h1 h2 06 DJ-10D-Sum-25 (10) Bali (16) Java (13) Java (84) Komodo en Rinca (17)

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Natuur en Schoonheid Sumatra - 19 dagen

Tourcode: DJ-19D-SUM-17
Meer informatie

Inleiding 


Een 19 daagse avontuurlijke rondreis door Sumatra die een geweldige indruk op je zal achterlaten.
Met olifanten wassen en trekkingtocht in de jungles van Sumatra.

Dag
1 Aankomst Medan
2 Medan - Tangkahan
3 Olifanten wassen
4 Tanghakan - Bukit Lawang
5 Orang Oetans
6 Orang Oetans - Brastagi
7 Brastagi - Samosir
8 Motorfiets tour
9 Samosir (vrije dag)
10 Samosir - Sipirok
11 Sipirok - Bukittinggi
12 Bukittingi City tour
13 Bukittinggi Minangkabau tour
14 Bukittingi – ontmoeting lokale bevolking
15 Bukittingi - Puncak Lawang trekking
16 Maninjau - Padang - Cubadak eiland
17 Cubadak eiland
18 Cubadak eiland
19 Padang - Jakarta (binnenlandse vlucht)

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen met ontbijt, auto met airco, chauffeur, brandstofkosten, alle excursies, entreegelden, lokale gids voor trekkingtochten, veerboot Sumatra, Engelstalige gids.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, entreekosten, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels:
Medan: Best Western Asean / Deli River
Tanghakan: Mega Inn
Bukit Lawang: Bukit Lawang Cottages
Brastagi: Grand Mutiara Hotel
Samosir: Silintong Hotel / Tabo Cottages
Sipirok: Torsibohi Hotel
Bukittingi: Hotel Pusako
Maninjau: Hotel Pasir Panjang Permai
Padang: Hotel Paradiso Village Cubadak

Bijzonderheden:
Rondreis is aan te passen naar uw eigen wensen, mail ons voor de mogelijkheden; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Vertrek –en terugkeerdatum kan door uzelf bepaald worden. 
Dari-Java biedt geen excursies meer aan waarbij er op olifanten wordt gereden. U kunt wel in het reservaat verblijven om bijv. de olifanten te verzorgen en wassen.Reis van dag tot dag

Dag 1. Aankomst Medan.

Na aankomst op de luchthaven van Medan wordt je opgewacht door je gids en chauffeur. Na een korte kennismaking brengen we je eerst naar het hotel. Je kunt je hier opfrissen en je koffers achterlaten. Na inchecken hebben we vandaag een korte stadstour door het centrum van Medan. We bezoeken de grote moskee, het Sultan Paleis, de Chinese tempel en een lokale markt. Terug naar het hotel voor overnachting.

Dag 2. Medan - Tanghakan.
Na ontbijt rijden we via Binjai en Tanjung Pura naar Tangkahan. Onderweg bezoeken we verschillende dorpjes waar we de dagelijkse activiteiten van de lokale mensen van dichtbij mee kunnen maken. Bij aankomst te Tanghakan (wat behoort tot het Leuser Nationaal Park), gaan we inchecken in het eenvoudige maar gezellige guesthouse. 's Middags ben je vrij om je middag naar eigen inzicht in te delen. Je kunt gaan wandelen en de buurt verkennen, lopen langs de oevers van de rivier, of je kunt kijken hoe de olifanten gewassen worden bij de rivier.Dag 3. Olifanten wassen.
Na het ontbijt lopen we naar het startpunt alwaar je het olifanten reservaat bezoekt. Het is zeer interessant om dit project te bezoeken waar olifanten ingezet worden voor woudbeheer. Hier kun je evt. meehelpen de olifanten te verzorgen en wassen, hierna glijd je met een autoband de rivier af dwars door de jungle.

Dag 4. Tanghakan - Bukit Lawang.
Vandaag gaan we na het ontbijt naar Bukit Lawang. Onderweg stoppen we bij rubber, cacao en palmolie plantages. Bij aankomst in Bukit Lawang inchecken in guesthouse en de middag kun je vrij besteden.


Dag 5. Orang Oetans.
Vandaag lopen we door de jungle en steken we een rivier over met een traditionele kano. We hebben nu een trekkingtocht om de voederplaats van de Orang Oetan te bekijken. Je ziet nu hoe de Orang Oetans gevoederd worden. Na voedertijd gaan we terug naar het hotel en daarna rijden we door naar Brastagi, inchecken in het hotel.Dag 6. Orang Oetans - Brastagi.
Na het ontbijt rijden we naar Brastagi. Onderweg stoppen we bij de Sembahe rivier en de Sikulikap waterval. We bezoeken traditionele Batak Karo dorpjes en Peceren. We nemen een kijkje bij lokale fruitmarkten waar je verschillende soorten fruit kunt proeven.

Dag 7. Brastagi - Samosir.
Na ontbijt rijden we naar Parapat en onderweg stoppen we bij de Sipiso-piso waterval en de Rumah Bolon (long house), de oude paleizen van de Simalungun Koningen en Simarjarunjung om te genieten van het uitzicht over Lake Toba. Bij aankomst te Parapat steken we per boot het meer over naar Samosir eiland. Inchecken in het hotel.

Dag 8. Motorfiets tour.
Na het ontbijt kun je Samosir met de motor ontdekken. Je rijdt naar de top van Samosir Hill om naar het kleine meer Sidahoni Lake te gaan. Onderweg kom je verschillende Batak dorpjes tegen. Als je liever gaat wandelen kun je dit aangeven, de gids zal dan met je meegaan naar de jungle van Samosir te gaan.

Dag 9. Samosir (vrije dag).
Vandaag heb je een vrije dag op Samosir. Je kunt wandelen, zwemmen in het meer, zonnebaden, fietsen, wandelen, genieten van de omgeving etc..Dag 10. Samosir - Sipirok.
's Morgens gaan we terug naar Parapat en rijden we door naar Sipirok, onderweg stoppen we bij ananas en koffieplantages en bezoeken we lokale markten bij Balige Sigur-gur en Sipoholon Hot Springs. Voordat we arriveren in Siprok kun je heerlijk wandelen en van de natuur genieten als we een wandeling maken langs de oevers van de Sarulla-rivier. Uitzicht op rijstvelden. 's Avonds inchecken in het hotel.

Dag 11.Sipirok - Bukittingi.
We verlaten sipirok en gaan naar Bukittingi. We passeren de tropische regenwouden van Rimba Panti. We stoppen even om aapjes te kijken die de kokosnoten uit de bomen halen. We bezoeken peper, vanille en kaneelplantages. We passeren de evenaar bij Bonjol. Laat in de middag arriveren we in Bukittingi, het charmante plaatsje van de Minagkabau. Inchecken in het hotel.|

Dag 12. Bukittingi city tour.
Na ontbijt rijden we naar Payakumbuh, en bezoeken we Harau Valley met zijn echo´s, rijstvelden en traditionele dorpjes. Terug naar Bukittingi om Sianok Canyon te bezoeken, Fort de Cock, musea en lokale markten. Terug naar hotel. 's Avonds kun je genieten van traditionele Minangkabau dansen en traditionele muziek voorstellingen.

Dag 13. Bukittingi Minangkabau tour.
Na ontbijt rijden we via Tabek Patah naar Batu Sangkar. Onderweg stoppen we bij Rao-Rao om traditionele Minagkabau dorpjes te bezoeken, en hier het koffiemalen te zien. Na aankomst te Batu Sangkar rijden we naar Pagaruyung om het Paleis van de Minangkabau kingdom te bekijken. In de middag naar Bukittingi via Padang Panjang, hier bezoeken we het Pandai Sikat dorpje om het traditionele weven met de hand en houtsnijden te zien.

Dag 14. Bukittingi – ontmoeting lokale bevolking.
Na ontbijt bezoeken we verschillende dorpjes om de lokale bevolking bezig te zien met hun dagelijkse bezigheden, zoals het planten van rijst, hoe de boeren het land bewerken met hulp van een buffel en het oogsten van de rijst. Vandaag kun je de snacks proeven (gemaakt bij de mensen thuis) als gebakken tapioca en gebakken banaan.

Dag 15. Bukittingi - Puncak Lawang trekking.
Vandaag een rit naar Puncak Lawang, onderweg stoppen we bij het dorpje Koto Gadang om het traditionele zilverwerk te zien. Bij aankomst te Puncak Lawang hebben we een trekkingtocht naar Maninjau via de Lawang jungle. Onderweg een koffie pauze in de jungle bij Lake Maninjau. Tijdens de trekkingtocht is er de mogelijkheid te wandelen langs rijstvelden en dorpjes. Inchecken in het hotel voor overnachting.

Dag 16. Maninjau - Padang - Cubadak eiland.
Na het ontbijt rijden we via Pariaman naar Padang. We maken nog even een stop bij Artha Beach. Vanaf Paianan gaan we met de veerboot naar Cubadak eiland voor een mooie strandvakantie.Dag 17. Cubadak eiland.
Vandaag heb je een vrije dag om je eigen dagindeling of programma te maken. Het resort waar je verblijft kan de volgende excursies voor je organiseren: -snorkelen, -picknicken op de omliggende eilandjes, -kanoën, - wandel en trekkingtochten in de bossen.

Dag 18. Cubadak eiland.
Vandaag heb je een vrije dag om je eigen dagindeling of programma te maken. Het resort waar je verblijft kan de volgende excursies voor je organiseren: -snorkelen, -picknicken op de omliggende eilandjes, -kanoën, - wandel en trekkingtochten in de bossen.

Dag 19. Padang - Jakarta (binnenlandse vlucht).
Na ontbijt met de boot terug naar Painan haven. Je chauffeur brengt je naar de luchthaven van Padang voor je binnenlandse vlucht naar Jakarta (of vlucht naar keuze).

 

 

 

Tarieven 2020

Reissom per persoon:
Bij 2 personen: €1605,-
Bij 3 personen: €1375,-
Bij 4 personen: €2005,-
Bij 5 personen: €1195,-
Bij 6 personen: €1175,-
Bij 7 personen: €1145,-

Heeft u nog vragen over deze reis of wilt u reizen met meer dan 9 personen, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (DJ-19D-SUM-17).


Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen met ontbijt, auto met airco, chauffeur, brandstofkosten, alle excursies, entreegelden, lokale gids voor trekkingtochten, veerboot Sumatra, Engelstalige gids.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, entreekosten, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Bijzonderheden:
Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen.
Tijdens de feestdagen in Indonesië (vastenmaand, kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer.
De reissom kan fluctueren; als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

 

Medan: Best Western Asean / Deli River

pool_6.jpgdeluxe_room_4.jpgdeluxe_room_41.jpgdeluxe_room.jpgGarden-view-Deli-River.jpgOmlandia-in-the-morning-backside.jpghotel-Deli-River-in-morningsun-_1.jpgCandlelight-dinner-in-Omlandia.jpgmorning-view.jpg

Bukit Lawang: Bukit Lawang Cottages

Bukit Lawang 2.JPGBukit Lawang 5.JPGBukit Lawang 4.JPGBukit Lawang 3.JPGBukit Lawang 1.JPG

Tangkahan: Mega Inn

Mega-Inn 6.jpgMega-Inn 2.jpgMega-Inn 5.jpgMega-Inn.jpgMega-Inn 4.jpgMega-Inn 3.jpg

Brastagi: Grand Mutiara

Grand Mutiara 1.jpgGrand Mutiara 3.JPGGrand Mutiara 2.jpgGrand Mutiara 4.jpg

Samosir: Tabo Cottages

Tabo Cottages 2.jpgTabo Cottages 5.jpgTabo Cottages 4.jpgTabo Cottages 3.jpgTabo Cottages 7.jpgTabo Cottages 6.jpgTabo Cottages 1.jpgTabo Cottages 8.jpg

Sipirok: Tor Sibohi

Tor-Sibohi-8.JPGTor-Sibohi-1.JPGTor-Sibohi 6.JPGTor-Sibohi 2.JPGTor-Sibohi 3.JPGTor-Sibohi 4.JPG

Bukittinggi: Pusako

Pusako 2.JPGPusako 3.JPGPusako 7.JPGPusako 1.JPGPusako 8.JPG


Maninjau: Pasir Panjang
Pasir Panjang 4.JPGPasir Panjang 3.JPGPasir Panjang 2.JPGPasir Panjang 5.JPGPasir Panjang 10.JPGPasir Panjang 1.JPGPasir Panjang 8.JPGPasir Panjang 9.JPG

Cubadak: Cubadak Paraise Resort

Cubadak Paradise 8.jpgCubadak Paradise 6.jpgCubadak Paradise 1.jpgCubadak Paradise 4.jpgCubadak Paradise 3.jpgCubadak Paradise 2.jpgCubadak Paradise 5.jpg

 

Er zijn geen beoordelingen van dit product.
Schrijf een recensie
SlechtExcellent
Facebook commentaar
Verwante producten