SINGLEREIS: AVONTUURLIJK JAVA EN BALI - 21 DAGEN

Tourcode
DJ-21D-JABA-SIN01
0.00

Delen

21 daagse avontuurlijke singlerondreis Java en Bali met o.a fietstocht Yogyakarta, Bromo en Borobudur excursie, Sukamade schildpadden excursie, voldoende tijd voor jezelf en relaxen op Bali.

Je reist in kleine groepen, minimaal 8 en maximaal 16 singles !

Dag
1 Vertrek Schiphol Amsterdam
2 Aankomst Jakarta - start auto, chauffeur en gids - Citytour - transfer naar Bogor 
3 Bogor (incl. excursie Botanische tuinen)
4 Bogor - Bandung (via Puncak Pass)
5 Bandung - Citytour
6 Bandung - Yogyakarta (treinreis 1e klas + transfers)
7 Yogyakarta (incl. Sunrise Borobudur excursie) - terugfietsen naar hotel
8 Yogyakarta - Citytour
9 Yogyakarta
10 Yogyakarta - Mojokerto (treinreis 1e klas + transfers) - transfer naar Bromo
11 Bromo (vulkaanexcursie) - Kalibaru (einde auto, chauffeur en gids)
12 Kalibaru - vrije dag
13 Kalibaru - Sukamade (reuzenschildpadden excursie met Jeep)
14 Sukamade - Kalibaru - Lovina Bali (transfer nonstop)
15 Bali Lovina 
16 Bali Lovina - Ubud (Langs GitGit waterval, Ulun Danu tempel, Bratanmeer en Bedegul)
17 Bali Ubud - vrije dagen
18 Bali Ubud
19 Bali Ubud - Kuta (transfer)
20 Bali Kuta - vrije dagen
21 Bali Kuta
22 Denpasar - vertrek luchthaven.
23 Aankomst Amsterdam

Vertrekdata 2024:
zondag 28 april en 1 september 2024.
Vertrekdatums kunnen evt. in overleg een paar dagen eerder of later.

Deze rondreis is inclusief:
Internationale vliegtickets met bijv. Garuda (goedkoopste klasse op basis van beschikbaarheid), hotelovernachtingen met ontbijt, auto met airco, Nederlandstalige gids, chauffeur, parkeer -en tolkosten, entree Botanische tuinen, 2x treinreis incl. transfers, fietstocht ca. 4 uur Borobudur of terug naar hotel Yogyakarta, entree Borobudur + gids, excursie Bromo + Jeep, reuzenschildpadden excursie met Jeep, transfer + veerbootovertocht Java-Bali,  1 dag auto en chauffeur Lovina-Ubud, transfer Ubud-Kuta, administratie en reserveringskosten.

Exclusief:
Overige entreekosten excursies en bezienswaardigheden niet in programma vermeld, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels:
Java:

Bogor: HB Garden
Bandung: Sukajadi 
Yogyakarta: Duta Garden
Bromo: Lava View
Kalibaru: Kalibaru Cottages en/of Rumah Kita
Sukamade: Sukamade guesthouse

Bali:
Lovina: Aneka Beach
Ubud: Nicks Pension
Kuta: Risata hotel

Dag 1: vertrek Schiphol Amsterdam.
Op de 1e dag verzamelen we bij de vertrekbalie op Schiphol. Je hebt al de gegevens van je medereizigers ontvangen. Na inchecken en inleveren van je bagage een vlucht van Amsterdam naar Jakarta. De reis kan beginnen!

Dag 2: Aankomst Jakarta - transfer naar Bogor (start minibus, chauffeur en gids).
Bij aankomst te Jakarta maak je eerst kennis met je chauffeur en gids. Nadat iedereen zich verzameld en kennis met elkaar gemaakt heeft heeft stap je in de ruime minibus en maken we eerst een citytour door Jakarta. Eerst bezoeken we de Monas in het centrum van Jakarta, als je hier naar boven klimt kun je uitkijken over Jakarta. Na de Monas bezoeken o.a de oude haven "Sunda Kelapa", het Fatahillah plein met het stadhuis, het historsiche Batavia museum. We gaan een kijkje nemen bij de oude 17-eeuwse ophaalbrug de "chicken market bridge" en het VOC museum. Je kunt de Gedung Syahbandar uitkijktoren beklimmen. Als er tijd over is gaan we nog de grote moskee bekijken. Na een lange dag gaan we richting Bogor. we overnachten in een eenvoudige maar gezellig guesthouse is gesitueerd buiten de stad en het klimaat is aangenaam en koel na het drukke en warme Jakarta. Het heeft een zwembad voor een verkoelende duik na een drukke dag met veel indrukken.


Dag 3: Bogor.
Het eerste wat we vandaag gaan doen is het maken van een wandeling 's morgenvroeg door de Botanische tuinen van Bogor. We nemen hier een paar uur de tijd voor nemen want de tuinen beslaan een ongelooflijke 87 hectare. Je kunt hier genieten van vele paden, vijvers, gazons, cactustuinen, grote kronkelende klimplanten ,enorme waterlelies en een rivier die overal tussendoor murmelt. Deze tuinen zijn bedacht door de Nederlandse gouverneur van der Capellen. Er zijn hier gidsen aanwezig waarvan sommigen je veel kunnen vertellen; spreek van tevoren wel een vast bedrag af. De stad Bogor telt ca. 250.000 inwoners en heeft zijn koloniale sfeer behouden. Er staan hier nog veel oude Nederlandse huizen. Door de brede lanen, mooie plantsoenen is Bogor een plezierige tussenstop voor je. In tegenstelling tot Jakarta zie je hier in het straatbeeld veel riksja’s en gemotoriseerde bemos die plaats bieden aan 6 personen.


Dag 4: Bogor - Bandung via Puncak Pass
De Puncak pas is een schitterende rit door bergen en dalen, links en rechts zie je verscheidende theeplantages. In dit gebied kun je mooie wandelingen maken over de theeplantages. Het is een inspirerende bergstreek en een geliefd binnenlands toeristengebied op West-Java. In het weekend kan het hier erg druk zijn, waarbij het verkeer zich bumper aan bumper uitstrekt van Bandung tot aan Jakarta. De 1200 meter hoge Puncak pas, is mistig en schilderachtig als hij niet bedekt is met wolken, regen of verkeer. Op de theeplantages zul je overwegend jonge vrouwen de thee zien plukken. Ze oogsten ongeveer 25 kg theeblaadjes en knoppen; goed voor 5 kg thee. Van de wortels van de theestruiken wordt houtsnijwerk gemaakt dat je langs de weg kunt kopen. Puncak is de naam van het gehele gebied, van de pas zelf en een stadje dat op de top van de pas ligt. Hier vindt je de beste uitzichten, bijna tot aan Jakarta. Je kunt hier uitkijken over de Parhyangan hoogvlakte. Je chauffeur en gids–die je inmiddels al goed hebt leren kennen- zal je naar het schitterend gelegen Rindu Alam restaurant brengen. Geniet van het mooie uitzicht dat tot de beste van heel West-Java behoort. Samen met je gids kun je vanaf het restaurant de heuvel aflopen om de enorme Gunung Mas Theeplantage te bezoeken. Hier kun je dan zien hoe de thee geplukt en verwerkt wordt. Erg leuk om te zien. Vanaf hier kun je nog wandelen naar Telaga Warna; een klein meer waar graag Indonesische toeristen komen. Het meer is beroemd om zijn wisselende kleuren. Het is een leuke wandeling voordat we weer verder gaan naar Bandung. 

Dag 5: Bandung.
Na het ontbijt gaan we eerst naar de Tangkuban Prahu vulkaan (exclusief en optionele excursie). De 10 kraters zijn het restant van een gigantische ingestorte vulkaan. De Prahu is voor het laatst uitgebarsten in 1969 en vulde het gebied met zwarte wolken, as en modderstromen. Deze vulkaan wordt door veel toeristen bezocht en het is een van de weinige vulkanen die je met de auto bereiken kan. Hou in de gaten dat zodra je er aankomt, vele verkopers van allerlei goederen op je af komen. Neem wel warme kleding mee, want het kan er erg koud zijn. In de kraters zelf is het weer erg warm. Je kunt hier vrij rondlopen tussen de zwaveldampen en borrelend modder en afdalen in de diepten. Tijdens deze afdaling in de uitgebluste hoofdkrater krijg je het gevoel dat je over een flinterdunne ondergrond loopt, waaronder je de lava haast voelt borrelen. Glinsterende zwavelafzettingen geven het geheel een onwerkelijke sfeer. Je moet wel rekenen op een ruige wandeling van drie a vier uur om alles te bekijken. Draag stevige schoenen en warme kleding. Na het bezoeken van de Tangkuban Prahu vulkaan gaan we naar de warmwaterbronnen van Ciater. 's Middags gaan we terug naar het centrum van Bandung. We gaan een kijkje nemen bij ‘Jeans street’ oftewel Jalan Cihampelas. Het is een zeer opzichtige en meest beroemdste winkelstraat van Indonesië. Hier kun je kleding kopen, met name spijkerbroeken voor echt sensationele lage prijzen. Jonge ontwerpers hebben zich hier uitgeleefd op alle reclameborden en het interieur. Echt een popcultuur in optima forma. Om door deze straat te lopen is de ultieme kitsch ervaring, en moet je gezien hebben om het te kunnen geloven. Ook hebben ze hier een grote collectie van T-shirts. In de buurt van Jeans Street vind je Cihampelas Walk, een modern opgezet winkelcentrum, een groot contrast met de omgeving. Hier hebben ze goede cappuccino (tegen Europese prijzen). De rest van de middag kun je vrij rondlopen door het centrum. 's Avonds gaan we terug naar het hotel. Op eigen gelegenheid kun je 's avonds bezoeken: Er is een ruime keus om naar een discotheek of kroeg te gaan. Studio East disco is de oude favoriet en is een van de grootste disco’s in Zuidoost Azië. De Maraba Disco is een tent van lagere kwaliteit. In deze streek zijn geweldige restaurantjes en cafés. In de pub de ‘Laga Pub’ hangen veel buitenlanders rond. Het is er schoon, comfortabel en er is vaak live muziek. Je denkt bijna dat je in Engeland bent. Voor reggae muziek ga je naar de Lingga Pub. Het is wel ver uit het centrum van Bandung, maar zeker de moeite waard om de laatste uurtjes van vandaag vol te maken. Wil je toch nog wat eten, dan kun je naar de berg Lembang gaan. Dit is een echte aanrader en erg gezellig. Hier kun je mais eten en een Indonesisch biertje drinken met de locals in een van de vele kleine eettentjes langs de kant van de weg. Ook kun je genieten van het nachtuitzicht over Bandung.


Dag 6: Bandung-Yogyakarta (treinreis 1e klas + transfers).
Vandaag een treinrit van Bandung naar Yogyakarta. Je eigen chauffeur haalt je weer op van het station te Yogyakarta. De gids gaat met de trein mee.

Dag 7: Yogyakarta.
Vandaag beginnen we de dag met een uitstapje die zijn weerga niet kent; het bezoeken van de Borobudur. Dit kolossale, kosmische bouwwerk is een van de indrukwekkendste scheppingen van de mens. De tempel is een van de grootste monumenten van het Boeddhisme en is gebouwd van meer dan 2 miljoen blokken steen. De trapvormige piramide bestaat uit zes vierkante en drie ronde terrassen, die naar boven toe steeds kleiner worden. Conform het Boeddhistische wereldbeeld moet je de terrassen in de richting van de wijzers van de klok beklimmen, zodat je de honderden reliëfs steeds aan je rechterhand houdt. Ze beelden de weg uit van het aardse menselijk bestaan tot het nirwana. Bij binnenkomst van de tempel moet je dus altijd linksaf lopen om eer te bewijzen aan de goden; als je rechtsaf gaat bewijs je de eer een de duivel. Bij aankomst bij de Borobudur kun je een Engelstalige gids inhuren die je alles zal vertellen over de reliëfs op de terrassen. Trek er gerust een uur of vier – vijf vooruit om dit indrukwekkende monument te bekijken. Nog een tip: breng water mee, of koop wat om te drinken voordat je de Borobudur beklimt. Je zult dit uitstapje nog lang herinneren. Je mag hier fotograferen en filmen. Na de Borobudur excursie staan er mountainbikes klaar en fietsen we terug naar het hotel. De fietstocht duurt ca. 4 uur. Mocht je hier niet aan mee willen doen, kun je met de bus terug naar je hotel.

Dag 8: Yogyakarta Citytour.
In overleg met je medereizigers en gids brengen je naar de Taman Sari. Dit waterkasteel werd in 1758 gebouwd door de sultan. Taman Sari had vroeger verlichte onderwatergangen, koele ondergrondse moskeeën en galerijen om te dansen. Prinsessen baadden in met bloemen bestrooide zwembaden. Je kunt de zwemvijvers bekijken voor mannen en vrouwen en de ondergrondse moskee. De wijk met smalle paadjes achter het waterpaleis is een centrum van de batik industrie, waar veel schilders werken in bamboe studio’s. Ook de moeite van het bezoeken waard is de vogeltjesmarkt (de Pasar Ngasem). Hier vindt je tropische zangvogels, die in rijk versierde kooien op kopers wachten. Deze vogels worden door de Indonesiërs zeer op prijs gesteld en zijn erg duur. Deze vogeltjesmarkt ligt ten noorden van het waterkasteel. Na de vogeltjesmarkt bezoek je het paleiscomplex Kraton. De Kraton ligt verscholen achter een hoge muur. In de glorietijd van het sultanaat woonden hier bijna 20.000 mensen. In het hoofdgebouw, op de binnenplaats met prachtige bomen, die bewaakt wordt door wachters, krijg je een indruk van de macht en elegantie die het sultanspaleis vroeger uitstraalde. Het paleis heeft een prachtige verzameling kunst en muziekinstrumenten. Bovendien worden hier regelmatig gamelan-concerten en klassieke dansvoorstellingen gehouden. De Kraton heeft batik en zilverwinkeltjes, scholen, markten en twee musea, alles ingesloten door drie meter dikke witte muren als imitatie van Europese forten. De collectie van de sultan omvat wayang poppen, koninklijke rijtuigen, Raden Saleh portretten en levensgrote gekostumeerde figuren. 's Avonds kun je op eigen gelegenheid naar de Jalan Malioboro straat gaan. Deze straat is de belangrijkste verkeersader van de stad en een bezienswaardigheid op zichzelf. Overdag staan overal langs deze brede straat marktkramen, waar batiks, leer, zilver en alle mogelijke souvenirs te koop worden aangeboden. Op de straat zijn matten neergelegd waar je op kunt gaan zitten om iets te eten. Blijf vooral tot 's avonds rondhangen in deze straat want dankzij de vele kleine gas- en olielampjes baadt Malioboro tot diep in de avond in een toverachtig licht. En de oosterse sfeer wordt vergroot door de vele straatmuzikanten.


Dag 9: Yogyakarta.
Een dag om vrij te besteden. De bus en chauffeur is beschikbaar, dus in overleg kunnen we ook een uitstapje plannen met de gids.

Dag 10: Yogyakarta - Mojokerto (treinreis 1e klas + transfers).
Vandaag een treinrit van Yogyakarta naar Mojokerto. Je eigen chauffeur haalt je weer op van het station te Mojokerto en een transfer naar het Bromo hotel. De gids gaat met de trein mee.

Dag 11: Bromo (excursie) - Kalibaru (einde auto, chauffeur en gids).
Vanmorgen moeten we vroeg uit de veren want om een uur of vier worden we gewekt! We gaan namelijk op pad naar de Mount Bromo, waar je de spectaculaire zonsopkomst kunt zien. Daarna klim je de berg op om langs de kraters te lopen. Een tocht door dit gebergte kan een betoverende ervaring zijn. De Bromo is een actieve 2392 meter hoge vulkaan, en ligt 112 km van Surabaya. De temperatuur bovenop Bromo is ongeveer 5ºC maar kan tot nul dalen, dus trek vooral warme kleding aan. Als je eenmaal bovenop Bromo staat, heb je een magnifiek uitzicht op de actieve Gunung Semeru, Java’s hoogste berg. Achter de Bromo ligt de niet meer actieve vulkaan Gunung Batok, deze heeft richels van boven tot onder. Je zult in het begin denken dat dit Bromo was, maar dat is dus niet het geval. Na de excursie rijden we naar Kalibaru. Overnachting in de Kalibaru Cottages met een groot zwembad. De rest van de middag ben je vrij en kun je een wandeling maken in de koffieplantage achter de cottages.

Dag 12: Kalibaru - vrije dag.
Vandaag relaxen na de Bromo excursie, vrije dag. 

Dag 13: Kalibaru- Sukamade.
Na het ontbijt rijden we naar Sukamade, waar we op zoek gaan naar de reuzenschildpadden. Overnachting in Sukamade Guesthouse.


Dag 14: Sukamade - Kalibaru - Lovina (Bali).
Na het ontbijt rijden we van Sukamade naar Lovina (Bali). Oversteek met de veerboot. Via het Oosten van Bali komen we aan in Lovina. Overnachting in het Aneka Beach Hotel. De rest van de avond ben je vrij.

Dag 15: Bali Lovina.
Vrije dag te Lovina (Noord Bali)

Dag 16: Bali (Lovina - Ubud) - langs GitGit waterval, Ulun Danu tempel, Bratanmeer en Bedegul.
's Middags rijden we naar Ubud. We rijden via het Bratanmeer en passeren vele kleine dorpjes. 

Dag 17: Bali Ubud.
Vrije dag in Ubud. Je kunt je eigen dagindeling maken.

Dag 18: Bali Ubud.
Vrije dag in Ubud. Je kunt je eigen dagindeling maken.


Dag 19: Bali Ubud - Kuta (transfer).
Transfer van Ubud naar Kuta - rest van dag vrij.


Dag 20: Bali Kuta. Vrije dag in Kuta.
Je kunt je eigen dagindeling maken, lekker aan het strand bij Kuta, bodysurfing leren door een local, of zelf een uitstapje maken in de regio.

Dag 21: Bali Kuta. Vrije dag in Kuta.
Je kunt je eigen dagindeling maken, lekker aan het strand bij Kuta, bodysurfing leren door een local, of zelf een uitstapje maken in de regio.

Dag 22: Denpasar - vertrek luchthaven.
Vandaag de laatste dag van de vakantie, je hebt waarschijnlijk vele indrukken opgedaan! Transfer naar luchthaven alwaar je een terugvlucht hebt naar Amsterdam.

Dag 23: Aankomst Amsterdam.
Aankomst te Amsterdam. Einde rondreis, sampai jumpa !

 

Tarieven 2024

Reissom per persoon:

Bij min. 8 en max. 16 personen:

Bij vertrek op 28 april 2024:
Per persoon;  €2495,-


Bij vertrek op 1 september 2024;
Per persoon;  €2295,-

Wilt u meer info over deze reis? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode DJ-21D-JABA-SIN01).

Deze rondreis is inclusief:
**Internationale vliegtickets met bijv. Garuda, Emirates, Cathay Pacific of Qatar (goedkoopste klasse op basis van beschikbaarheid, indien volgeboekt kan een ander tarief worden geboekt), hotelovernachtingen met ontbijt, auto met airco, Nederlandstalige gids, chauffeur, parkeer -en tolkosten, entree Botanische tuinen, 2x treinreis incl. transfers, fietstocht ca. 4 uur Borobudur terug naar hotel, entree Borobudur + gids, excursie Bromo + Jeep, reuzenschildpadden excursie met Jeep, transfer + veerbootovertocht Java-Bali,  1 dag auto en chauffeur Lovina-Ubud, transfer Ubud-Kuta, administratie en reserveringskosten.

Exclusief:
Overige entreekosten excursies en bezienswaardigheden niet in programma vermeld, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Optionele excursies bijv:
-fietstocht Bandung; €35,- pp
-plantagetour Kalibaru: €30,- pp
-wandeling Kalibaru: €5,- pp


Bijzonderheden:

  • Internationale vliegtickets, (goedkoopste klasse op basis van beschikbaarheid, indien volgeboekt kan een ander tarief worden geboekt)
  • De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer. 
  • Vluchten gebaseerd op de Economy klasse. Mocht deze klasse vol geboekt zijn, dan is het mogelijk tegen een toeslag een hogere klasse in te boeken.
  • De reissom kan fluctueren; als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.
  • Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Go-Asia.
Hotels Java: Bogor: HB Garden
Java: Bandung: Sukajadi
Java: Yogyakarta: Duta Garden
Java: Bromo: Lava View
Java: Kalibaru: Kalibaru Cottages
Java: Sukamade: Sukamade guesthouse
Hotels Bali: Lovina: Adirama Beach Hotel
Bali: Ubud: Nicks Pension
Bali: Kuta: Wina Villa Holidays