h1 h2 06 DJ-10D-Sum-25 (10) Bali (16) Java (13) Java (84) Komodo en Rinca (17)

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

HOOGTEPUNTEN van FLORES en RINCA - 8 DAGEN

Tourcode: DJ-8D-FloRin-DJ09
Meer informatie

Inleiding

Flores is een van “Indonesisch” meest ongerepte eilanden. Het eiland biedt een ongekende variatie aan traditionele cultuur, architectuur en natuurschoon. Daarnaast vind je er prachtige stille stranden en snorkel- en duikparadijsjes. Je leert het land en de mensen kennen door te wandelen over het platte land. Je bezoekt verschillende bevolkingsgroepen en maakt kennis met hun manier van leven. Op Flores bezoek je een aantal traditionele dorpen, waaronder Todo, een dorp in de Manggarai. Hier houden de mensen stevig vast aan hun oude gewoonten en gebruiken en wonen nog steeds in de traditionele huizen die zijn gebouwd door hun voorvaderen. Daarnaast kun je regelmatig genieten van de prachtige onderwaterwereld. En op Komodo en Rinca maak je kennis met een van ‘s werelds oudste dieren, de Komodo-varaan...

Dag
1 Denpasar-Labuan Bajo
2 Labuan Bajo-Rinca-Labuan Bajo
3 Labuan Bajo-Ruteng
4 Ruteng-Bajawa
5 Bajawa
6 Bajawa-Moni
7 Moni-Maumere
8 Maumere-vliegveld-Denpasar

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, chauffeur, brandstofkosten, ontbijt, gids tijdens wandelingen in Ruteng, Bajawa en Kelimutu/Moni, boottocht naar Rinca: inclusief lunch.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, internationale en binnenlandse vliegtickets, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard, lokale gids op Rinca, vlucht van Bali naar Labuan Bajo en van Maumere naar Bali, overige maaltijden en entrees.

Hotels:
Je verblijft in gezellige hotels op basis van een 2-persoonskamer met eigen badkamer, inclusief ontbijt. In de Comfort Class gebruiken we alleen de beste hotels en heb je de hele rondreis de beschikking over een gids. In de Standard Class heb je de goedkopere hotels en gaat er geen gids mee.

Standard Class:
Labuan Bajo: Hotel Golo Hilltop (Superior room)
Ruteng: Santa Maria Berduka Cita
Bajawa: Happy Happy
Detusoko: Wisma St. Fransiskus (Bathroom outside)
Maumere: Sea World Club Hotel ( Garden Cottage)

Comfort Class:
Labuan Bajo: Komodo Eco Lodge
Ruteng: Santa Maria Berduka Cita
Bajawa: Happy Happy
Detusoko: Wisma St. Fransiskus (Bathroom inside)
Maumere: Sea World Club Hotel ( Beach House Deluxe)

Vervoer:
Als je met 2 of 3 personen reist, beschik je over een Toyota Kijang met airconditioning met chauffeur/gids. Bij 4 of meer personen reis je per L300 met airconditioning en gaat er naast de chauffeur ook een gids mee. Bij meer dan 6 personen reis je per locale gecharterde bus zonder airconditioning.

Reis van dag tot dag

Dag 1 Denpasar-Labuan Bajo.

Vandaag kom je aan op het vliegveld in Labuan Bajo, Flores. Wij halen je op en brengen je naar het hotel. De rest van de dag is vrij om te genieten van Labuan Bajo’s prettige relaxte atmosfeer. Er is een leuke lokale markt in de buurt. Ook kun je een bezoek brengen aan de spiegelgrotten ‘batu cermin’ op 15 minuutjes afstand rijden van het hotel. Tegen het eind van de middag kun je genieten van de prachtige zonsondergang over de baai. Het restaurant van het hotel (hoog gelegen) is een uitstekende plek om deze te aanschouwen.

Dag 2 Labuan Bajo-Rinca-Labuan Bajo.
In de vroege ochtend varen we met een eenvoudig bootje uit naar Rinca (ong. 2,5 uur varen). Rinca maakt deel uit van het Komodo Nationaal Park. Hier vind je de prehistorisch Komodo Varaan. Deze monsters worden tussen de 1,7 en 3 m lang en kunnen wel 55 kilo wegen! Ze eten alles wat ze op hun weg tegenkomen; herten, geiten en zelfs buffels. Af en toe eten ze ook hun eiegen soort. Onder leiding van een gids maak je een prachtige wandeling van ong. 2 uur door het savanneachtige landschap, begroeid met lontarpalmen. Als je geluk hebt zie je ook apen, herten, buffels en wilde paarden. Op de terugweg naar Labuan Bajo kookt de bemanning een heerlijke lunch voor je. Je stopt nog bij een van de eilandjes voor de kust om te snorkelen. De onderwaterwereld is hier zeker de moeite waard om te bekijken!

Dag 3 Labuan Bajo-Ruteng.
In de ochtend vertrek je per auto met privé chauffeur richting Ruteng. Je rijdt door het Manggaraigebied, een van de meest vruchtbare gedeeltes van Flores waar veel rijst wordt verbouwd. Er zijn nog een aantal ronde rijstvelden die volgens eeuwenoude tradities zijn ingedeeld. Als je er vanaf een hoogte opkijkt lijken de velden net een reusachtig spinnenweb. Je verblijft in Ruteng, een koel bergplaatsje en de hoofdstad van dit gebied. Na de lunch kun je onder leiding van een lokale gids een wandeling maken door de mooie rijstterrassen en langs traditionele dorpjes. Ook is er nog tijd om een bezoek te brengen aan de markt van Ruteng.

Dag 4 Ruteng-Bajawa.
Een fraaie rit naar de volgende bestemming; Bajawa. We rijden door een groen, bergachtig gebied met vele kruidnagelbomen. We stoppen bij het meertje Rana Mese waar je naar de prachtige vogelgeluiden kunt luisteren. In Aimere maken we een stop bij een jenever stokerij. Men maakt hier arak van het sap van de lontar palm. Na een lokale lunch vervolgen we onze weg naar Bajawa dat op een hoogte van 1100 meter ligt. Rondom Bajawa liggen nog een aantal zeer traditionele dorpen. Voorouderverering speelt een belangrijke rol in het dagelijkse bestaan.

Dag 5 Bajawa.
In de ochtend vertrek je naar het Langgagebied, ten zuiden van Bajawa. Je maakt onder leiding van een gids een prachtige wandeling, waarbij je verschillende dorpjes bezoekt en kunt genieten van prachtige vergezichten over de Sawu-zee. In deze vriendelijke dorpjes vind je adathuizen die zich rond een langgerekt plein bevinden. Op dit plein staan een zogenaamde Ngadhu en Bhaga, die de mannelijke en vrouwelijke voorouders uitbeelden. Hier brengt men regelmatig offers. ’s Middags kun je een bezoek brengen aan de warmwater bronnen van Soa. In het water, dat verschillende natuurlijke badkuipen in de rotsen heeft uitgesleten, kun je heerlijk poedelen!

Dag 6 Bajawa-Moni.
Vandaag rijd je verder naar het oosten. Je passeert een aantal hoge vulkaantoppen, waaronder de Ebulobo. Aan het strand liggen vele groene stenen en je kunt hier een strandwandeling maken om de benen te strekken en stenen te rapen. Na de lunch in Ende rijd je door een ruige kloof, met hier en daar prachtige rijstvelden. Je overnacht in een klein dorpje, Moni, het uitgangspunt voor een bezoek aan de Kelimutu, de vulkaan met zijn 3 kleurenmeren.

Dag 7 Moni-Maumere.
Voor dag en dauw vertrek je samen met een lokale gids naar Kelimutu. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 3 kwartier lopen naar het uitzichtspunt vanwaar je de 3 meren kunt zien. Neem wat warms mee, want het kan koud zijn! Vanaf dit panoramapunt wacht je op de zonsopkomst die adembenemend mooi kan zijn. Je ziet duidelijk de verschillende kleuren van de meren; zwart, turquoise en donker bruin. Niemand kan verklaren waarom de meren telkens weer van kleur veranderen. De lokale bevolking gelooft dat de zielen van de overledenen in deze meren rusten; in het zwarte meer de oude mensen, in het turquoise meer de jongeren en in het donker bruine... de slechteriken. Hierna kun je een wandeling maken van ongeveer 1,5 uur terug naar Moni. De wandeling gaat bergafwaarts en leidt door verschillende dorpjes waar de vrouwen zitten te weven. Als je gelukt hebt kun je het ingewikkelde weefproces van dichtbij bekijken. De met de hand gesponnen garens worden volgens een bepaald patroon op verschillende punten afgebonden. Vervolgens rijd je richting Maumere om te lunchen aan een prachtig wit strand. Aan het einde van de middag kom je aan in Maumere. Hier verblijf je in een hotel met zwembad, wederom aan het strand.

Dag 8 Maumere-vliegveld-Denpasar.
’s Ochtends kun je nog genieten van de prachtige onderwaterwereld vlakbij het hotel. In de late ochtend brengen wij je naar het vliegveld voor je vlucht naar Bali.

Tarieven 2020

Reissom per persoon:


Standard Class:
Bij 2 personen: € ,- (reissom op aanvraag)
Bij 3 personen: € ,-
Bij 4 personen: € ,-
Bij 5 personen: € ,-
Bij 6 personen: € ,-

Comfort Class:
Bij 2 personen: € ,-
Bij 3 personen: € ,-
Bij 4 personen: € ,-
Bij 5 personen: € ,-
Bij 6 personen: € ,-

Wilt u reizen met meer dan 6 personen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode: DJ-8D-FloRin-DJ09).

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen, auto met airco, chauffeur, brandstofkosten, ontbijt, gids tijdens wandelingen in Ruteng, Bajawa en Kelimutu/Moni, boottocht naar Rinca: inclusief lunch.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, internationale en binnenlandse vliegtickets, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard, lokale gids op Rinca, vlucht van Bali naar Labuan Bajo en van Maumere naar Bali, overige maaltijden en entrees.

Bijzonderheden:
Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen. Tijdens de feestdagen in Indonesië (vastenmaand, kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer. De reissom kan fluctueren; als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

Standard Class:

Labuan Bajo: Golo Hill Top

hotel-golohiltop4-t.jpghotel-golohiltop6-t.jpghotel-golohiltop7-t.jpghotel-golohiltop1-t.jpghotel-golohiltop2-t.jpghotel-golohiltop3-t.jpg

Ruteng: Santa Maria Berduka Cinta (Nonnenklooster)
SMBC 7.JPGSMBC 5.JPGSMBC 6.JPGSMBC 3.JPGSMBC 1.JPGSMBC 2.JPG

Bajawa: Happy Happy
hotel-happy-happy 3.jpghotel-happy-happy 4.jpghotel-happy-happy 1.jpghotel-happy-happy 2.jpghotel-happy-happy 5.jpghotel-happy-happy.jpg

Maumere: Sea World Club (Garden Cottage)
Sea World Club 4.JPGSea World Club 3.JPGSea World Club 2.JPGSea World Club 5.JPGSea World Club 6.JPGSea World Club 1.JPG


Comfort Class:
Labuan Bajo: Komodo Eco Lodge

hotel-komodoeco7-t.jpghotel-komodoeco9-t.jpghotel-komodoeco8-t.jpghotel-komodoeco4-t.jpghotel-komodoeco2-t.jpghotel-komodoeco1-t.jpg

Ruteng: Santa Maria Berduka Cinta (Nonnenklooster)
SMBC 7.JPGSMBC 5.JPGSMBC 6.JPGSMBC 3.JPGSMBC 1.JPGSMBC 2.JPG

Bajawa: Happy Happy
hotel-happy-happy 3.jpghotel-happy-happy 4.jpghotel-happy-happy 1.jpghotel-happy-happy 2.jpghotel-happy-happy 5.jpghotel-happy-happy.jpg

Maumere: Sea World Club (Beach House DeLuxe Cottage)
Sea World Club 4.JPGSea World Club 3.JPGSea World Club 2.JPGSea World Club 5.JPGSea World Club 6.JPGSea World Club 1.JPG

Er zijn geen beoordelingen van dit product.
Schrijf een recensie
SlechtExcellent
Facebook commentaar
Verwante producten