h1 h2 06 DJ-10D-Sum-25 (10) Bali (16) Java (13) Java (84) Komodo en Rinca (17)

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Noord Sumatra, Olifanten Tangkahan, Orang Oetans en rafting avontuur - 10 dagen

Tourcode: DJ-10D-SUM-25
Meer informatie

Inleiding  

Dag

1 Aankomst Medan - inchecken hotel
2 Medan citytour - Tangkahan
3 Tangkahan - olifanten wassen + tubing
4 Tangkahan - Bukit Lawang (Orang Oetans) met jeep of motor
5 Trekking Leuser Nationaal Park
6 White water rafting (volledige dag)
7 Bukit Lawang - Brastagi
8 Brastagi - Samosir
9 Samosir (excursies)
10 Samosir - Medan - luchthaven

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, chauffeur en gids, brandstofkosten, alle excursies, olifantenexcursie, Tubing bij Tangkahan, Trekking Bukit Lawang, Rafting bij Wampu rivier, entreekosten, ontbijt.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels:
Medan: Best Western Asean / Deli River
Tangkahan: Mega Inn Guesthouse
Bukit Lawang: Bukit Lawang Cottage
Brastagi: Grand Mutiara 
Samosir: Silintong Hotel / Tabo Cottages

Bijzonderheden:
Rondreis is aan te passen naar uw eigen wensen, mail ons voor de mogelijkheden; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Vertrek –en terugkeerdatum kan door uzelf bepaald worden. 
Bij 2 tot 3 personen maak je gebruik van een motor van Tangkahan naar Bukit Lawang. 
Bij maximaal 6 personen ga je met een Jeep van Tangkahan naar Bukit Lawang. 
Bij 6 personen of meer maak je gebruik van de veerboot van Tangkahan naar Bukit Lawang.
Dari-Java biedt geen excursies meer aan waarbij er op olifanten wordt gereden. U kunt wel in het reservaat verblijven om bijv. de olifanten te verzorgen en wassen.
Reis van dag tot dag
Dag 1. Aankomst Medan - inchecken hotel.
Na aankomst op de Polonia luchthaven van Medan maak je kennis met je chauffeur en gids. Je wordt nu naar je hotel gebracht en je bent de rest van de middag vrij. Je kunt nu even zelf de stad ingaan of de omgeving bekijken.

Dag 2. Medan citytour - Tangkahan.
Na het ontbijt heb je een stadstour door Medan. Je bezoekt o.a de grote Moskee, het Sultans Paleis en een krokodillenfarm. In de middag rijden we door naar Tangkahan en rijden we via Binjai en Batang Serangan. Bij aankomst Tangkahan inchecken in het hotel.

sumatra03
Dag 3. Tangkahan - olifanten wassen + tubing.
Na het ontbijt lopen we naar het startpunt alwaar je het olifanten reservaat bezoekt. Het is zeer interessant om dit project te bezoeken waar olifanten ingezet worden voor woudbeheer. Hier kun je evt. meehelpen de olifanten te verzorgen en wassen, hierna glijd je met een autoband de rivier af dwars door de jungle.

Info Tangkahan: Tangkahan is gelegen in een lager gedeelte van Gunung Leuser Nationaal Park, midden in één van de laatst overgebleven stukken laaglandregenwoud. Het Gunung Leuser park, een enorm natuurgebied, wordt gevormd door bergketens en primair regenwoud. Je vindt hier nog grote aantallen gigantische bomen en zeldzame flora en fauna zoals de orang-oetan en de rafflesia reuzenbloem. Andere bedreigde diersoorten als tijgers, olifanten en neushoorns struinen rond in het ondoordringbare tropische regenwoud. Illegale houtkap is echter nog steeds een groot probleem. Omdat de dorpelingen van Tangkahan hebben ingezien dat dit tot hun uiteindelijke ondergang zou leiden, hebben ze drie jaar geleden besloten om op een andere manier het woud en haar bronnen te gaan aanwenden. Met hulp van buitenaf hebben ze een community-based project opgezet en via ecotoerisme een alternatieve inkomstenbron gezocht. Het is interessant te zien hoe de Karo Batak de overgang maken van illegale kappers naar eco-bewuste boeren en zichzelf nu opwerpen als beschermers van het regenwoud. 

DJ-6D-Sum-24 1
Dag 4. Tangkahan - Bukit Lawang (Orang Oetans) met jeep of motor.
Na het ontbijt verlaten we Tangkahan en gaan we naar Bukit Lawang. We doen dit per Jeep of per motor. Onderweg stoppen we bij verschillende plantages en meerdere interessante plaatsen. Onderweg zijn er vele mooie uitzichten om even bij te stoppen en kun je genieten van de lokale activiteiten van de lokale bevolking.

Dag 5. Trekking Leuser Nationaal Park.
Na het ontbijt maken we eerst een korte wandeling door de jungle. Er gaat een gids mee van het park. Je komt al snel de Orang Oetans tegen die in deze regio leven. Je kunt heel dichtbij komen en ze voederen. We lopen verder door het bos en maken een oversteek van de rivier met traditionele kano. Optioneel is een langere wandeling maken van ca. 2 uur door dit mooie park. Geniet van de vele flora en fauna wat het park te bieden heeft.

Dag 6. White water rafting (volledige dag).
Na het ontbijt rijden we naar de Wampu rivier, hier begint de spannende white water rafting. Een mooie gelegenheid om de vele vogels en wild te zien. Bij een waterval stop je even om van je lunch te genieten. Na de rafting een kop koffie alvorens je teruggaat naar je hotel.

Dag 7. Bukit Lawang - Brastagi.
Na het ontbijt rijden we naar Brastagi. Onderweg stoppen we bij de Sembahe rivier. Bij het plaatsje Peceren bezoeken we o.a een traditioneel Batak Karo dorpje en een lokale fruitmarkt.

Dag 8. Brastagi - Samosir.
Na het ontbijt rijden we naar het eilandje in het eiland Sumatra, Samosir. Onderweg stoppen we o.a bij de Sipiso-piso waterval, de Rumah Bolan (long house), het oude paleis van de Batak Simalungun Koningen. Bij Simarjarunjung heb je een mooi uitzicht over Lake Toba. In Parapat gaan we per veerboot naar het eiland Samosir, midden in Lake Toba.

Dag 9. Samosir (excursies).
Na ontbijt excursies rond Lake Toba en bezoek aan verschillende Batak Taba dorpjes:

Tomok: oude graftombe van de Sidabutar koningen.
Ambarita: de stenen stoelen en executieplaats van de Sjalagan koningen.
Simanindo: Batak Toba traditionele dansen (tor-tor) en bezoek museum.
's Middags terug naar het hotel.

Info: Danau Toba, het grootste meer van Zuidoost-Azië, ligt in het hart van het TobaBatak land. Dit kratermeer is het resultaat van een enorme eruptie, ruim 300.000 jaar geleden. Het gigantische meer ligt op 906 meter hoogte en bestrijkt een oppervlakte van 1707 km². Midden in het vulkaanmeer ligt het eiland Samosir met een oppervlakte van 627 km², door een brug verbonden met het plaatsje Pangururan. Samosir is het centrum van de Toba Batak. De traditionele huizen zijn gebouwd op palen met aan de punt van het dak buffelhorens bevestigd. De Toba Batak zijn vermaard om hun traditionele weefsels (ulos) en hun voorliefde voor muziek, zang en dans. Een aantal plaatsen op Samosir verdient bijzondere aandacht. Eén van de bekendste is Tomok. Hier rust de animistische vorst Sibadutar in een stenen sarcofaag. Bekend is ook het winkelstraatje, richting haven, waar tegen redelijke prijzen (uiteraard afdingen) ulosdoeken, Batakkalenders en muziekinstrumenten te koop zijn. Minder toeristisch is het rustieke Ambarita. Aan de rand van het dorpje, voor een rijtje Batakhuizen, staat een kring van stenen stoelen, die de rechtszaal vormen van het vorstengeslacht Siallaga. Aan de uiterste noordpunt ligt Simanindo, het voormalige vorstenverblijf van Raja Sidauruk.
sumatra38
Dag 10. Samosir - Medan - luchthaven.
Vandaag is alweer de laatste dag van het programma en gaan we terug naar Medan. De autorit naar de luchthaven duurt ongeveer 4 uur inclusief de stops. We rijden langs Pematang Siantar en Tebintinggi en stoppen bij interessante plaatsen onderweg. We brengen je naar de luchthaven van Medan voor je volgende bestemming.

Tarieven 2020

Reissom per persoon:
Bij 2 personen: € 785,-
Bij 3 personen: € 665,-
Bij 4 personen: € 575,-
Bij 5 personen: € 555,-
Bij 6 personen: € 535,-
Bij 7 personen: € 515,-

Heeft u nog vragen over deze reis of wilt u reizen met meer dan 9 personen, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode: DJ-10D-SUM-25).


Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, chauffeur en gids, brandstofkosten, alle excursies, olifantenexcursie, Tubing bij Tangkahan, Trekking Bukit Lawang, Rafting bij Wampu rivier, entreekosten, ontbijt.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Bijzonderheden:
Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen.
Tijdens de feestdagen in Indonesië (vastenmaand, kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer.
De reissom kan fluctueren; als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

Medan: Best Western Asean / Deli River

pool_6.jpgdeluxe_room_4.jpgdeluxe_room_41.jpgdeluxe_room.jpgGarden-view-Deli-River.jpgOmlandia-in-the-morning-backside.jpghotel-Deli-River-in-morningsun-_1.jpgCandlelight-dinner-in-Omlandia.jpgmorning-view.jpg


Tangkahan: Mega Inn
Mega-Inn 6.jpgMega-Inn 2.jpgMega-Inn 5.jpgMega-Inn.jpgMega-Inn 4.jpgMega-Inn 3.jpg


Bukit Lawang: Bukit Lawang Cottages
Bukit Lawang 2.JPGBukit Lawang 5.JPGBukit Lawang 4.JPGBukit Lawang 3.JPGBukit Lawang 1.JPG


Brastagi: Grand Mutiara
Grand Mutiara 1.jpgGrand Mutiara 3.JPGGrand Mutiara 2.jpgGrand Mutiara 4.jpg


Samosir: Silintong / Tabo Cottages
Tabo Cottages 2.jpgTabo Cottages 5.jpgTabo Cottages 4.jpgTabo Cottages 3.jpgTabo Cottages 7.jpgTabo Cottages 6.jpgTabo Cottages 1.jpgTabo Cottages 8.jpg

Er zijn geen beoordelingen van dit product.
Schrijf een recensie
SlechtExcellent
Facebook commentaar
Verwante producten