderheden:
Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen.
Tijdens de feestdagen in Indonesië (vastenmaand, kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer.
De reissom kan fluctueren; als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

 

 

 

Bukit Lawang: Bukit Lawang Cottages

Bukit Lawang 2.JPGBukit Lawang 5.JPGBukit Lawang 4.JPGBukit Lawang 3.JPGBukit Lawang 1.JPG

Brastagi: Grand Mutiara
Grand Mutiara 1.jpgGrand Mutiara 3.JPGGrand Mutiara 2.jpgGrand Mutiara 4.jpg

Samosir: Tabo Cottages
Tabo Cottages 2.jpgTabo Cottages 5.jpgTabo Cottages 4.jpgTabo Cottages 3.jpgTabo Cottages 7.jpgTabo Cottages 6.jpgTabo Cottages 1.jpgTabo Cottages 8.jpg

Sipirok: Tor Sibohi
Tor-Sibohi-8.JPGTor-Sibohi-1.JPGTor-Sibohi 6.JPGTor-Sibohi 2.JPGTor-Sibohi 3.JPGTor-Sibohi 4.JPG

Bukittinggi: Pusako
Pusako 2.JPGPusako 3.JPGPusako 7.JPGPusako 1.JPGPusako 8.JPG

Maninjau: Pasir Panjang
Pasir Panjang 4.JPGPasir Panjang 3.JPGPasir Panjang 2.JPGPasir Panjang 5.JPGPasir Panjang 10.JPGPasir Panjang 1.JPGPasir Panjang 8.JPGPasir Panjang 9.JPG

 

 

Er zijn geen beoordelingen van dit product.
Schrijf een recensie
SlechtExcellent
Facebook commentaar
Verwante producten