h1 h2 06 DJ-10D-Sum-25 (10) Bali (16) Java (13) Java (84) Komodo en Rinca (17)

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Medan-Padang, Orang Oetans en Tobameer - 8 DAGEN

Tourcode: DJ-8D-SUM-21
Meer informatie

Inleiding

Dag
 
1 Medan - Bukit Lawang
2 Bukit Lawang - Orang Oetans - Brastagi
3 Brastagi - Samosir (Tobameer)
4 Samosir (excursies)
5 Samosir - Sipirok
6 Sipirok - Bukittinggi
7 Bukittingi - Minangkabautour
8 Bukittinggi - Padang

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, chauffeur en gids, brandstofkosten, alle excursies, entreekosten, ontbijt.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels:
Bukit Lawang: Bukit Lawang Cottage / Rindu Alam
Brastagi: Grand Mutiara
Samosir: Silintong Hotel / Tabo Cottages
Sipirok: Torsibohi Hotel
Bukittingi: Hotel Pusako

Bijzonderheden: 
-rondreis is aan te passen naar uw eigen wensen, mail ons voor de mogelijkheden; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
-vertrek –en terugkeerdatum kan door uzelf bepaald worden. 

 

Reis van dag tot dag

Dag 1. Medan - Bukit Lawang.
Na aankomst op de luchthaven maak je kennis met je chauffeur en gids. We maken nu eerst een korte citytour door Medan, we bezoeken het Sultan Paleis, de Grote Moskee en de Chinese Tempel. Hierna rijden we door naar Bukit Lawang. Onderweg stoppen we bij verschillende rubber -en palmolie plantages. Je gids zal je meer vertellen over het leven in de regio en over de bezienswaardigheden onderweg.

Dag 2. Bezoeken Orang Oetans - Brastagi.

Na het ontbijt maken we eerst een korte wandeling door de jungle. Er gaat een gids mee van het park. Je komt al snel de Orang Oetans tegen die in deze regio leven. Je kunt heel dichtbij komen en ze voederen. We lopen verder door het bos en maken een oversteek van de rivier met traditionele kano. Optioneel is een langere wandeling maken van ca. 2 uur door dit mooie park. Na de Orang Oetans rijden we naar Brastagi. Onderweg stoppen we bij de Sembahe rivier en de Sikulikap waterval. Je bezoekt een traditioneel Batak Karo dorp bij Peceren en fruitmarkten. Vraag je gids om fruit te proeven die op de markten aangeboden wordt, je zult ongetwijfeld voor jou onbekend fruit proeven! 

Sumatra DJ 17

Dag 3. Brastagi - Samosir (Tobameer).
Na ontbijt rijden we naar Parapat. Onderweg bezoeken we de Sipiso-Piso waterval, Rumah Bulon (Long House) en het oude paleis van de Batak Simulungun koningen. We stoppen bij Simarjarunjung waar je een mooi uitzicht hebt over het Tobameer. Hoog tegen de heuvels gelegen heeft Simarjarunjung een koel en verfrissend klimaat. Bij Parapat steken we met een veerboot het meer over en gaan we naar het hotel waar je verblijft.

Dag 4. Samosir (excursies).
Na ontbijt excursies rond Lake Toba en bezoek aan verschillende Batak Taba dorpjes:

Tomok: oude graftombe van de Sidabutar koningen.
Ambarita: de stenen stoelen en executieplaats van de Sjalagan koningen.
Simanindo: Batak Toba traditionele dansen (tor-tor) en bezoek museum.
's Middags terug naar het hotel.

Sumatra DJ 59

Info: Danau Toba, het grootste meer van Zuidoost-Azië, ligt in het hart van het TobaBatak land. Dit kratermeer is het resultaat van een enorme eruptie, ruim 300.000 jaar geleden. Het gigantische meer ligt op 906 meter hoogte en bestrijkt een oppervlakte van 1707 km². Midden in het vulkaanmeer ligt het eiland Samosir met een oppervlakte van 627 km², door een brug verbonden met het plaatsje Pangururan. Samosir is het centrum van de Toba Batak. De traditionele huizen zijn gebouwd op palen met aan de punt van het dak buffelhorens bevestigd. De Toba Batak zijn vermaard om hun traditionele weefsels (ulos) en hun voorliefde voor muziek, zang en dans.

Een aantal plaatsen op Samosir verdient bijzondere aandacht. Eén van de bekendste is Tomok. Hier rust de animistische vorst Sibadutar in een stenen sarcofaag. Bekend is ook het winkelstraatje, richting haven, waar tegen redelijke prijzen (uiteraard afdingen) ulosdoeken, Batakkalenders en muziekinstrumenten te koop zijn. Minder toeristisch is het rustieke Ambarita. Aan de rand van het dorpje, voor een rijtje Batakhuizen, staat een kring van stenen stoelen, die de rechtszaal vormen van het vorstengeslacht Siallaga. Aan de uiterste noordpunt ligt Simanindo, het voormalige vorstenverblijf van Raja Sidauruk.

Dag 5. Samosir - Sipirok.
Na ontbijt terug naar Parapat, onderweg bezoeken van ananas en koffieplantages, traditionele markt bij Balige Sigur-sigur, naar Sipoholon Hot springs, natuurwandeling langs de oevers van de Sarulla river en dwars door rijstvelden. Inchecken hotel.

Dag 6. Sipirok - Bukittinggi.
Je verlaat Sipirok en je komt langs tropische regenwouden van Rimba Panti. Even stoppen om te zien hoe de apen de kokosnoten pakken van de bomen. Bezoek aan de peper, vanille, cardamon en cinnamon tuin, je passeert de equator lijn bij Bonjol. 's middags aankomst in Bukittingi, bezoek aan charmante steden Minagkabau. Inchecken hotel.

Dag 7. Bukittinggi - Minangkabau tour.
Vandaag rij je naar Batu Sangkar via Tabek Patah, stoppen bij Rao-Rao om het traditionele dorp van Minangkabau te zien. Langs koffiefabriekjes, aankomst te Batu Sangkar, bezoeken Paleis van Minangkabau koninkrijk bij Pagaruyung. Bezoek dorp Pandai Sikat. Bekijken van het traditionele handweven en hout snijden.

Sumatra DJ 67


Info: Het bekoorlijke Bukittinggi ligt in de hooglanden op 930 meter hoogte. Het heeft schone straten, frisse lucht en leent zich goed voor het maken van prachtige wandelingen. Bukittinggi ligt in ‘het land van de Minangkabau’. Aan de westzijde houdt de stad abrupt op bij de Ngarai Sianok, een diepe indrukwekkende kloof die in de koloniale tijden het Kabouwengat werd genoemd. De Taman Panorama biedt een prachtig uitzicht over de kloof, waar u ook het tunnelnetwerk aantreft, dat door de Japanners in de Tweede Wereldoorlog is gebouwd en als opslagplaats voor munitie diende. Een andere bezienswaardigheid is Fort de Kock, gebouwd door de gelijknamige Generaal De Kock, in 1825, tijdens de Padrioorlog. Ook het bezoeken waard is de klokkentoren van Bukettinggi, die ook wel de Big Ben wordt genoemd. De Pasar (markt) is het ontmoetingspunt voor de lokale bevolking, waar men als toerist uren kan door brengen om van dit kleurrijke schouwspel te genieten.

Dag 08. Bukittinggi – Padang/luchthaven.
Na ontbijt vervoer naar Padang, bekijken van Anay Valley en watervallen. We brengen je naar de luchthaven van Padang voor je volgende bestemming.

Tarieven 2020

Reissom per persoon:
Bij 2 personen: € 625,-
Bij 3 personen: € 515,-
Bij 4 personen: € 455,-
Bij 5 personen: € 415,-
Bij 6 personen: € 385,-
Bij 7 personen: € 365,-

Heeft u nog vragen over deze reis of wilt u reizen met meer dan 9 personen, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode: DJ-8D-Sum-21).

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, chauffeur en gids, brandstofkosten, alle excursies, entreekosten, ontbijt.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Bijzonderheden:
Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen. 
Tijdens de feestdagen in Indonesië (vastenmaand, kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer. 

De reissom kan fluctueren; als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

Bukit Lawang: Bukit Lawang Cottages

Bukit Lawang 2.JPGBukit Lawang 5.JPGBukit Lawang 4.JPGBukit Lawang 3.JPGBukit Lawang 1.JPG

Brastagi: Grand Mutiara

Grand Mutiara 1.jpgGrand Mutiara 3.JPGGrand Mutiara 2.jpgGrand Mutiara 4.jpg

Samosir: Tabo Cottages

Tabo Cottages 2.jpgTabo Cottages 5.jpgTabo Cottages 4.jpgTabo Cottages 3.jpgTabo Cottages 7.jpgTabo Cottages 6.jpgTabo Cottages 1.jpgTabo Cottages 8.jpg

Sipirok: Tor Sibohi

Tor-Sibohi-8.JPGTor-Sibohi-1.JPGTor-Sibohi 6.JPGTor-Sibohi 2.JPGTor-Sibohi 3.JPGTor-Sibohi 4.JPG

Bukittinggi: Pusako

Pusako 2.JPGPusako 3.JPGPusako 7.JPGPusako 1.JPGPusako 8.JPG

Er zijn geen beoordelingen van dit product.
Schrijf een recensie
SlechtExcellent
Facebook commentaar
Verwante producten