h1 h2 06 DJ-10D-Sum-25 (10) Bali (16) Java (13) Java (84) Komodo en Rinca (17)

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

Dari-Java: Individuele Indonesië reizen op maat

WEST FLORES TE VOET - 8 DAGEN

Tourcode: DJ-8D-WeFlo-DJ03
Meer informatie

Inleiding

Flores is een van de meest ongerepte eilanden van Indonesië. Het eiland heeft prachtige stranden en het bergachtige binnenland leent zich prima voor mooie wandelingen. Er zijn maar liefst veertien actieve vulkanen op het eiland. Daarnaast maak je kennis met traditionele en nog door animisme beheerste dorpen rondom Ruteng. Manggarai is het meest vruchtbare gebied van het eiland. Voorheen leefden de mensen hier in grote, ronde huizen. De meeste huizen moesten afgebroken worden toen de Nederlanders arriveerden, maar verstopt in de bergen ligt een dorp waar nog enkele zeer traditionele huizen bewaard zijn gebleven. Via een schitterende meerdaagse looptocht bereiken we dit dorp. Driemaal overnachten we bij mensen thuis. Hier kun je ervaren hoe de tijd stil is blijven staan.

Dag
1 Ruteng
2 Ruteng
3 Denge
4 Manggarai
5 Manggarai
6 Labuan Bajo
7 Rinca
8 Labuan Bajo

Deze rondreis is inclusief:
Alle accommodatie op basis van een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.
Overnachtingen bij de locale bevolking.
Alle vervoer.
Gids.
Maaltijden tijdens de trekking.
10% overheid belasting.

Exclusief:
Internationaal en binnenlands vliegtickets.
Luchthavenbelasting.
Overige maaltijden.
Entrees.
Fooien en donaties.
Persoonlijke uitgaven.

Hotels:
Je overnacht in eenvoudige, maar schone en gezellige hotels. De overnachtingen bij de lokale bevolking zijn eenvoudig. Je slaapt met meerdere personen in een ruimte en de wc is buiten. Een badkamer met douche zul je hier niet aantreffen, wel een "kamar mandi", waar je kunt mandiën (= met een pannetje water over je heen gooien). Jezelf opfrissen kan dus altijd. Het hotel in Labuan Bajo is luxe en heeft zelfs een zwembad.

Ruteng: Santa Maria Berduka Cita
Labuan Bajo: Komodo Eco Lodge

Vervoer:
Op dag 1-2 reis je per auto met airco en chauffeur, daarna stap je over in een jeep met chauffeur maar zonder airco. Aangezien het aanbod aan jeeps beperkt is kan het ook voorkomen dat je per truck moet reizen. In dat geval zit je op houten banken achter in de truck.

Zwaarte van de reis.
Het is altijd moeilijk aan te geven hoe zwaar een reis is: wat voor de een, een hele inspanning is, kan voor de ander niets voorstellen. Voor mensen met een goede conditie, die regelmatig wandelingen maken, is deze reis goed te doen. De duur van de wandelingen is tussen de 3 en 6 uur per dag. Wat een wandeling zwaar kan maken is de hitte. Daarom vertrekken we altijd vroeg.

Reis van dag tot dag

Dag 1 Ruteng.

In Labuan Bajo word je van het vliegveld opgehaald en in een uur of vier naar Ruteng gebracht, waar je overnacht in een klein hotelletje in het centrum van het plaatsje.

Dag 2 Ruteng.
Vroeg in de morgen vertrekken we om de Renaka vulkaan te beklimmen, 2140 meter boven zeeniveau. Het is een uitdagende en uitputtende klim naar de top, maar je wordt rijkelijk beloond met een prachtig uitzicht vanaf de top. Na de afdaling is er nog een mogelijkheid de Liang Bua grot te bezoeken. Deze grot haalde de wereldmedia na de ontdekking van een zeer oude schedel van de Homo Floresiensis.

Dag 3 Denge.
Na het ontbijt maken we een wandeling van ongeveer 2 uur door de omgeving van Ruteng. Tijdens de wandeling passeer je dorpjes waar de kinderen lachen en de lokale bevolking je bij de hand neemt. Daarna bezoek je een katholiek ziekenhuis in Cancar, opgezet door een Duitse missie in de jaren ‘50. De zuster die vanaf het begin af aan bij dit project is betrokken werkt hier nog steeds en heeft zeer bijzondere verhalen te vertellen. In hetzelfde dorpje kun je de prachtige spinnenwebrijstvelden bewonderen. Vanaf hier rijd je door naar Denge een dorpje bij de zuidkust van Flores. Het is een prachtige rit over zandpaadjes en langs felgroene rijstvelden. Laat in de middag komen we aan in Denge, waar we overnachten in het huisje van een lokale onderwijzer. De omstandigheden zijn primitief, maar de ervaring onvergetelijk. We krijgen een simpele maaltijd aangeboden en bezoeken het schooltje waar de kinderen je hartelijk zullen begroeten. De ontvangst hier is hartverwarmend. We worden als eregasten behandeld.Dag 4-5 Looptocht Manggarai.
De komende dagen maak je een prachtige trek door groen berglandschap. Je overnacht bij de lokale mensen thuis in een gebied dat nog maar weinig bezocht wordt door toeristen. Je zult snel ervaren hoe warm en vriendelijk de mensen hier zijn. In vroegere tijden woonden de mensen hier in enorme grote ronde huizen, die soms wel aan meer dan 200 mensen onderdak boden! Toen de Nederlanders hier aankwamen zijn alle huizen afgebroken en is een prachtige schat verloren gegaan. Maar verstopt in de bergen is er een prachtig dorp waar nog een groot aantal van deze huizen staat.

Op dag 4 is er een uitdagende klim van vier uur naar Wea Rebo, een dorpje verstopt in de bergen dat alleen te voet te bereiken is. Het dorpje is schitterend gelegen en heeft vier heel bijzondere traditionele huizen. Ook hier worden we als eregasten ingehaald met een speciale ceremonie en daarna heb je uitgebreid de tijd om hier rond te kijken. De mensen hier zijn ontzettend vriendelijk. We slapen in een traditioneel huis met zijn allen op bamboematten op de grond. Je zult overdonderd zijn door de pracht en rust van de omgeving. De tweede dag dalen we af naar het dorpje in de heuvels. In een rustig tempo stijgen en dalen we in een uur of vijf over een voetpad. Uiteindelijk dalen we tot bijna zeeniveau. Ook in Waeling slapen we in eenvoudige omstandigheden bij de mensen thuis.Dag 6 Labuan Bajo.
Over een gedeeltelijk zeer slechte weg rijden we langs prachtige uitzichten naar Labuan Bajo, waar je aan het eind van de dag aan komt. Hier kun je bijkomen in een heerlijk hotel met zwembad aan het strand.

Dag 7 Rinca.
We varen met een eenvoudig bootje uit naar Rinca (ong. 2,5 uur varen). Rinca maakt deel uit van het Komodo Nationaal Park. Hier vind je de prehistorisch Komodo Varaan. Deze monsters worden tussen de 1,7 en 3 m lang en kunnen wel 55 kilo wegen! Ze eten alles wat ze op hun weg tegenkomen; herten, geiten en zelfs buffels. Onder leiding van een gids maak je een prachtige wandeling van ong. 2 uur door het savanneachtige landschap, begroeid met lontarpalmen. Als je geluk hebt zie je ook apen, herten, buffels en wilde paarden. Op de terugweg naar Labuan Bajo kookt de bemanning een heerlijke lunch voor je. Je stopt nog bij een van de eilandjes voor de kust om te snorkelen. De onderwaterwereld is hier zeker de moeite waard om te bekijken!Dag 8 Vliegveld.
Je wordt naar de luchthaven van Labuan Bajo gebracht.

Tarieven 2020

Reissom per persoon:

Bij 2 personen: € ***,- (reissom op aanvraag)
Bij 3 personen: € ***,-
Bij 4 personen: € ***,-
Bij 5 personen: € ***,-
Bij 6 personen: € ***,-

Wilt u reizen met meer dan 6 personen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode: DJ-8D-WeFlo-DJ03).

Deze rondreis is inclusief:
Alle accommodatie op basis van een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.
Overnachtingen bij de locale bevolking.
Alle vervoer.
Gids.
Maaltijden tijdens de trekking.
10% overheid belasting.

Exclusief:
Internationaal en binnenlands vliegtickets.
Luchthavenbelasting.
Overige maaltijden.
Entrees.
Fooien en donaties.
Persoonlijke uitgaven.

Bijzonderheden:
Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen. Tijdens de feestdagen in Indonesië (vastenmaand, kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer. De reissom kan fluctueren; als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

Ruteng: Santa Maria Berduka Cinta (Nonnenklooster)

SMBC 7.JPGSMBC 5.JPGSMBC 6.JPGSMBC 3.JPGSMBC 1.JPGSMBC 2.JPG


Labuan Bajo: Komodo Eco Lodge
hotel-komodoeco7-t.jpghotel-komodoeco9-t.jpghotel-komodoeco8-t.jpghotel-komodoeco4-t.jpghotel-komodoeco2-t.jpghotel-komodoeco1-t.jpg 

 

Er zijn geen beoordelingen van dit product.
Schrijf een recensie
SlechtExcellent
Facebook commentaar
Verwante producten