h1 h2 06 DJ-10D-Sum-25 (10) Bali (16) Java (13) Java (84) Komodo en Rinca (17)

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

De KLEINE SUNDA EILANDEN - 19 dagen

Tourcode: DJ-19D-Sunda-DJ12
Meer informatie

Inleiding

Ontdek idyllisch Lombok, ongerept Flores en het ruige Rinca in 1 trip! ‘Sunda’ is de verzamelnaam voor een groot deel van de oostelijke eilanden van de archipel, de Grote- en Kleine Sunda Eilanden. Wij bieden je een reis aan in deze fascinerende regio.

Dag
1 Kuta
2 Gili Meno
3 Gili Meno
4 Tetebatu
5 Tetebatu
6 Labuhan Pandan
7 Senaru
8 Senggigi
9 vrije dag Senggigi
10 Labuan Bajo, Flores
11 boottocht Rinca
12 Ruteng
13 Bajawa
14 Bajawa
15 Riung
16 Riung
17 Moni
18 Maumere
19 Bali

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, Engels sprekende chauffeur, brandstofkosten, ontbijt, lokale gids op Lombok dag 4-8, snorkel trip op dag 6, boottrip naar Rinca en Riung inclusief lunch, lokale gidsen in Ruteng, Bajawa en Moni.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, internationale vliegtickets, binnenlandse vluchten, overige maaltijden en entrees, verzekeringen, lokale gids op Rinca, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels:

Standard Class:
Kuta: Adi Dharma
Gili Meno: Kontiki Cottage 
Tetebatu: Green Orry 
Senaru: Pondok Cottage 
Senggigi: Puri Bunga Beach Cottages
Labuan Bajo: Golo Hiltop 
Ruteng: Santa Maria Berduka Cita 
Bajawa: Happy Happy
Riung: Hotel Pondok SVD (Fan Room)
Moni: Bintang Lodge
Maumere: Sea World Club Hotel

Comfort Class:
Kuta: Alam Kul Kul 
Gili Meno: Tropical Hideaway
Tetebatu: Tetebatu Mountain Resort
Senaru: Pondok Cottages 
Senggigi: Qunci Villas
Labuan Bajo: Puri Sari Beach Hotel
Ruteng: Santa Maria Berduka Cita
Bajawa: Happy Happy
Riung: Hotel Pondok SVD
Moni: Kelimutu Crater Lakes Eco Lodge
Maumere: Sea World Club Hotel

Bijzonderheden:
In de Comfort Class gebruiken we alleen de beste hotels en heb je de hele rondreis de beschikking over een gids. In de Standard Class heb je de goedkopere hotels en gaat er geen gids mee.

Type boot bij Standard en Comfort Class:

In de Standard Class maak je gebruik van een eenvoudige lokale boot zonder eigen cabine en is niet voorzien van airco.

                                


In de Comfort Class maak je gebruik van de luxere grotere boot met een eigen cabine welke is voorzien van airco.
   

 

Reis van dag tot dag

Dag 1 Kuta.

Na aankomst in Denpasar, transfer naar het hotel in Kuta. Het strand bij Kuta is langgerekt en zanderig. Het rugzaktoeristen oord uit de jaren 70 is inmiddels uitgegroeid tot een vakantieplaats die wereldberoemd is. Naast het strand en de watersporten zijn de belangrijkste attracties het nachtleven en de winkels. In de souveniershops langs Jalan Legian, de straat die van Kuta helemaal via Legian naar Seminyak loopt, vind je houtsnijwerk uit Kalimantan en Irian Jaya, voorwerpen van hoorn en keramiek uit Lombok, ikats uit Flores en Sumba, kruidnagelschepen uit Ambon, kortom alles wat er in Indonesië aan souveniers en 'antiek' voorhanden is.

Dag 2 en 3 Gili Meno.
Vandaag neem je het vliegtuig naar Lombok en vertrek je naar het havenplaatsje Bangsal waar je aan boord gaat van een kleine vlerkprauw (natte voeten bij het instappen). Hiermee vaar je in ongeveer 45 minuten naar de Gili eilandjes ten noordwesten van Lombok. De Gili’s zijn zeer idyllisch koraaleilandjes, begroeid met palmen en omgeven door mooie stranden met schitterende koraalriffen. De rest van de dag is vrij om te snorkelen, zwemmen en zonnebaden!

Dag 4 Tetebatu.
In de ochtend keer je terug naar het vasteland van Lombok. Hier word je opgewacht door auto met privé-chauffeur. Je rijdt dezelfde weg weer terug richting Mataram. In de buurt van Mataram bezoek je de Lingsar tempel. Deze in 1714 gebouwde tempel wordt als de meest heilige van het eiland beschouwd. Vanuit heel Lombok komen mensen naar deze tempel om offers te brengen. Via Mataram rijd je naar Narmada. Hier bezoek je het zomerpaleis van Ngurah Asem, de koning van Karagasem (Bali), gebouwd in 1727. Omdat de koning zelf te oud werd om de Rinjani te beklimmen om offers te brengen, moest dit paleis een replica van de vulkaan worden. Het kunstmatige meer heeft de vorm van het Anak segara meer in de krater van de Rinjani. Het paleis ligt temidden van meerdere tuinen met Europees aandoende vijvers en fonteien. De koning was duidelijk beïnvloed door rijke Hollandse kooplieden en hun beschrijvingen van de grote Europeze paleizen. Al met al is zijn zomerpaleis een van de hoogtepunten van Balinese bouwkunst. Ook in deze tempel zijn kenmerken van de Balinese en Sasakcultuur door elkaar heen te zien. In de middag kom je aan in Tetebatu, een klein dorp aan de voet van de heilige Rinjani vulkaan. Hoewel het dorp zelf weinig voorstelt is het vanwege de schitterende omgeving en vele bezienswaardigheden in de buurt de belangrijkste toeristische trekpleister in het binnenland van Lombok.

Dag 5 Tetebatu.
Je maakt een schitterende wandeling naar het Nationale Park Gunung Rinjani. Je loopt zeer geleidelijk omhoog langs de flank van de Rinjani vulkaan, met onderweg adembenemende uitzichten op de indrukwekkende top van de Rinjani. Na enige tijd maken de felgroene rijstvelden en traditionele dorpjes plaats voor dichte jungle. Het verstgelegen punt is een waterval in het regenwoud, waar je kunt zwemmen. Volgens de lokale bevolking krijgen kale koppen na een douche onder de waterval weer haar op hun hoofd!

Dag 6 Labuhan Pandan.
In de ochtend maak je een 3 uur durende wandeling door prachtige rijst- en tabaksvelden naar Pringgasela, een traditioneel weefdorp waar bijna in ieder huis geweven wordt. In dit dorp krijg je een heerlijke Sasak lunch aangeboden. Je bezoekt een zeer oude moskee in Masbagik en vertrekt vervolgens richting het oosten van Lombok, naar het havenplaatsje Labuhan Pandan. De prachtige route die hier naartoe leidt zal ongeveer 1,5 uur in beslag nemen. Je overnacht in leuke bungalows, direct aan het strand.

Dag 7 Senaru.
Vandaag bezoek je een prachtig koraal-eilandje vlak voor de kust van Labuan Pandan. Je kunt hier snorkelen en genieten van de mooie omgeving. Na de lunch bezoek je Senaru. Senaru is de poort naar de imposante Rinjani vulkaan en ligt precies tegenovergesteld ten opzichte van Tetebatu. Je verblijft in een klein hotel dat prachtige uitzichten op de omgeving biedt.

Dag 8 Senggigi.
In de ochtend maak je een mooie wandeling in de omgeving van Senaru. De omgeving is heel groen en vruchtbaar en onder leiding van een professionele Engelstalige gids bezoek je dorpjes waar de mensen tot op de dag van vandaag volgens de Wetu Telu-adat leven. Je kunt er rondkijken en zult merken dat de dorpelingen je graag uitnodigen om een kijkje in hun (traditionele) huis te nemen. Je loopt door rijstvelden en eindigt bij een mooie waterval. Na de wandeling rijd je verder in de richting van Senggigi. Indien de tijd toelaat kun je nog bij het hele traditionele dorpje Sengenter stoppen en er even rondkijken. In de na middag arriveer je in Senggigi Beach waar je op het strand kunt bijkomen van deze prachtige dag.

Dag 9 vrije dag Senggigi.
Je hebt een vrije dag in het toeristisch hart van Lombok. Zon, zee, strand en een uitgebreid aanbod van leuke barretjes en eetgelegenheden.

Dag 10 Labuan Bajo, Flores.
Welkom op Flores! Flores is een van “Indonesisch” meest ongerepte eilanden. Het eiland biedt een ongekende variatie aan traditionele cultuur, architectuur en natuurschoon. Daarnaast vind je er prachtige stille stranden en snorkel- en duikparadijsjes. Vandaag kom je aan in Labuan Bajo. Labuan Bajo staat bekend om z'n prettige, rustige atmosfeer. Er is een leuke markt die vooral op zaterdagochtend druk wordt bezocht. Bekijk ook het manggarai huis dat voor een militair gebouw staat. Ook kun je een bezoek brengen aan de Batu Cermin, de 'spiegelgrotten'. Deze grotten liggen op 15 min rijden achter Labuan Bajo. Je kunt er ook lopend heen (1 uur), maar zonder gids is Batu Cermin lastig te vinden. Batu Cermin betekent 'spiegelsteen', een naam die de grotten danken aan de glimmende druipsteen. Neem een goede zaklamp mee. Als je vanaf Labuan Bajo naar het noorden loopt, vind je na een half uur een redelijk strandje. De beste stranden vind je echter op de kleine eilandjes voor de kust. Als je wilt gaan snorkelen kun je het beste een bootje huren naar pulau Biddadari (30 min. varen) of pulau Sebolo (1 uur varen). Tegen het eind van de middag heb je weer kans op een werkelijk fabelachtige zonsondergang over de baai van Labuan Bajo te zien. Je hoeft hiervoor echter niet ver te lopen, want vanaf het wat hoger gelegen guesthouse heb je al een grandioos uitzicht.

Dag 11 Boottocht Rinca.
Vandaag maak je een fantastiche boottrip naar Rinca. Hier maak je kennis met een van ‘s werelds oudste dieren, de Komodovaraan. Rinca maakt samen met de eilanden Komodo en Padar deel uit van het Komodo Nationaal Park. De eilanden hebben de minste regenval van alle eilanden van Nusa Tenggara. Hierdoor bestaat de begroeiing grotendeels uit lontarpalmen. Op deze onherbergzame eilandjes tussen Sumbawa en Flores leeft de drie meter lange Komodovaraan, een prehistorisch monster waarvan de westerse wereld het bestaan tot 1911 niet kende. Je maakt onder leiding van een lokale gids een ochtend wandeling en geniet van de prachtige vergezichten. Dit eiland wordt nauwelijks door toeristen bezocht en de varaan leeft hier in een meer natuurlijke omgeving dan op Komodo. Vervolgens vaar je naar het prachtige Pantai Merah (rood strand). Dit is verreweg een van de mooiste plekken in de omgeving om te snorkelen.

Dag 12 Ruteng.
Je rijdt naar Ruteng. Ruteng is de hoofdstad van het Manggarai-gebied, met rondom vele indrukwekkende rijstvelden. Je ziet hoe de aanleg van de rijstvelden hier verschilt met die van de rest van Indonesië. Het gebied waar je doorheen rijdt, is het vruchtbaarste van Flores en heeft prachtige vergezichten. Aan het eind van de middag kom je aan in Ruteng, een koel plaatsje in de bergen. Als de tijd het toelaat kun je onder leiding van een lokale gids een wandeling maken door de mooie rijstterrassen en langs traditionele dorpjes. Of breng een bezoekje aan de markt van Ruteng!

Dag 13 Bajawa.
Een fraaie rit naar de volgende bestemming; Bajawa. Je rijdt door een groen, bergachtig gebied met vele kruidnagelbomen. Je stopt bij het meertje Rana Mese waar je naar de prachtige vogelgeluiden kunt luisteren. En in Aimere maak je een stop bij een jenever stokerij. Men maakt hier arak van het sap van de lontar palm. Na een lokale lunch vervolg je de weg naar Bajawa, dat op een hoogte van 1100 meter ligt. Rondom Bajawa liggen nog een aantal zeer traditionele dorpen. Voorouderverering speelt een belangrijke rol in het dagelijkse bestaan.

Dag 14 Bajawa.
In de omgeving van Bajawa leeft men nog zeer traditioneel,. Het gebied is uitermate geschikt voor het maken van mooie wandelingen. Je loopt van dorpje naar dorpje en ziet veel traditionele huizen en mensen aan het werk. Natuurlijk kun je ook zo'n huis van binnen bekijken. Van de gids krijg je de nodige uitleg over de gewoonten en gebruiken van deze bevolkingsgroep. Af en toe is het wel wat klimmen en dalen, maar je wordt beloond met prachtige uitzichten.

Dag 15 Riung.
Je vertrekt naar Riung. Onderweg stop je bij Soa, een natuurlijke warmwaterbron. Het water van deze rivier wordt verwarmd door een vulkaan in de omgeving. Heerlijk om een warm bad te kunnen nemen in deze prachtige omgeving! De lunch is in picknick-vorm. Later stop je bij een prachtig uitzichtspunt waar je een blik kunt werpen op een eilandengroep die je morgen zult bezoeken. Aan het einde van de middag kom je aan in Riung, een klein en vriendelijk vissersplaatsje, waar maar weinig toeristen komen.

Dag 16 Riung.
Vandaag kun je mee met een boottocht naar enkele eilanden van het national park, dat voor de kust van Riung ligt. Er liggen 17 exotische eilanden, die bekend zijn om koralen, vissen en duizenden vliegende honden. Je kunt de vliegende honden van heel dichtbij zien, waarna je aanlegt bij een van de eilandjes om te snorkelen. De onderwaterwereld is hier werkelijk prachtig. De kok gaat mee om een heerlijke visbarbeque voor je te maken Ook kun je met gemak een wandeling maken over de eilandjes.Dag 17 Moni.
Vandaag reis je verder naar het oosten. Je passeert een aantal hoge vulkaantoppen, waaronder de Ebulobo. Aan het strand liggen vele groene stenen en je kunt hier een strandwandeling maken om de benen te strekken en stenen te rapen. Na de lunch rijd je door een ruige kloof, met hier en daar prachtige rijstvelden. Je overnacht in een klein dorpje, Moni, het uitgangspunt voor een bezoek aan de Kelimutu, de vulkaan met zijn 3 kleurenmeren.

Dag 18 Moni.
Voor dag en dauw vertrek je samen met een lokale gids naar Kelimutu. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 3 kwartier lopen naar het uitzichtspunt vanwaar je de 3 meren kunt zien. Neem wat warms mee, want het kan koud zijn! Vanaf dit panoramapunt wacht je op de zonsopkomst die adembenemend mooi kan zijn. Je ziet duidelijk de verschillende kleuren van de meren; zwart, turquoise en donker bruin. Niemand kan verklaren waarom de meren telkens weer van kleur veranderen. De lokale bevolking gelooft dat de zielen van de overledenen in deze meren rusten; in het zwarte meer de oude mensen, in het turquoise meer de jongeren en in het donker bruine... de slechteriken. Hierna kun je een wandeling maken van ongeveer 1,5 uur terug naar Moni. De wandeling gaat bergafwaarts en leidt door verschillende dorpjes waar de vrouwen zitten te weven. Als je gelukt hebt kun je het ingewikkelde weefproces van dichtbij bekijken. De met de hand gesponnen garens worden volgens een bepaald patroon op verschillende punten afgebonden. Vervolgens rijd je richting Maumere om te lunchen aan een prachtig wit strand. Aan het einde van de middag kom je aan in Maumere. Hier verblijf je in een hotel met zwembad, wederom aan het strand.

Dag 19, Bali.
Je wordt naar het vliegveld gebracht om naar Bali te vliegen.

Tarieven 2020

Reissom per persoon:


Standard Class:
Bij 2 personen: €1925,- 
Bij 3 personen: €1475,-
Bij 4 personen: €1525,-
Bij 5 personen: €1365,-
Bij 6 personen: €1295,-

Comfort Class:
Bij 2 personen: €2435,-
Bij 3 personen: €1935,-
Bij 4 personen: €1885,-
Bij 5 personen: €1695,-
Bij 6 personen: €1695,-

Wilt u reizen met meer dan 6 personen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode: DJ-19D-Sunda-DJ12).

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, Engels sprekende chauffeur, brandstofkosten, ontbijt, lokale gids op Lombok dag 4-8, snorkel trip op dag 6, boottrip naar Rinca en Riung inclusief lunch, lokale gidsen in Ruteng, Bajawa en Moni.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, internationale vliegtickets, binnenlandse vluchten, overige maaltijden en entrees, verzekeringen, lokale gids op Rinca, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Prijsindicatie binnenlandse vluchten;
Denpasar-Flores ca. €65,- pp.
Flores-Lombok ca. €80,- pp.


Bijzonderheden:
Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen. Tijdens de feestdagen in Indonesië (vastenmaand, kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer. De reissom kan fluctueren; als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

Standard Class:

Kuta: Adi Dharma
Gili Meno: Kontiki Cottage 

kontiki_bungalow_06.jpgkontiki_bungalow_08.jpgkontiki_bungalow_07.jpgkontiki_bungalow_05 1.jpgkon-tiki-meno-cottages.jpgkontiki_bungalow_02.jpg

Tetebatu: Green Orry 
02 Tetebatu Green Orry 2.jpg02 Tetebatu Green Orry 5.jpg02 Tetebatu Green Orry 4.jpg02 Tetebatu Green Orry 3.jpg02 Tetebatu Green Orry 6.jpg02 Tetebatu Green Orry 1.jpg

Senaru: Pondok Cottage 
Senaru 4.jpgSenaru 3.jpgSenaru 2.jpgSenaru.pngSenaru 5.png

Senggigi: Puri Bunga Beach Cottages
Labuan Bajo: Golo Hiltop 
hotel-golohiltop4-t.jpghotel-golohiltop6-t.jpghotel-golohiltop7-t.jpghotel-golohiltop1-t.jpghotel-golohiltop2-t.jpghotel-golohiltop3-t.jpg

Ruteng: Santa Maria Berduka Cita 
SMBC 7.JPGSMBC 5.JPGSMBC 6.JPGSMBC 3.JPGSMBC 1.JPGSMBC 2.JPG

Bajawa: Happy Happy
hotel-happy-happy 3.jpghotel-happy-happy 4.jpghotel-happy-happy 1.jpghotel-happy-happy 2.jpghotel-happy-happy 5.jpghotel-happy-happy.jpg

Riung: Hotel Pondok SVD (Fan Room)
Moni: Bintang Lodge
Maumere: Sea World Club Hotel
Sea World Club 4.JPGSea World Club 3.JPGSea World Club 2.JPGSea World Club 5.JPGSea World Club 6.JPGSea World Club 1.JPG

Comfort Class:
Kuta: Alam Kul Kul 
Gili Meno: Tropical Hideaway
Tetebatu: Tetebatu Mountain Resort
Senaru: Pondok Cottages 
Senaru 4.jpgSenaru 3.jpgSenaru 2.jpgSenaru.pngSenaru 5.png

Senggigi: Qunci Villas
01 Senggigi Qunci Villas 5.jpg01 Senggigi Qunci Villas 1.JPG01 Senggigi Qunci Villas 6.JPG01 Senggigi Qunci Villas 3.jpg01 Senggigi Qunci Villas 4.jpg01 Senggigi Qunci Villas 2.JPG

Labuan Bajo: Puri Sari Beach Hotel
Ruteng: Santa Maria Berduka Cita
SMBC 7.JPGSMBC 5.JPGSMBC 6.JPGSMBC 3.JPGSMBC 1.JPGSMBC 2.JPG

Bajawa: Happy Happy
hotel-happy-happy 3.jpghotel-happy-happy 4.jpghotel-happy-happy 1.jpghotel-happy-happy 2.jpghotel-happy-happy 5.jpghotel-happy-happy.jpg

Riung: Hotel Pondok SVD
Moni: Kelimutu Crater Lakes Eco Lodge
Maumere: Sea World Club Hotel
Sea World Club 4.JPGSea World Club 3.JPGSea World Club 2.JPGSea World Club 5.JPGSea World Club 6.JPGSea World Club 1.JPG

Er zijn geen beoordelingen van dit product.
Schrijf een recensie
SlechtExcellent
Facebook commentaar
Verwante producten