RONDREIZEN MOLUKKEN INDIVIDUEEL

Wil je een rondreis maken door de Molukken en hier graag een offerte van Dari-Java van ontvangen, dan willen we je graag verzoeken om dit via het offerteformulier te doen. Geef hierbij aan wat je specifieke wensen en ideeën zijn. Dan kunnen wij hiervoor een reisplan samenstellen speciaal gericht op jouw reiswensen. We zullen na het ontvangen van het offerte formulier contact met je opnemen om de details te bespreken.

Info Molukken;

De Provincie Molukken is een der provincies in de archipel met ongeveer 1.027 grote en kleine eilanden. Daarom staat de provincie ook bekend als de “provincie van de duizend eilanden”. Het merendeel van het vasteland van de Molukken is bedenkt met weelderig tropisch bos. De diepste oceaantrog in Indonesië ligt in deze provincie, namelijk in Banda, op 6.500 meter diepte onder de zeespiegel. Administratief zijn de eilanden verdeeld in twee provincies, namelijk de Molukken en Noord Molukken.

De Molukken is beroemd om zijn spectaculaire zeetuinen en men kan er rechtstreeks van genieten door er te snorkelen of scuba diving lessen te nemen. Volgens een aantal onderzoekingen in Aluku zijn er meer dan 738 species zeevissen. Een aantal species daarvan zijn de Pelagis (een vis die aan de zeeoppervlakte voorkomt) en Domorsal (diepzeevis) hebben de wateren van de Molukken tot een fascinerende zeetuin gemaakt. Sommige interessante plekken van de zeetuinen in de Molukken vindt men o.a. in Ambon, Banda, Nusalaut, Seram, Kai, Aru en de Tanimbar eilanden.

De eilanden bestaan uit twee provincies: Molukken met Ambon als hoofdplaats en Noord Molukken met Ternate als hoofdplaats. De Molukken is bekend vanwege haar natuurlijke schoonheid en specerijen sinds de oudheid. Haar honderden eilanden hebben elk een uniek panorama. Behalve de natuur, dienen goed gepreserveerde erfenissen uit het Koloniale tijdperk ook als de voornaamste toeristenattractie.

Een van de prominente toeristenbestemmingen in Ambon is Marthafon oftewel Martha Alfons schiereiland. Het eiland ligt tegenover de stad Ambon en is te bereiken met een veerboot of via de houten bootjes waarin locals je kunnen brengen. Echt bijzonder is het prachtige ongerepte zandstrand dat gebarricadeerd wordt een en meter hoge muren.

Om van zeetoerisme te genieten, dient u naar Banda Naira te gaan. De schoonheid van de zeetuin en de diversiteit van plant- en dierlijke species die onder het heldere zeewater leven zijn haar voornaamste attracties. Je weet niet wat je ziet. Tot slot is er nog steeds veel historie te bewonderen in Banda Naira. Oude gebouwen in Banda Naira staat er nog steeds stevig en goed gepreserveerd. De smalle straatjes van de stad, die niet meer dan vier meter breed zijn, en de schaduwrijke grote bomen langs sommige strategen geven het een air van een plezier klein stadje uit het begin van de 20ste eeuw.

Alle onderstaande reizen zijn naar uw eigen wensen en ideeën aan te passen. De reisprogramma’s op onze website dienen hierbij als voorbeeld. Dari-Java maakt uitsluitend rondreizen op maat en geheel naar uw wensen, elke reis is uniek! Mail ons voor meer info;Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

RONDREIZEN MOLUKKEN EN BALI INDIVIDUEEL

MOLUKKEN EN BALI - 22 DAGEN

MOLUKKEN EN BALI - 22 DAGEN

Ternate, Tidore, Ambon, Saparua, Molona, Salaway en aflsuiten op Bali 22-daags programma Molukken en Bali met overweldigende natuur en geschiedenis!
Lees meer