h1 h2 06 DJ-10D-Sum-25 (10) Bali (16) Java (13) Java (84) Komodo en Rinca (17)

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

FLORES en RINCA - 7 DAGEN

Tourcode: DJ-7D-FloRin-DJ07
Meer informatie

Inleiding

Flores is een van “Indonesisch” meest ongerepte eilanden. Het eiland biedt een ongekende variatie aan traditionele cultuur, architectuur en natuurschoon. Daarnaast vind je er prachtige stille stranden en snorkel- en duikparadijsjes. Je leert het land en de mensen kennen door te wandelen over het platte land. Je bezoekt verschillende bevolkingsgroepen en maakt kennis met hun manier van leven. Op Flores bezoek je een aantal traditionele dorpen, waaronder Todo, een dorp in de Manggarai. Hier houden de mensen vast aan hun oude gewoonten en gebruiken en wonen nog steeds in de traditionele huizen die zijn gebouwd door hun voorvaderen. Daarnaast kun je regelmatig genieten van de prachtige onderwaterwereld. En op Rinca maak je kennis met een van ‘s werelds oudste dieren, de Komodo-varaan.|

Dag
1 Labuan Bajo
2 Labuan Bajo
3 Ruteng
4 Bajawa
5 Moni
6 Marmere
7 Maumere - vliegveld - Denpasar

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, chauffeur, brandstofkosten, ontbijt, gids tijdens wandelingen in Moni en Bajawa, boottocht naar Rinca inclusief lunch.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, internationale en binnenlandse vliegtickets, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard, entreegelden, lokale gids op Rinca, overige maaltijden.

Vervoer:
Als je met 2 of 3 personen reist, beschik je over een Kijang met airconditioning met chauffeur/gids. Bij 4 of meer personen reis je per L300 met airconditioning en gaat er naast de chauffeur ook een gids mee.

Hotels:
Je verblijft in gezellige middenklasse hotels op basis van een 2-persoonskamer met eigen badkamer, inclusief ontbijt. In de Comfort Class gebruiken we alleen de beste hotels en heb je de hele rondreis de beschikking over een gids. In de Standard Class heb je de goedkopere hotels en gaat er geen gids mee.

Standard Class:
Labuan Bajo: Golo Hilltop
Ruteng: Santa Maria Berduka Cita (Standard room)
Bajawa: Happy Happy
Detusoko (Moni): Wisma St. Fransiskus (bathroom outside)
Maumere: Sea World Club Hotel (Garden Cottage)

Comfort Class:
Labuan Bajo: Komodo Eco Lodge
Ruteng: Santa Maria Berduka Cita (VIP room)
Bajawa: Happy Happy
Detusoko (Moni): Wisma St. Fransiskus (bathroom inside)
Maumere: Sea World Club Hotel (Beach House Deluxe Cottage)

Reis van dag tot dag

Dag 1, Labuan Bajo.

Vandaag vlieg je van Bali naar Labuan Bajo, een klein, vriendelijk kustplaatsje op Flores. Na aankomst word je opgehaald en naar een leuk hotelletje aan het strand gebracht. De rest van de dag is vrij om te zwemmen, snorkelen of om op je gemak de omgeving te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de prachtige spiegelgrotten. Labuan Bajo staat tevens bekend om zijn schitterende zonsondergangen, die mag je zeker niet missen!

Dag 2, Labuan Bajo.
Al heel vroeg in de morgen vertrek je met de boot naar Rinca, een van de eilanden van het Komodo Nationaal Park. Je maakt daar een mooie ochtendwandeling en geniet van de prachtige vergezichten en het ruige landschap. Op dit onherbergzame eilandje leeft de drie meter lange Komodo varaan, een prehistorisch monster waarvan de westerse wereld het bestaan tot 1911 niet kende! Dit eiland wordt nauwelijks bezocht door toeristen en de varaan leeft hier in een meer natuurlijke omgeving dan op Komodo. Vervolgens vaar je naar een prachtige onbewoond eilandje om te snorkelen. Eind van de middag keer je terug naar Labuan Bajo.

Dag 3, Ruteng.
Vanuit Labuan Bajo vertrek je richting Ruteng, de hoofdstad van het zeer vruchtbare Manggarai-gebied, met rondom vele indrukwekkende rijstvelden. Er zijn nog een aantal ronde rijstvelden die volgens eeuwenoude tradities zijn ingedeeld. Als je er vanaf een hoogte opkijkt lijken de velden net een reusachtig spinnenweb. Je stopt in het dorpje Todo. Dit dorp speelt een zeer belangrijke rol in de geschiedenis van de Manggarai en wordt gezien als de navel van dit gebied. Vroeger leefde men hier in grote ronde huizen die soms wel aan 200 mensen onderdak boden! De Nederlanders vonden dit maar onhygiënisch en lieten de huizen afbreken. Er staat slechts nog 1 huis, het huis in Todo, dat is gespaard gebleven. Je verblijft in Ruteng, een koel bergplaatsje. Als de tijd het toelaat kun je onder leiding van een lokale gids een wandeling maken door de mooie rijstterrassen en langs traditionele dorpjes. Of breng een bezoekje aan de markt van Ruteng!

Dag 4, Bajawa.
Een fraaie rit naar de volgende bestemming; Bajawa. Je rijdt door een groen, bergachtig gebied met vele kruidnagelbomen. Je stopt bij het meertje Rana Mese waar je naar de prachtige vogelgeluiden kunt luisteren. En in Aimere maak je een stop bij een jenever stokerij. Men maakt hier arak van het sap van de lontar palm. Na een lokale lunch vervolg je de weg naar Bajawa, dat op een hoogte van 1100 meter ligt. Rondom Bajawa liggen nog een aantal zeer traditionele dorpen. Voorouderverering speelt een belangrijke rol in het dagelijkse bestaan.

Dag 5, Moni.
In de ochtend ga je op weg naar Bena, een van de meest traditionele dorpjes in de omgeving van Bajawa. Je kunt hier wat rondlopen onder leiding van een gids en genieten van prachtige indrukken in een dorpje waar de tijd stil is blijven staan. In dit vriendelijke dorpje vind je adathuizen die zich rond een langgerekt plein bevinden. Op dit plein staan een zogenaamde Ngadhu en Bhaga, die de mannelijke en vrouwelijke voorouders uitbeelden. Hier brengt men regelmatig offers. Vervolgens rijd je verder naar het oosten. Je passeert een aantal hoge vulkaantoppen, waaronder de Ebulobo. Aan het strand liggen vele groene stenen en je kunt hier een strandwandeling maken om de benen te strekken en stenen te rapen. Na de lunch in Ende rijd je door een ruige kloof, met hier en daar prachtige rijstvelden. Je overnacht in een klein dorpje, Moni, het uitgangspunt voor een bezoek aan de Kelimutu, de vulkaan met zijn 3 kleurenmeren.

Dag 6, Maumere.
Voor dag en dauw vertrek je samen met een lokale gids naar Kelimutu. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 3 kwartier lopen naar het uitzichtpunt vanwaar je de 3 meren kunt zien. Neem wat warms mee, want het kan koud zijn! Vanaf dit panoramapunt wacht je op de zonsopkomst die adembenemend mooi kan zijn. Je ziet duidelijk de verschillende kleuren van de meren; zwart, turquoise en donker bruin. Niemand kan verklaren waarom de meren telkens weer van kleur veranderen. De lokale bevolking gelooft dat de zielen van de overledenen in deze meren rusten; in het zwarte meer de oude mensen, in het turquoise meer de jongeren en in het donker bruine... de slechteriken. Hierna kun je een wandeling maken van ongeveer 1,5 uur terug naar Moni. De wandeling gaat bergafwaarts en leidt door verschillende dorpjes waar de vrouwen zitten te weven. Als je gelukt hebt kun je het ingewikkelde weefproces van dichtbij bekijken. De met de hand gesponnen garens worden volgens een bepaald patroon op verschillende punten afgebonden. Vervolgens rijd je richting Maumere om te lunchen aan een prachtig wit strand. Aan het einde van de middag kom je aan in Maumere. Hier verblijf je in een hotel met zwembad, wederom aan het strand.

Dag 7, Maumere-vliegveld-Denpasar.
’s Ochtends kun je nog genieten van de prachtige onderwaterwereld vlakbij het hotel. In de late ochtend brengen wij je naar het vliegveld voor je vlucht naar Bali.

Tarieven 2020

Reissom per persoon:


Standard Class:
Bij 2 personen: € ,- (reissom op aanvraag)
Bij 3 personen: € ,-
Bij 4 personen: € ,-
Bij 5 personen: € ,-
Bij 6 personen: € ,-

Comfort Class:
Bij 2 personen: € ,-
Bij 3 personen: € ,-
Bij 4 personen: € ,-
Bij 5 personen: € ,-
Bij 6 personen: € ,-

Wilt u reizen met meer dan 6 personen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode: DJ-7D-FloRin-DJ07).

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, chauffeur, brandstofkosten, ontbijt, gids tijdens wandelingen in Moni en Bajawa, boottocht naar Rinca inclusief lunch.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, internationale en binnenlandse vliegtickets, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard, entreegelden, lokale gids op Rinca, overige maaltijden.

Bijzonderheden:
Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen. Tijdens de feestdagen in Indonesië (vastenmaand, kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer. De reissom kan fluctueren; als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

Standard Class:

Labuan Bajo: Golo Hill Top

hotel-golohiltop4-t.jpghotel-golohiltop6-t.jpghotel-golohiltop7-t.jpghotel-golohiltop1-t.jpghotel-golohiltop2-t.jpghotel-golohiltop3-t.jpg

Ruteng: Santa Maria Berduka Cinta (Nonnenklooster)
SMBC 7.JPGSMBC 5.JPGSMBC 6.JPGSMBC 3.JPGSMBC 1.JPGSMBC 2.JPG

Bajawa: Happy Happy
hotel-happy-happy 3.jpghotel-happy-happy 4.jpghotel-happy-happy 1.jpghotel-happy-happy 2.jpghotel-happy-happy 5.jpghotel-happy-happy.jpg

Maumere: Sea World Club (Garden Cottage)
Sea World Club 4.JPGSea World Club 3.JPGSea World Club 2.JPGSea World Club 5.JPGSea World Club 6.JPGSea World Club 1.JPG

Comfort Class:

Labuan Bajo: Komodo Eco Lodge

hotel-komodoeco7-t.jpghotel-komodoeco9-t.jpghotel-komodoeco8-t.jpghotel-komodoeco4-t.jpghotel-komodoeco2-t.jpghotel-komodoeco1-t.jpg

Ruteng: Santa Maria Berduka Cinta (Nonnenklooster)
SMBC 7.JPGSMBC 5.JPGSMBC 6.JPGSMBC 3.JPGSMBC 1.JPGSMBC 2.JPG

Bajawa: Happy Happy
hotel-happy-happy 3.jpghotel-happy-happy 4.jpghotel-happy-happy 1.jpghotel-happy-happy 2.jpghotel-happy-happy 5.jpghotel-happy-happy.jpg

Maumere: Sea World Club (Beach House DeLuxe Cottage)
Sea World Club 4.JPGSea World Club 3.JPGSea World Club 2.JPGSea World Club 5.JPGSea World Club 6.JPGSea World Club 1.JPG

Er zijn geen beoordelingen van dit product.
Schrijf een recensie
SlechtExcellent
Facebook commentaar
Verwante producten