h1 h2 06 DJ-10D-Sum-25 (10) Bali (16) Java (13) Java (84) Komodo en Rinca (17)

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Sumatra avontuur - 25 dagen

Tourcode: DJ-25D-SUM-18
Meer informatie

Inleiding  

Dag 
1 Aankomst Medan - Bukit Lawang
2 Bukit Lawang - Tangkahan
3 Olifanten wassen + rivier safari
4 Tangkahan - Bukit Lawang
5 Trekking Leuser Nationaal Park
6 Trekking Leuser Nationaal Park
7 Bukit Lawang - Brastagi
8 Beklimmen van Sibayak vulkaan
9 Brastagi - Samosir
10 Motorfiets Samosir
11 Samosir (vrije dag)
12 Samosir - Sipirok
13 Sipirok - Bukittingi
14 Bukittingi - Maninjau
15 Bukitttinggi - Trekking Puncak Lawang
16 Maninjau (vrije dag)
17 Maninjau - Kersik Tuo
18 Lake Gunung trekking19 Lake Gunung trekking
20 Trekking naar Kersik Tuo
21 Sangir rivier met traditionele kano
22 Kersik Tuo - Bangko
23 Kubu primitieve stam
24 Bangko - Padang
25 Padang - luchthaven

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, chauffeur en Engelstalige gids, brandstofkosten, alle excursies, vergunningen, campinguitrusting, rafting uitrusting, entreekosten, ontbijt.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels:
Bukit Lawang: Bukit Lawang Cottages
Leuser Nationaal Park: tentovernachting
Samosir: Silintong Hotel / Tabo Cottages
Sipirok: Torsibohi Hotel
Bukittingi: Hotel Pusako
Maninjau: Hotel Pasir Panjang Permai
Kersik: guesthouse
Mount Kerinci: tentovernachting
Bangko: Bukit Indah Hotel

Bijzonderheden:
Rondreis is aan te passen naar uw eigen wensen, mail ons voor de mogelijkheden; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Vertrek –en terugkeerdatum kan door uzelf bepaald worden. 
Dari-Java biedt geen excursies meer aan waarbij er op olifanten wordt gereden. U kunt wel in het reservaat verblijven om bijv. de olifanten te verzorgen en wassen.Reis van dag tot dag

Dag 1. Medan - Bukit Lawang.

Vandaag wordt je opgehaald van de Polonia luchthaven van Medan door je chauffeur en gids. Inchecken in het hotel.

Dag 2. Bukit Lawang - Tangkahan.
Na het ontbijt rijden we naar Tangkahan via Banjai en Tanjung Pura, onderweg bezoeken we traditionele dorpjes waar je de dagelijkse activiteiten kunt zien. Bij aankomst te Tangkahan (onderdeel van Leuser Nationaal Park) inchecken in het eenvoudige guesthouse. De rest van de dag ben je vrij.

Dag 3. Olifanten wassen en rivier Safari.
Na het ontbijt lopen we naar het startpunt alwaar je het olifanten reservaat bezoekt. Het is zeer interessant om dit project te bezoeken waar olifanten ingezet worden voor woudbeheer. Hier kun je evt. meehelpen de olifanten te verzorgen en wassen, hierna glijd je met een autoband de rivier af dwars door de jungle.

Dag 4. Tangkahan - Bukit Lawang.
Na het ontbijt verlaten we Tangkahan en gaan we naar Bukit Lawang. We doen dit per Jeep of per motor. Onderweg stoppen we bij verschillende plantages en meerdere interessante plaatsen.

Dag 5. Leuser Nationaal Park trekking.
In de jungle gaan we verder met een trekkingtocht van 6 à 7 uur door het park. We wandelen naar beneden naar de oevers om te gaan zwemmen in de rivier. Tijdens de trekkingtocht zie je misschien de wilde dieren van de jungle, dit is een fantastische ervaring. 's Middags gaan we terug naar het hotel.

Dag 6. Leuser Nationaal Park Trekking.
De tweede dag in de jungle gaan we verder met een trekkingtocht van 6 à 7 uur door het park.

Dag 7. Bukit Lawang - Brastagi.
Na ontbijt rijden we naar Brastagi en onderweg stoppen we bij de Sembahe rivier en de Sikulilap waterval. Ook gaan we een kijkje nemen bij het traditionele Batak Karo dorpje bij Peceren en bij een lokale fruitmarkt. In de middag inchecken in het hotel.

Dag 8. Beklimmen van Sibayak vulkaan.
Na een vroeg ontbijt gaan we de Sibayak Vulcano beklimmen. Deze trekkingtocht naar de top van deze vulkaan zal ongeveer 4 of 5 uur in beslag nemen. We rijden terug via Sidebuk naar Brastagi, hier heb je Sidebuk hotsprings en we gaan genieten van het zwemmen in de zwavelpoelen. Laat in de middag inchecken in het hotel.Dag 9. Brastagi - Samosir.
Na ontbijt gaan we naar Parapat en onderweg stoppen we bij de Sipiso-piso waterval, Rumah Bolon (Long house ), de oude paleizen van de Batak Simalungun Kings. In Simarjarunjung heb je een schitterend uitzicht over Lake Toba. Bij aankomst in Parapat nemen we de veerboot naar het eiland Samosir.

Dag 10. Motorfiets tour Samosir.
Na het ontbijt kun je Samosir met de motor ontdekken. Je rijdt naar de top van Samosir Hill om naar het kleine meer Sidahoni Lake te gaan. Onderweg kom je verschillende Batak dorpjes tegen. Als je liever gaat wandelen kun je dit aangeven, de gids zal dan met je meegaan naar de jungle van Samosir te gaan.

Dag 11. Samosir (vrije dag).
Vandaag heb je een vrije dag op Samosir. Je kunt wandelen, zwemmen in het meer, zonnebaden, fietsen, wandelen, genieten van de omgeving etc..

Dag 12. Samosir - Sipirok.
Na het ontbijt gaan we terug naar Parapat en rijden we door naar Sipirok. Onderweg stoppen we bij ananas –en koffieplantages. We bezoeken een traditionele markt bij Balige Sigur-gur en Sipoholon Hot Springs. Voordat we in Sipirok aankomen hebben we nog een mooie wandeling aan de oevers van de Sarulla rivier met uitzicht over de mooie rijstvelden. Bij aankomst in Sipirok inchecken in het hotel.Dag 13. Sipirok - Bukittingi.
We verlaten Sipirok en gaan richting Bukittingi. We passeren de tropische regenwouden van Rimba Panti. We stoppen even om de apen de kokosnoten te zien plukken. Bezoeken van peper,kaneel – en vanille tuinen. We passeren de evenaar bij Bonjol. In de namiddag arriveren we in Bukittingi en zien hier de sfeervolle stadjes van de Minangkabau. Inchecken in het hotel.

Dag 14. Bukittinggi Minangkabau tour.
Na het ontbijt rijden we naar Batu Sangkar via Tabek Patah. Onderweg stoppen we bij Rao-Rao om de traditionele Minangkabau dorpjes te bezoeken. We zien hier oa. het traditionele koffiemalen. Bij Pagaruyung bezoeken we het nagebouwde paleis van het Minangkabau Koninkrijk. In de namiddag rijden we terug naar Bukittinggi via Padang Panjang. Bij Pandai Sikat kun je het traditionele handweven en houtsnijden zien.

Dag 15. Bukittinggi - Trekking Puncak Lawang naar Maninjau.
Na ontbijt rijden we naar Puncak Lawang, onderweg stoppen we om van het uitzicht te genieten over het Lake Maninjau. We lopen door de jungle en je kunt hier genieten van de wilde dieren, flora en fauna. In het midden va de jungle stoppen we bij een waterval om hier even uit te rusten. We continueren de trekking en gaan naar het Bayur dorp. Terug naar het hotel per auto.

Dag 16. Maninjau - vrije dag.
Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt wandelen, zonnebaden, fietsen, wandelen, genieten van de omgeving etc..

Dag 17. Maninjau - Kersik Tuo.
Na ontbijt gaan we naar Solok en passeren we Lake Singkarak, Lake Diatas en Lake di Bawah. Je kunt genieten van het uitzicht over het tropische regenwoud en de theeplantages bij Kayu Aro. Bij aankomst in Kersik Tuo overnachting in een eenvoudig guesthouse.

Dag 18. Trekkingtocht Lake Gunung Tujuh.
Na een heerlijk ontbijt starten we de dag met een busrit van ca. één uur naar Lake Mount seven Nationaal Park. Lake Danau Tujuh is een groot mysterieus meer op 1995 meter boven de zeespiegel. Het is omgeven door regenwoud en zeven heuvels. Je kunt je lunch nuttigen aan de oevers van dit mysterieuze meer. De omgeving rondom het meer is ook wel bekend als de leefomgeving voor de Sumatraanse tijgers, olifanten en vogelsoorten. De gehele dag is gereserveerd voor trekking en wandeltochten in dit natuurgebied, op zoek naar dieren, vogels en exotische planten. We dineren en overnachten in het guesthouse.

Dag 19. Trekkingtocht Lake Gunung Tujuh.
Na ontbijt verder met de trekkingtocht. Je ontdekt de natuur van het Kerinci Seblat Nationaal Park.

Dag 20. Trekking naar Kersik Tuo.
Na het ontbijt gaan we verder met de trekkingtocht aan de andere zijde van het park. We lopen terug naar Kersik Tuo.

Dag 21. Traditionele kanotocht Sangir rivier.
Na ontbijt rijden we naar de Sangir Rivier. We verkennen de rivier per traditionele kano en genieten van de natuur met zijn schitterende flora en fauna. Weer terug naar startpunt en daarna een trekkingtocht door de jungle, dorpjes en rijstvelden. Inchecken in het hotel.

Dag 22. Kersik Tuo - Bangko.
Na ontbijt bezoeken we de Semurup Hot Springs, een oude historische moskee en Lake Kerinci. We rijden verder naar Bangko en onderweg passeren we de tropische regenwouden met zijn flora en fauna. We stoppen bij de vele interessante plaatsjes en bezienswaardigheden. Bij aankomst te Bangko inchecken in het hotel.

Dag 23. Kubu stam.
's Morgens hebben we eerst een autorit van ca. 2 uur richting de jungle. We wandelen dieper de jungle in om de nomadische Kubu mensen te ontmoeten. Hier kun je getuige zijn van hun cultuur en dagelijkse activiteiten. Lunch en diner nuttig je vandaag in de jungle.Dag 24. Bangko - Padang.
Na ontbijt rijden we naar Bukittingi via de Trans Sumatra highway, onderweg stoppen we bij Muara Bungo en Singkarak Lake. Bij aankomst te Bukittingi, het sfeervolle stadje van de Minagkabau, inchecken in het hotel.

Dag 25. Padang.
Vandaag brengen we je naar de luchthaven voor je volgende reisbestemming.

 

 

 

 

Tarieven 2020

Reissom per persoon:

Bij 2 personen: €2065,-
Bij 3 personen: €1775,-
Bij 4 personen: €1565,-
Bij 5 personen: €1450,-
Bij 6 personen: €1385,-
Bij 7 personen: €1325,-

Heeft u nog vragen over deze reis of wilt u reizen met meer dan 10 personen, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode: DJ-25D-SUM-18).

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, chauffeur en Engelsstalige gids, brandstofkosten, alle excursies, vergunningen, campinguitrusting, rafting uitrusting, entreekosten, ontbijt.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Bijzonderheden:
Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen. 
Tijdens de feestdagen in Indonesië (vastenmaand, kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer. 
De reissom kan fluctueren; als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

 

 

 

Bukit Lawang: Bukit Lawang Cottages

Bukit Lawang 2.JPGBukit Lawang 5.JPGBukit Lawang 4.JPGBukit Lawang 3.JPGBukit Lawang 1.JPG


Tangkahan: Mega Inn
Mega-Inn 6.jpgMega-Inn 2.jpgMega-Inn 5.jpgMega-Inn.jpgMega-Inn 4.jpgMega-Inn 3.jpg


Leuser Nationaal Park: Tentovernachting
Tentovernachting 2.JPGTentovernachting 1.JPG


Brastagi: Grand Mutiara
Grand Mutiara 1.jpgGrand Mutiara 3.JPGGrand Mutiara 2.jpgGrand Mutiara 4.jpg


Samosir: Silintong / Tabo Cottages
Tabo Cottages 2.jpgTabo Cottages 5.jpgTabo Cottages 4.jpgTabo Cottages 3.jpgTabo Cottages 7.jpgTabo Cottages 6.jpgTabo Cottages 1.jpgTabo Cottages 8.jpg


Sipirok: Tor Sibohi
Tor-Sibohi-8.JPGTor-Sibohi-1.JPGTor-Sibohi 6.JPGTor-Sibohi 2.JPGTor-Sibohi 3.JPGTor-Sibohi 4.JPG


Bukittinggi: Pusako
Pusako 2.JPGPusako 3.JPGPusako 7.JPGPusako 1.JPGPusako 8.JPG

 

 

Er zijn geen beoordelingen van dit product.
Schrijf een recensie
SlechtExcellent
Facebook commentaar
Verwante producten