h1 h2 06 DJ-10D-Sum-25 (10) Bali (16) Java (13) Java (84) Komodo en Rinca (17)

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Sumatra Overland Tour - 10 dagen

Tourcode: DJ-10D-SUM-09
Meer informatie

Inleiding

Dag
1 Luchthaven - Hotel
2 Medan - Bohorok
3 Bohorok - Bezoek Orang oetan park
4 Bohorok - Brastagi
5 Brastagi - Samosir
6 Samosir Excursies
7 Samosir - Sipirok
8 Sipirok - Bukittinggi
9 Bukittinggi - Minangkabau tour
10 Bukittinggi – Padang/luchthaven

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, chauffeur en gids, brandstofkosten, alle excursies, entreekosten, ontbijt.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels:
Medan: Best Western Asean / Deli River
Bukit Lawang: Bukit Lawang Cottage
Brastagi: Grand Mutiara
Samosir: Silintong Hotel / Tabo Cottages
Sipirok: Tor Sibohi
Bukittingi: Hotel Pusako
Maninjau: Hotel Pasir Panjang Permai

Bijzonderheden:
Rondreis is aan te passen naar uw eigen wensen, mail ons voor de mogelijkheden; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Vertrek –en terugkeerdatum kan door uzelf bepaald worden. 

 

Reis van dag tot dag
Dag 01. Luchthaven - Hotel.
Aankomst op Polonia luchthaven, transport naar hotel, 's middags vrij te besteden.

Dag 02. Medan - Bohorok.
Na het ontbijt stadstour met bezichtiging Moskee, het Sultan Paleis en een krokodillenfarm. Daarna rit naar Bohorok, onderweg zie je de palmolie en rubberplantages. Hotel in Bohorok. Info: Vroeger was Medan een kleine plantagestad. Tegenwoordig is het een stad met ruim 2 miljoen inwoners en tevens de grootste stad van Sumatra. De internationale, maar kleine luchthaven Polonia ligt ten zuiden van de stad Medan. De stad heeft maar liefst acht etnische groepen en met name de Chinezen zijn in grote getallen actief in de detail- en groothandel. Medan is weliswaar een drukke stad met veel verkeer, maar zeker het bezoeken waard. Het in 1888 gebouwde gele paleis van de sultans van Deli, nog altijd gedeeltelijk bewoond door de familie van de sultan, is zeker een bezoek waard. Evenals de koloniale gebouwen, zoals het door de architect Cuypers ontworpen bankgebouw van Bank Indonesia en Hotel De Boer (nu Dharma Deli) zijn prachtige koloniale bouwwerken.Dag 03. Bohorok - Bezoek Orang oetang park.
Na het ontbijt een wandeling door de jungle om de Orang-oetans te zien. Per traditionele kano steek je de rivier over om de zien hoe de Orang-oetans gevoed worden. Na deze voedertijd ga je terug naar je hotel. Als je wilt kun je opgeven voor een 2 uur durende jungle wandel tocht.Dag 04. Bohorok - Brastagi.
Na ontbijt ga je naar Brastagi, hier stop je bij de Sembahe rivier, je neemt een kijkje bij de Sukulikap waterval en je bezoekt het traditionele dorp Batak Karo bij Peceren. Je bezoekt de lokale fruitmarkt en 's middags ga je terug naar je hotel.

Dag 05. Brastagi - Samosir.
Na ontbijt ga je naar Parapat en onderweg bekijk je de Sipiso-piso waterval. Je gaat naar Rumah Bolan, het oude paleis van de Batak Simalungun koningen. Met de boot naar het eiland Samosir, inchecken in het hotel.

Dag 06. Samosir Excursies.
Na ontbijt excursies rond Lake Toba en bezoek aan verschillende Batak Taba dorpjes:
Tomok: oude graftombe van de Sidabutar koningen.
Ambarita: de stenen stoelen en executieplaats van de Sjalagan koningen.
Simanindo: Batak Toba traditionele dansen (tor-tor) en bezoek museum.

's Middags terug naar het hotel.

Info: Danau Toba, het grootste meer van Zuidoost-Azië, ligt in het hart van het TobaBatak land. Dit kratermeer is het resultaat van een enorme eruptie, ruim 300.000 jaar geleden. Het gigantische meer ligt op 906 meter hoogte en bestrijkt een oppervlakte van 1707 km². Midden in het vulkaanmeer ligt het eiland Samosir met een oppervlakte van 627 km², door een brug verbonden met het plaatsje Pangururan. Samosir is het centrum van de Toba Batak. De traditionele huizen zijn gebouwd op palen met aan de punt van het dak buffelhorens bevestigd. De Toba Batak zijn vermaard om hun traditionele weefsels (ulos) en hun voorliefde voor muziek, zang en dans. Een aantal plaatsen op Samosir verdient bijzondere aandacht. Eén van de bekendste is Tomok. Hier rust de animistische vorst Sibadutar in een stenen sarcofaag. Bekend is ook het winkelstraatje, richting haven, waar tegen redelijke prijzen (uiteraard afdingen) ulosdoeken, Batakkalenders en muziekinstrumenten te koop zijn. Minder toeristisch is het rustieke Ambarita. Aan de rand van het dorpje, voor een rijtje Batakhuizen, staat een kring van stenen stoelen, die de rechtszaal vormen van het vorstengeslacht Siallaga. Aan de uiterste noordpunt ligt Simanindo, het voormalige vorstenverblijf van Raja Sidauruk.Dag 07. Samosir - Sipirok.
Na ontbijt terug naar Parapat, bezoeken van koffieplantage, traditionele markt bij Balige Sigur-sigur, naar Sipoholon Hot springs, natuurwandeling langs de oevers van de Sarulla river en dwars door rijstvelden. Inchecken hotel.

Dag 08. Sipirok - Bukittinggi.
Je verlaat Sipirok en je komt langs tropische regenwouden van Rimba Panti. Even stoppen om te zien hoe de apen de kokosnoten pakken van de bomen. Bezoek aan de peper, vanille, cardamon en cinnamon tuin, je passeert de equator lijn bij Bonjol. 's Middags aankomst in Bukittingi, bezoek aan charmante steden Minagkabau. Inchecken hotel.

Dag 09. Bukittinggi - Minangkabau tour.
Vandaag rij je naar Batu Sangkar via Tabek Patah, stoppen bij Rao-Rao om het traditionele dorp van Minangkabau te zien. Langs koffiefabriekjes, aankomst te Batu Sangkar, bezoeken Paleis van Minangkabau koninkrijk bij Pagaruyung. Bezoek dorp Pandai Sikat. Bekijken van het traditionele handweven en hout snijden.

Info: Het bekoorlijke Bukittinggi ligt in de hooglanden op 930 meter hoogte. Het heeft schone straten, frisse lucht en leent zich goed voor het maken van prachtige wandelingen. Bukittinggi ligt in ‘het land van de Minangkabau’. Aan de westzijde houdt de stad abrupt op bij de Ngarai Sianok, een diepe indrukwekkende kloof die in de koloniale tijden het Kabouwengat werd genoemd. De Taman Panorama biedt een prachtig uitzicht over de kloof, waar u ook het tunnelnetwerk aantreft, dat door de Japanners in de Tweede Wereldoorlog is gebouwd en als opslagplaats voor munitie diende. Een andere bezienswaardigheid is Fort de Kock, gebouwd door de gelijknamige Generaal De Kock, in 1825, tijdens de Padrioorlog. Ook het bezoeken waard is de klokkentoren van Bukettinggi, die ook wel de Big Ben wordt genoemd. De Pasar (markt) is het ontmoetingspunt voor de lokale bevolking, waar men als toerist uren kan door brengen om van dit kleurrijke schouwspel te genieten.

Dag 10. Bukittinggi – Padang/luchthaven.
Na ontbijt vervoer naar Padang, bekijken van Anay Valley en watervallen. Wegbrengen naar luchthaven van Padang, Sumatra.

 

 

 

Tarieven 2020

Reissom per persoon:
Bij 2 personen: € 745,-
Bij 3 personen: € 635,- 
Bij 4 personen: € 555,-
Bij 5 personen: € 495,-
Bij 6 personen: € 485,-
Bij 7 personen: € 465,-

Heeft u nog vragen over deze reis of wilt u reizen met meer dan 9 personen, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode: DJ-10D-SUM-09).


Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, chauffeur en gids, brandstofkosten, alle excursies, entreekosten, ontbijt.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Bijzonderheden:
Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen.
Tijdens de feestdagen in Indonesië (vastenmaand, kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer.
De reissom kan fluctueren; als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

Medan: Best Western Asean / Deli River

pool_6.jpgdeluxe_room_4.jpgdeluxe_room_41.jpgdeluxe_room.jpgGarden-view-Deli-River.jpgOmlandia-in-the-morning-backside.jpghotel-Deli-River-in-morningsun-_1.jpgCandlelight-dinner-in-Omlandia.jpgmorning-view.jpg

Bukit Lawang: Bukit Lawang Cottages

Bukit Lawang 2.JPGBukit Lawang 5.JPGBukit Lawang 4.JPGBukit Lawang 3.JPGBukit Lawang 1.JPG

Brastagi: Grand Mutiara

Grand Mutiara 1.jpgGrand Mutiara 3.JPGGrand Mutiara 2.jpgGrand Mutiara 4.jpg

Samosir: Tabo Cottages

Tabo Cottages 2.jpgTabo Cottages 5.jpgTabo Cottages 4.jpgTabo Cottages 3.jpgTabo Cottages 7.jpgTabo Cottages 6.jpgTabo Cottages 1.jpgTabo Cottages 8.jpg

Sipirok: Tor Sibohi

Tor-Sibohi-8.JPGTor-Sibohi-1.JPGTor-Sibohi 6.JPGTor-Sibohi 2.JPGTor-Sibohi 3.JPGTor-Sibohi 4.JPG

Bukittinggi: Pusako

Pusako 2.JPGPusako 3.JPGPusako 7.JPGPusako 1.JPGPusako 8.JPG

Maninjau: Pasir Panjang

Pasir Panjang 4.JPGPasir Panjang 3.JPGPasir Panjang 2.JPGPasir Panjang 5.JPGPasir Panjang 10.JPGPasir Panjang 1.JPGPasir Panjang 8.JPGPasir Panjang 9.JPG

Er zijn geen beoordelingen van dit product.
Schrijf een recensie
SlechtExcellent
Facebook commentaar
Verwante producten